Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:55
AM Android - wyznaczanie trasy
Autor Wiadomość
arnet_a1 
azymut


Dołączył: 25 Sie 2011
Posty: 2
Wysłany: 2012-12-26, 17:02   Kalkulacja trasy w AM 1.4.1 Android

Witam. Chciałbym zapytać czy ktoś się orientuje czy jest taka możliwość aby po dodaniu kilku punktów przelotowych VIA , automapa sama wyznaczyła optymalny przejazd przez te punkty. Istnieje możliwość ręcznego ustawiania tych punktów, przemieszczania np jednego punktu niżej lub wyżej czyli wyboru które miejsce ma być nawigowane wcześniej lub później, ale czy da się tak ustawić aby automapa sama wyznaczyła przejazd przez wszystkie punkty tak aby po osiągnięciu jednego samoistnie nawigacja wybrała najbliższy następny? wiem ze w wersji CE była taka możliwość a na androida nie orientuje się...
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-01-03, 13:31   

też trafiłem na ten sam problem. niestety, też nie znalazłem opcji do optymalizacji punktów "VIA", a dodatkowo przerzucanie punktów ręcznie jest niepotrzebnie utrudnione - brak przy punkcie jakiejś strzałeczki góra/dół, za to każdy z punktów trzeba przytrzymać, poczekać na okienko z menu kontekstowym i przerzucać o jedno miejsce góra/dół - niewygodne, a wręcz odstręczające przy 3 i więcej punktach przelotowych. niestety, am na androida z am na wince ma wspólną nazwę i schematy kolorystyczne...
 
 
danwis80 
młodszy inspektor GPS
danwis80


Dołączył: 22 Cze 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-06-23, 09:28   nie wyznacza trasy AM

witam
AM nie wyznacza trasy ? posiadam 1.4.2 final
tablet android 4.0.3 czy jest jakies rozwiazanie tego problemu
pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2013-06-23, 16:11   

A może cos więcej?
Na przykład - czy sygnał GPS złapany?
Ustawienia trasy?
Jak wyznaczasz trasę?
Jaki efekt?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
danwis80 
młodszy inspektor GPS
danwis80


Dołączył: 22 Cze 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-06-29, 20:41   

złapie sygnał i na tym sie konczy nie wyznacza trasy nie wylicza
wyznaczam trase potem startuje nawigacje i cisza nic nie pokazuje nie wyznacza trasy co trzeba ustawiac ?
 
 
izaw 
GPS instruktor
izaw


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 815
Wysłany: 2013-06-29, 22:45   

Może wykupić przedłużenie licencji?

Albo zaktualizować do 1.5.0. Starszej chyba nie obsługuje. No chyba że słodziutka.
_________________
Prawo Murph'ego
"Jeśli wszystkie sposoby zawiodą to przeczytaj instrukcję."
 
 
luckynyc
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 11
Wysłany: 2013-07-23, 20:39   

Koledzy
czy udało się wam znaleźć jak można skasować punkt pośredni trasy?
Jak skasować całą trasę wiem, ale jak jeden punkt pośredni nie mam pojęcia.

Czy w wersji na Androida jest info trasy, które wskazuje ile km jest po poszczególnych kategoriach dróg, bo mi się nie udało znaleźć.

dzięki
 
 
hello 
Waypoint


Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 20
Wysłany: 2013-07-24, 13:26   

przytrzymujemy dłużej na punkcie pośrednim i jest przesuń w górę dół usuń pokarz na mapie
:mrgreen:
 
 
luckynyc
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 11
Wysłany: 2013-07-24, 18:03   

dzięki za pomoc

w domu przy biurku mi się to nie udało, w samochodzie więc pewnie odpowiednio trafić będzie jeszcze trudniej
 
 
hello 
Waypoint


Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 20
Wysłany: 2013-07-25, 17:07   

powinienem najpierw napisać naciśnij trasa i tam pójdzie już łatwo
 
 
7dziadek 
Waypoint


Wiek: 74
Dołączył: 21 Wrz 2008
Posty: 36
Wysłany: 2013-11-13, 03:43   

DJ-MM napisał/a:
Cały manual jest tu:
http://www.automapa.pl/Android/
Cechy programu tu:
http://www.automapa.pl/?PEI=253817&lng=PL


Kolego dzięki ale........ to jest opis dzialania-możliwości a nie manual :oops:
Bo np. :
-czy jest zapisywanie trasy i jak ?
-czy jest wczytywanie trasy i jak ?
-jak sie planuje trasę [punkty Start - Cel -Via itp ]
 
 
DJ-MM 
Waypoint


Wiek: 66
Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 126
Wysłany: 2013-11-13, 12:56   

Zapisywania/wczytywania, póki co nie ma (wyszarzone) było o tym już kilka razy.
Planowanie trasy, VIA :shock: jeżeli z tym masz problem, to daj sobie spokój z nawigacją.
Manual, czy jest potrzebny do tak prostego programu ? Nie wiem jak konkurencja (android), testowałem kilka i do żadnego nie był mi potrzebny.
 
 
7dziadek 
Waypoint


Wiek: 74
Dołączył: 21 Wrz 2008
Posty: 36
Wysłany: 2013-11-13, 13:41   

Kolego nie każdy jest takim orłem - a 'osobiste wycieczki' daruj sobie :cry:
 
 
DJ-MM 
Waypoint


Wiek: 66
Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 126
Wysłany: 2013-11-13, 15:40   

Nie miałem zamiaru Cię urazić, ale nie rozumiem jak można mieć problem z VIA w aAM.
Masz napisane jak 'byk' pod przyciskiem 'TRASA'
START .................
VIA......................
CEL......................
jak dodasz jedno VIA 'wyskoczy' Ci drugie, po drugim trzecie itd.
Do tego potrzebny Ci manual ?
Można operować również 'paluchem' na mapie.
Podobnie jest w każdej innej nawigacji, 'Ameryki' nie odkryłem. :-P
 
 
Enjama
Waypoint


Dołączył: 10 Sty 2011
Posty: 47
Wysłany: 2014-01-10, 17:58   

Jak skasować zadaną trasę ?

Znalazlem że jak się przytrzyma na mapie cel trasy to da się usunąć, ale to niezbyt wygodne, za każdym razem przyblizać mape aby trafić w punkt końca trasy.

Niby jest opcja kasowania początku, via cel trasy poprzez wejscia w trasy i tam przytrzymanie palcem i dajemy usuń. Z tym że u mnie nie pamieta tego, i jak wyjdę to trasa dalej jest ;/

Może ktoś pomóc android 4.2.2 1280x800

=========

Ok już wiem, trzeba przycisnać fizyczny przycisk w tablecie takie trzy kreseczki... wtedy się pokazuje dodatkowe menu i jest usuń trasę :)
Ostatnio zmieniony przez Enjama 2014-01-10, 19:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12