My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 13:31
MM Android - patchowanie
Autor Wiadomość
ice777
azymut


Dołączył: 16 Sie 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-08-16, 21:25   

faktycznie patchowanie MM na androida jest proste i działa.

Mój problem polega jednak na tym, że chcę korzystać z MM w wersji "europa" i tam jest mnóstwo map, które popobierałem (rozne kraje) no i teraz jaki plik "produkt" wybrac do stworzenia pliku lic?

Wersja na polske z chomika mi dzialala, natomiast wersja europa z wieksza iloscia map straszy 8 dniowym trialem a po wgraniu pliku .lic stworzonego na podstawie jednego pliku mapy wyskoczylo ze licencja skonczyla sie i tyle :(

ktos pomoze?
 
 
D_Mrozu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 8
Wysłany: 2015-02-22, 17:46   

Witam.
Czy ktoś z Szanownych Userów przerabiał temat aktywowania MM na urządzeniach bez IMEI (tablet Overmax Intutab, Overmax Dualdrive 7)?
Wersja demo działa 8 dni, nie pomaga wpisanie do Patchera w zakładce Keygen numeru urządzenia (Hardware ID) i numeru seryjnego mapy (Serial NO) odczytanego z wersji demo i wpisania wygenerowanego Unlock KEY w odpowiednim miejscu do mapamap3.lic - cały czas informacja o wersji demo i końcu za ... dni. Po wpisaniu innego numeru seryjnego mapy (Serial NO) - informacja, że licencja wygasła.
Pomocy.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9519
Wysłany: 2015-02-22, 18:05   

Żadna aplikacja nie pokazuje? Np. My-Imei?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
D_Mrozu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 8
Wysłany: 2015-02-22, 19:25   

Witam.
Niestety, nie. Próbowałem kilka różnych - wszędzie pusto.
Pozdrawiam.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3451
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2015-02-26, 11:11   

Niestety to jest zaleta overmaxa, ja akurat mam solution 10II i mam imei (nawet dwa, bo to jest dual sim) ale każdy wygenerowany plik licencji jest nieprawidłowy.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
D_Mrozu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 8
Wysłany: 2015-02-27, 06:02   

Wcześniej miałem zainstalowaną MM na Lark 70.5 GPS DVB-T i Kiano Blade Core II GPS DVB-T i miały IMEI. Ale jeżeli można zainstalować wersję demo z dostępem czasowym, to pewnie można też jakoś wygenerować plik dla full.
Pozdrawiam.
 
 
ValdeQ
azymut


Dołączył: 27 Cze 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-06-27, 07:19   

*IMEI (International Mobile Equipment Identity)jest niepowtarzalnym numerem przypisanym każdej komórce na całym świecie. IMEI nie tylko zawiera kilka informacji o produkcie, ale również umożliwia zlokalizowanie komórki bez względu na używaną kartę SIM. Aby sprawdzić numer IMEI należy wbić w komórce kod *#06# (działa w każdym telefonie).I tutaj jest pies pogrzebany tzn.MapaMap jako jedyna korzysta z naszego IMEI do wygenerowania klucza żeby można byłoby korzystać z jej usług,czyli reasumując każda nawigacja typu MapaMap przysługuje na jedno urządzenie (smartfon etc.)Wcześniej było to dosyć jasno opisane : używamy patchera tak jak napisane ,na Android :
Uruchamiamy patcher na komputerze i w zakładce android podajemy niezbędne rzeczy takie jak - ścieżkę dostępu do mapy na dysku mapamap/Maps/PL-2014Q2/pol, imei naszego urządzenia.
Klikamy wygeneruj.
Zapisujemy plik z licencją mapamap3.lic na pulpit albo kopiujemy go do X:/Android/data/mapamap/app
Uruchamiamy nawigację.
 
 
arisos99u 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sie 2015
Posty: 12
Wysłany: 2015-08-03, 20:28   MapaMap 8.6.2 Europe 2015.Q1 - ponowna aktywacja

Byłbym bardzo wdzięczny za wskazanie sposobu odnośnie ponownej aktywacji wersji trial. Chciałem zainstalować mapę od nowa i pojawił się komunikat "licencja demo do tej wersji mapy została już wykorzystana".

Jest jakiś sposób na zainstalowanie tej mapy? Pliki z licencjami nic nie zmieniają, a wersja trial nie działa.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4502
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-08-03, 20:36   

arisos99u napisał/a:
Jest jakiś sposób na zainstalowanie tej mapy
Czytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=450458#450458
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
arisos99u 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sie 2015
Posty: 12
Wysłany: 2015-08-03, 20:38   

To znaczy, że nic nie można zrobić i ponownie tej mapy nie zainstaluję?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4502
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-08-03, 20:47   

arisos99u napisał/a:
To znaczy, że nic nie można zrobić
Jak przeczytasz temat, z którym scaliłam twój post, to się da zrobić

Regulamin punkt 3.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
arisos99u 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sie 2015
Posty: 12
Wysłany: 2015-08-03, 21:20   

___Olivia_ napisał/a:
Jak przeczytasz temat, z którym scaliłam twój post, to się da zrobić

Czy mogłabyś napisać na której stronie jest wyjaśnienie?
Na 12 nie ma.

Korzystałem z następującej instrukcji, ale to nic nie daje.

Cytat:
1. Po zainstalowaniu aplikacji, aktywujemy trial i pobieramy dane z poziomu programu (lub wrzucamy gotowe do X:/Android/data/mapamapap) .
2. Do folderu na karcie pamięci wrzuć mapy do tej lokalizacji: X:/Android/data/mapamap/maps
3. Uruchamiamy patch i w zakładce android podajemy niezbędne rzeczy takie jak - IMEI naszego urządzenia, ścieżkę dostępu do mapy na dysku mapamap/Maps/EU-2015Q1/eu, czyli zaznaczamy w oknie które się nam otworzy plik product.def.
4. Klikamy wygeneruj.
5. Zapisujemy plik z licencją mapamap3.lic do X:/Android/data/mapamap/app oraz w folderze X:/Android/data/mapamapap/maps/EU-2015Q1.
6. Uruchamiamy program z aktywnymi mapami.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4502
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-08-03, 21:26   

arisos99u napisał/a:
Na 12 nie ma.
A na jedenastej czytałeś :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=428833#428833
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
arisos99u 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sie 2015
Posty: 12
Wysłany: 2015-08-03, 21:40   

Te poniższe punkty u mnie już nie działają. Poza tym nie ma takiego folderu jak app, gdyż to mapa europy, a nie Polski. W środku jest tylko folder Maps i EU-2015Q1vg, w którym są mapy poszczególnych krajów.

Cytat:
4.po zainstalowaniu mapamap w telefonie uruchamiam wersję trial wpisując adres e-mail i klikam na rejestruj.( w telefonie musi być dostęp do internetu np.wifi lub transfer danych włączony)
5.po właczeniu wersji trial program sam będzie chciał pobrać komponenty więc musimy na to pozwolić.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4502
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-08-03, 21:43   

arisos99u,
MapaMap pobierz tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=443826#443826 Wklej na telefon i użyj patchera.

[ Dodano: 2015-08-03, 22:47 ]
arisos99u napisał/a:
3. Uruchamiamy patch i w zakładce android podajemy niezbędne rzeczy takie jak - IMEI naszego urządzenia, ścieżkę dostępu do mapy na dysku mapamap/Maps/EU-2015Q1/eu, czyli zaznaczamy w oknie które się nam otworzy plik product.def.
4. Klikamy wygeneruj.
5. Zapisujemy plik z licencją mapamap3.lic do X:/Android/data/mapamap/app oraz w folderze X:/Android/data/mapamapap/maps/EU-2015Q1.
6. Uruchamiamy program z aktywnymi mapami.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11