Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 13:31
MM Android - patchowanie
Autor Wiadomość
arisos99u 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sie 2015
Posty: 12
Wysłany: 2015-08-04, 13:16   

Niestety, ale te wszystkie porady okazały się nieprzydatne.

Poza tym proponowałaś mi ściągnąć tą samą mapę, którą miałem (nie było żadnych zmian w plikach).

Zapewne ani ty ani kto inny nie wiedziałby co zrobić, żeby wszystko było dobrze, więc wyjaśniam.

1. Xperia E3 nie odczytuje aplikacji z karty SD, więc mogą być zainstalowane wyłącznie w pamięci wewnętrznej.
2. Folder mapamap to błędna nazwa, gdyż prawidłowa to mapamap.eu (dopiero wtedy aplikacja widzi pliki).
3. W folderze Android/data (pamięć wewnętrzna) tworzysz folder mapamap.eu, a w nim tworzysz Maps i App.
4. Następnie możesz wgrać licencję do App i folderu Maps.
5. Skopiować folder EU i mapy wybranych krajów.
6. Wszystko działa.

Zapewne nigdy bym nie otrzymał takiej porady, ale ważne, że jakoś się udało.
 
 
pawcio203 
Navi Expert



Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 321
Wysłany: 2016-05-26, 15:00   

Czy można aktywować mapę nie posiadając numeru IMEI na urządzeniu? Moje radio z nawigacją na androidzie nie posiada imei...
_________________
Honda Connect+
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1190
Wysłany: 2016-07-26, 19:25   

Koledzy próbowałem zainstalować i odblokować MapaMap.PL.10.1.2 PL Q2 2016 ANDROID ,ale niestety nie udało mi się odblokować mapy po z patchowaniu pliku product.def i wklejeniu pliku mapamap lic do folderu App mapa nie została odblokowana a program nawigacyjny oferuje zakup licencji albo trial który uruchomiłem ale to jest na 7 dni . Chciałem zapytać czy w ogóle da się zainstalować mapamap PL.10.1.2 PL Q2 2016.

pozdrawiam kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3455
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2016-07-26, 20:32   

Na androidzie bez problemu działa patcher także pewnie robisz coś źle.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 64
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1541
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2016-07-26, 22:24   

Kerik napisał/a:
... po z patchowaniu pliku product.def i wklejeniu pliku mapamap lic do folderu App ...


Plik mapamap3.lic powinieneś skopiować również do katalogu ..../maps/PL-2016Q2. Wtedy na pewno zadziała.
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- MapaMap SD Top PL 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- MapaMap Android 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 8 Oreo.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1190
Wysłany: 2016-07-27, 15:21   

zibi1953 nie napisałem tego ale tak zrobiłem , wkleiłem zarówno do folderu App jak i do maps/PL-2016Q2. Wszystko robiłem zgodnie z tym postem
Instrukcja instalacji:
1 Wrzucamy instalkę na kartę pamięci
2 Instalujemy apk i po instalacji pobieramy komponenty z serwera
3 Do folderu na karcie pamięci Androiddatamapamapeumaps wrzucamy folder PL-2012Q2
4 Uruchamiamy patch i klkamy w zakładkę android, wpisujemy IMEI naszego telefonu i wybieramy mapę

Czyli zaznaczamy w oknie które się nam otworzy plik product.def znajduje się on w folderze: AndroiddatamapamapeumapsEU-2012Q3pl
5 Plik mapamap3.lic zapisujemy w folderze Androiddatamapamapapp
6 Po wykonaniu w/w czynności uruchamiamy program z aktywnymi mapami .


Ale nie wszystko przebiegało zgodnie z w/w instrukcją a mianowicie po zainstalowaniu aplikacji MM z apk. nie stety ale program nie chciał ściągnąć plików MM tylko wyświetlił mi się komunikat że mogę kupić licencję albo wersję Trial i ja tą wersję zainstalowanej MM chciałem uzdrowić .
pozdrawiam kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 64
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1541
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2016-07-27, 15:45   

Do folderu android\data\mapamap skopiuj sobie pobraną mapę map na androida z linku: http://www.my-navia.pl/vi...p=466187#466187
Ponownie dokonaj patchowania pliku product.def (ja to robię na kompie a dopiero potem product.def nadpisuję na "stary" oraz plik mapamap3.lic kopiuję do katalogu mapamap\app oraz do katalogu mapamap\maps\PL-2016Q2

Ja oczywiście piszę o MapaMap PL i product.def pobieramy z katalogu Maps\PL-2016Q2\pol.
Tam też go potem "wklejamy" po spatchowaniu.
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- MapaMap SD Top PL 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- MapaMap Android 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 8 Oreo.
 
 
osamabehuii
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Cze 2016
Posty: 8
Wysłany: 2016-07-28, 10:19   

Nie no Panowie....

instalujesz mapamap wersja trial. (lejesz na linkerow - kopierow)
z program sciagasz mapy ktore potrzebujesz wybierasz karte sd
teraz musisz zlokalizowac gdzie instalator powrzucal pliki i spisac z tel nr imei
potrzebujesz patcher Patcher_to_MapyMap by nieoceniony pawel_1980 http://ul.to/vkfdvryl
uruchamiasz patcher, w zakladce android podajesz nr imei + sciezka do pliku.
jesli nie widzi z poziom patchera skopiuj na glowny sd katalog "file", nie wiem czy zadziała z samym product.def, to zalezy od telefon i wersji androida i moze trzeba to bedzie zrobic w telefonie jak pc nie widzi.
jak masz lokalizacje klikasz patch, plik mapamap3.lic wrzucasz gdzie trzeba, kasujesz kopie...
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1190
Wysłany: 2016-07-28, 20:12   

zibi1953 i osamabehuii na telefonie odblokowałem i jest wszystko ok. b.dziękuję za podpowiedź , ale na tablecie nie mogę odblokować bo tablet nie ma nr IMEI i mapa nie chce się odblokować .

pozdrawiam kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
tekkno
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Maj 2010
Posty: 14
Wysłany: 2016-08-29, 22:37   

Zadałem to pytanie w innym temacie, ale problem tyczy się MapyMap.
Mam problem z wygenerowaniem klucza .lic
Problem tyczy się tabletu Lenovo Yoga 2 1050F , który ma moduł GPS ale nie ma modemu 3G/LTE. Przez brak modemu 3G tablet nie posiada IMEI. Jak wygenerować klucz .lic dla MapyMap bez podania IMEI tabletu??
 
 
Athanders
Waypoint


Dołączył: 22 Sie 2015
Posty: 22
Wysłany: 2016-09-13, 22:07   

tekkno a spróbuj jako IMEI wpisać same zera może zadziała??
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1065
Wysłany: 2016-09-14, 12:21   

osamabehuii
niestety twój pomysł w moim przypadku nie wypala a android 5.01 :-(
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
jjkiller 
Waypoint
jjkiller



Wiek: 41
Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 66
Skąd: Warszawa - Muranów
Wysłany: 2016-11-01, 23:44   

A nie wyświetla Ci się w ustawieniach, ostatnia opcja (coś w stylu - informacje o urządzeniu)? Nie wiem jak w 5.1 ale w 4.4 na mojej mancie, która też nie posiada GSM, właśnie w info o urządzeniu znalazłem IMEI.
_________________
Lark 43.3 MM, Manta ER020 + sztabówki
www.opelfrontera.pl
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3455
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2017-03-21, 17:17   

Patchował już ktoś najnowszą mapę 2017Q1? Bo nie wiem czy to u mnie coś nie tak czy coś zmienili bo mi się wiesza patcher.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
stif45 
GPS instruktor



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 952
Wysłany: 2017-03-21, 20:09   

U mnie to samo. Przy patchowaniu zwiecha patchera. Taki sam objaw na WinCe.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10