Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:55
AM Android - wyznaczanie trasy
Autor Wiadomość
psgols
Waypoint


Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 29
Wysłany: 2020-06-30, 15:34   

koledzy ponawiam pytanie czy działa wam wyznaczanie trasy (bez błedu: "nie można pobrać danych hubnet" ) np Bułgaria -> Burgas albo coś innego aby długa trasa, AM android wersja 4.5.0 ?
 
 
votos 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 67
Dołączył: 12 Lip 2019
Posty: 9
Skąd: Germany
Wysłany: 2020-06-30, 16:42   

Nie działa
 
 
AndyB66 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Lis 2010
Posty: 109
Wysłany: 2020-06-30, 21:06   

Z najnowszym SR z 26.06.2020 od Patryk Ernst działa. NB - w tym zestawie SR plik hubnet.a ma 373 MB (podobnie jak i w SR do mapy 2004 z 17.06.2020), a w mapie aAM_Europe_2006_6.1193_r47.zip ściągniętej bezpośrednio z serwerów Aqurat-u tylko 319 MB. Ewidentnie AQQ coś skopał...
 
 
psgols
Waypoint


Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 29
Wysłany: 2020-06-30, 21:30   

Cytat:
Ewidentnie AQQ coś skopał...


też tak uważam, bo plik jest ewidentnie zbyt mały w porównaniu do poprzednich plików hubnet, kompresja kompresją ale tyle się nie da uciąć

@AndyB66
nie bardzo łapię okreslenia SR i NB, gdzie znajdę release 2006 z plikiem hubnet 373mb?
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 841
Wysłany: 2020-06-30, 21:46   

psgols napisał/a:
nie bardzo łapię okreslenia SR i NB,
SR = SmartRoutes, a NB to też nie wiem...
 
 
AndyB66 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Lis 2010
Posty: 109
Wysłany: 2020-06-30, 22:03   

NB - nota bene :-) . Dane SR do mapy 2006 są na naszym forum: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=20605
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 841
Wysłany: 2020-07-01, 11:37   

AndyB66 napisał/a:
Dane SR do mapy 2006 są na naszym forum
Mi nie potrzebne, sama sobie "bierze"...
 
 
bolobol
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 468
Wysłany: 2020-07-01, 21:26   

AndyB66 napisał/a:
Dane SR do mapy 2006 są na naszym forum
Z przykrością muszę stwierdzić, ze te "nowe" dane, nie pomogły na problem, opisany przez kolegę geranium
i przeze mnie

Po nadpisaniu pobranych pilów, ponownym zaznaczeniu opcji "wymieniaj dane",
wyznaczona trasa znów była "kosmiczna"!!! :evil: :oops:
Mało tego - powrót do "starych" danych nie odwrócił sytuacji i dopiero ponowna instalacja "od 0", usunęła problem. Wychodzi na to, że póki co, będę się musiał obejść bez aktywnego LD! :-( :-( chyba... że o czymś nie wiem.
Będę zatem wdzięczny, jeśli ktoś podpowie jak problem "kosmicznych" tras
w aAM 4.5 i mapach pow 2000 - rozwiązać...
 
 
januszpe 
Navi Expert
Wiek: słuszny -XXI


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 215
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2020-07-01, 21:58   

bolobol napisał ''Będę zatem wdzięczny, jeśli ktoś podpowie jak problem "kosmicznych" tras
w aAM 4.5 i mapach pow 2000 - rozwiązać.''

zainstaluj 5.7.0 działa na 100% bez zarzutu! i po problemie.
 
 
bolobol
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 468
Wysłany: 2020-07-02, 15:33   

;-)

... a miałeś okazję, by zachować milczenie
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1570
Wysłany: 2020-07-03, 16:16   

januszpe napisał/a:
zainstaluj 5.7.0 działa na 100% bez zarzutu

Skąd ty masz tą AM? Na stronie AM ostatnia wersja to 5.6.7 i sklepie google takoż. I taką zainstalowałem.
 
 
rawid 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 228
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-07-03, 16:28   

automapa_5.7.0.apk

https://drive.google.com/file/d/172hQwpRLiJRBNvi9_Tm9psFXqQ5XgDmH/view?usp=sharing
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1570
Wysłany: 2020-07-03, 16:56   

Dzięki. Zaktualizowana, posłodzona LP. Trasy wyznacza prawidłowo.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 841
Wysłany: 2020-07-03, 17:02   

Wersja "automapa_5.7.0" jest to nadal wersja BETA, ostatni "legalny" finał to wersja 5.6.7...
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1570
Wysłany: 2020-07-03, 17:07   

Pewnie z tej "bety" będzie dobry final bo sprawuje się dobrze.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10