Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:55
AM Android - wyznaczanie trasy
Autor Wiadomość
Dodi
azymut


Dołączył: 27 Lut 2009
Posty: 2
Wysłany: 2014-01-21, 10:43   

jak ustawić start trasy z punktu w którym aktualnie sie znajdujemy?
 
 
Dodi
azymut


Dołączył: 27 Lut 2009
Posty: 2
Wysłany: 2014-01-21, 11:00   

gmpl napisał/a:
Dodi napisał/a:
jak ustawić
Odpalałeś wogóle tą AM? Bo pytanie zadajesz dziwne, odpal AM, sróbuj wyznaczyć trasę, to sam zobaczysz.


kolego, a Ty myslisz ze ja sie z choinki urwałem? oczywiście odpalałem automape... z automapy korzystam juz kilka lat, tylko że pierwszy raz na androidzie i nie wszystko jest tak samo, dlatego pytam...
 
 
DJ-MM 
Waypoint


Wiek: 67
Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 126
Wysłany: 2014-01-21, 11:01   

Po co utawiać ? Wpisz CEL (wybierz z Historii, Ulubionych), ewentualnie VIA i 'Startuj nawigację'. aAM sama Ci wyznaczy trasę z punktu w którym się znajdujesz.
 
 
Wasu
azymut


Dołączył: 12 Gru 2013
Posty: 1
Wysłany: 2014-01-28, 20:05   

Witam panowie. Czy w wersji dla Androida jest możliwość sortowania punktów VIA?
 
 
Przemo15PL 
Waypoint
Modecom MX4HD


Wiek: 26
Dołączył: 25 Kwi 2010
Posty: 67
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2014-03-23, 16:11   

Pisałem do supportu AutoMapy czy jest możliwość wyznaczania trasy w AutoMapa Android po współrzędnych GPS tak jak można to zrobić na WinCE. Odpisali mi, że jest taka możliwość, ale prosili o podanie numeru licencji więc już nie odpisałem :D Wie ktoś może jak to się robi w AutoMapie na Androida?
 
 
 
DJ-MM 
Waypoint


Wiek: 67
Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 126
Wysłany: 2014-03-23, 17:16   

Faktycznie problem, Trasa - Start/VIA/CEL - GPS lub 'lupa' i GPS. Podobnie jak na WinCE.
 
 
fidotp 
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2013
Posty: 26
Wysłany: 2014-03-23, 19:42   

Screen
 
 
Przemo15PL 
Waypoint
Modecom MX4HD


Wiek: 26
Dołączył: 25 Kwi 2010
Posty: 67
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2014-03-23, 21:37   

Dziękuje bardzo ! Przyda mi się ta opcja dlatego zapytałem :) Wiedziałem, że na was można zawsze liczyć :)
 
 
 
maro1500
Waypoint


Dołączył: 17 Sie 2011
Posty: 36
Wysłany: 2014-05-08, 08:56   

hej, na targeo wyznaczyłem sobie swoją trasę, zapisałem do pliku auto mapy i teraz pytanie gdzie to wrzucić do auto mapy? W wersji na gps'a wrzucało się do głównego katalogu i było ok, a tu?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2014-07-29, 07:45   

Ja skopiowałem z kompa plik trasy do folderu Automapa, a wczytałem tak:
wszedłem w menu TRASA, potem przycisk (u m,nie programowy) z czterema kreskami i na dole otwiera się menu z opcjami zapis/demo/skasuj/moje trasy. I to ostatnie wczytuje zapisane
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
shaggee
azymut


Dołączył: 09 Cze 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-07-29, 21:43   

Będąc w trasie, na postoju zabieram z samochodu telefon. Muszę wyłączyć automapę bo wejdę na stację i zacznie mi się drzeć w kieszeni.
Gdy wrócę odpalam na nowo AM i wczytuję zapisaną trasę z punktami VIA. Problem w tym że automapa chce abym zawrócił i przejechał jeszcze raz przez punkty VIA przez które już przejeżdżałem.
Czy jest jakiś sposób żeby nie wracała do tych punktów? Wiem że mogę usunąć punkty via ale gdy jest ich kilkanaście i są to zagraniczne nazwy to robi się kłopocik.
 
 
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 819
Wysłany: 2014-07-30, 12:12   

1. Jeżeli nie zaznaczyłeś żeby nawigowała w uśpieniu, to po wyłączeniu ekranu aAM usypia.
2. Jeżeli wyłączysz aAM i potem uruchomisz ponownie, to sama wczyta ostatnią trasę i będzie kontynuować nawigację od momentu wyłączenia. Ale jeżeli wczytasz trasę to nic dziwnego, że zaczyna prowadzić od początku. Po prostu wykonuje twoje polecenie.
_________________
Prawo Murph'ego
"Jeśli wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję."
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 130
Wysłany: 2015-03-11, 12:10   

Jaki typ trasy wyznaczacie? szybka, krotka, optymalna? mozecie sie podzielic?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2015-03-11, 12:23   

Każdy poda Ci coś innego - ustaw wszystkie po kolei i patrz, którędy prowadzi (czy tak, jakbys sam sobie wybrał)
_________________

 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 130
Wysłany: 2015-03-11, 12:58   

Chodzi mi o to, ktora Wy najczesciej wybieracie/ustawiacie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10