Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 13:31
MM Android - patchowanie
Autor Wiadomość
massiwo
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 27
Wysłany: 2012-04-08, 22:35   

potwierdzam, dziala dobrze ;)

jedno co mnie denerwuje, to ze jak przegladam mape to orientacja jest ok, zgodnie z kierunkami swiata, natomiast jak juz wyznacze trase i przegladam czy prowadzi mnie prawidlowo to poludnie juz mam w prawo, poludnie w lewo, zachod u gory itp...
 
 
mnieteczek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 46
Wysłany: 2012-04-09, 07:53   

Info o trial faktycznie zniknęło,ale licencja czasowa została ,dzisiaj komunikat:



dasz radę zrobić coś w tej materii?
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2013-01-16, 19:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8837
Wysłany: 2012-04-09, 13:41   

mnieteczek, u mnie, jak dobrze kojarzę wystarczyło wpisać z sufitu wzięty serial i klucz przy pierwszym uruchomieniu i komunikat ten się nie pojawiał.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Zayoos 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 37
Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 60
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-04-11, 19:49   

Wzięty z sufitu klucz nie odblokowuje mapy...
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8837
Wysłany: 2012-04-12, 08:28   

Zayoos napisał/a:
Wzięty z sufitu klucz nie odblokowuje mapy...

Tu nie chodzi o odblokowanie mapy, tylko o usunięcie wspomnianego komunikatu, mapa ma być już odblokowana i to nie keygenem. ;-)

Znalazłem swój post, co prawda chodziło tam o kolor kropki przy mapie, ale nie wiem czy nie usuwało to też tego komunikatu, coś mi się tak kojarzy.
http://www.my-navia.pl/vi...p=311064#311064

Myślę że warto spróbować, to nic nie kosztuje, oczywiście na pobranej już uzdrowionej GP, wiadomo że jak uzdrawiamy keygenem to mus jest wpisanie wygenerowanych danych. ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
boro22 
azymut


Dołączył: 13 Kwi 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-04-13, 18:14   

A orientuje się może ktoś jak zrobić patch dla wersji 7.2.6 z mapą Q1.2012 na androida? lub jak zmienić licencję z trialu? Próbowałem zmienić numer licencji z patchera 3.3.1 lecz nie przyjmuje nowego numeru. Po utworzeniu nowego numeru seryjnego tworzy plik mapamap3.lic. Gdzie go należy wkleić?? Po za tym nie ma gdzie wpisać w opcjach kodu odblokowującego który pojawia się w patcherze.
 
 
esil
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Maj 2008
Posty: 9
Wysłany: 2012-04-14, 12:54   

Wygenerowany plik mapamap3.lic wrzuć do katalogu /App, czyli dokładniej:
Kod:
/mnt/sdcard/Android/data/mapamap/App/

U mnie po tym zabiegu wszystko działa.

Pozdrawiam.
 
 
kubaskr 
azymut



Wiek: 45
Dołączył: 07 Sty 2009
Posty: 3
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-04-14, 21:51   

Witam Wszystkich,
To moj pierwszy post na tym forum wiec witam Wszystkich serdecznie...
Mam do Was jako specjalistow w temacie pytanko....Ja uchuchomic na "dluzszy" czas MM jezeli okres probny sie skonczyl a aplikacja przepadla razem z awaria karty....Przy ponownej instalacji nie ma mozliwosci testowania proponuja tylko zakup...Probowalem lekarstwa ale jest niepoprawne...Czy znajdzie sie na to jakas rada ?
_________________
-----------------------
Pozdrawiam,
Kuba
-----------------------
|Lark Freebird 35.4, 43.3|
-----------------------
 
 
boro22 
azymut


Dołączył: 13 Kwi 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-04-15, 21:58   

Dzięki esil. Teraz wszystko działa :mrgreen:
 
 
goha131
azymut


Dołączył: 22 Kwi 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-04-22, 19:23   

Witam. Mam problem, próbowałam zainstalować posłodzoną wersję na moim samsungu ale jestem chyba na to za głupia. przeczytałam wszystkie posty ale jakoś mi nie idzie. Jak już myślałam że mi się udało niestety okazało się że nawigacja nie widzi mojej pozycji. Prosze pomocy wytłumaczcie jak to zrobić blondynce... :oops:
 
 
belek 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 136
Wysłany: 2012-04-27, 01:27   

pawel_1980 napisał/a:
No to wybierz trial i ci pobierze mapy. Musi jakoś pobrać mapy. A po ponownym uruchomieniu juz nie ma info o trial

jak ma pobrać jak upłynął trial?

1 ust aplikacji > wyczyśc dane
2 odinstaluj
3 w astro usuwam android/data/mapamap
4 restartuje telefon
5 instaluje twoja apk
6 po odpaleniu ściągają się komponenty, komunikaty głosowe
7 w menadzerze map pokazuje sie info zeby wybrac trial lub dodac nr seryjny
8 wybieram trial, miga okienko "aktywacja nr seryjnego" i pokazuje sie monit o adres email
9 wpisuje inny niz poprzednio i zarejestruj
10 gonk - "licencja demo do tej wersji mapy zostala juz wykorzystana, jesli chcesz przedluzyc dzialanie wykup licencje"
11 do wyboru na dole "trial" i "dodaj nr seryjny"...
12 wpisanie lipnego nr seryjnego pokazuje info ze nieprawidlowy

moze ktos mi wrzucic folder mapy 2012q1 dla 7.2.6 i euro2012? wtedy wgram mape na sd i bede mogl wygenerowac defa...

renron napisał/a:
mnieteczek, u mnie, jak dobrze kojarzę wystarczyło wpisać z sufitu wzięty serial i klucz przy pierwszym uruchomieniu i komunikat ten się nie pojawiał.

nie ma szans renon. patrz wyżej...

------------ EDIT ------------
7.2.6 znalazłem.
poproszę tylko o wrzucenie folderu z najnowszą mapą do MapyMap Euro2012
 
 
massiwo
Waypoint


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 27
Wysłany: 2012-04-29, 08:01   

mam ten sam komunikat co mnieteczek z poprzedniej strony

czy ktos moze cos poradzic w tej materii?
 
 
sjm
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2010
Posty: 24
  Wysłany: 2012-05-02, 22:54   

Co jest nie tak ? Wywaliłem astro plik mapamap3.lic Wygenerowałem nowy plik pacherem 3.3.1 zapisałem tak jak potrzeba i ..... :evil: Program sie otwiera można wszedzie zajrzeć natomiast jak chcę znaleść jakis adres wywala program do ikony na pulpicie :evil:
Jak sprawdzam w info jest tylko jeden ciąg cyfr natomiast brakuje dwóch pozostałych :roll:
 
 
mr_roba 
Waypoint


Wiek: 42
Dołączył: 13 Kwi 2008
Posty: 16
Wysłany: 2012-05-04, 22:12   

A mi generacja na Android nie działa
 
 
m0rf
azymut


Dołączył: 14 Gru 2011
Posty: 3
Wysłany: 2012-05-10, 23:55   

dziala. wystarczy wykasowac zawartosc pliku mapamap3.lic inaczej mowiac plik pusty, i na nim po przez keygeneratora wprowadzic nowy wygenerowany serial - dzisiaj to robilem i hula - wazne abys wykasowac cala zawartosc textowa nawet spacje i pozniej patchowal. Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12