My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GC 5080 odblokowanie. nowy pulpit
Autor Wiadomość
Jordan63
azymut


Dołączył: 18 Lip 2009
Posty: 2
Wysłany: 2013-12-10, 12:44   

Witam.
Chciałem się dowiedzieć czy model GoClever 5070 to jest to samo co 5080?
Interesuje mnie wgranie Pulpitów z modelu 5070 i nie wiem czy to się uda a nie chciałbym cokolwiek zepsuć.
Dodam, że model zakupiony w Biedronce.
Dzięki z góry! :-)
Pozdrawiam!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18001
Wysłany: 2013-12-10, 14:44   

To zacznij od podania, jakie masz foldery w urządzeniu.

P.S. Wydzieliłem z działu NEWSY
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-12-11, 10:22   

5080 czyli klon 515 czyli co innego jak 5070.
Pulpit po co?? i jaki?? pytam bo masz podmenu nawigacyjne seryjnie wgrane przecież :) wejscie do Windowsa te jest.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
kurtvagna 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 15 Sie 2012
Posty: 5
Wysłany: 2014-01-10, 17:44   

dasior591 - wiesz może jak wgrać nowe menu do tej navi 5080 z biedronki tak aby miała różne ikonki startowe do poszczególnych map? Chciałbym jej wgrać różne mapy a nie chciałbym ciągle zmieniać ścieżki.

To nikt nie wie jak i jakie menu wgrać do tej navi????
 
 
kaszka207
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2015
Posty: 4
Wysłany: 2015-09-30, 17:35   problemowe uruchamianie automapy Goclever GC5080

Witam, niedawno udało mi się postawić na nogi nawigacje Goclewer GC 5080 (zawieszała się na logo Goclever) problem polega na tym że nie mam żadnego pulpitu jak wcześniej po uruchomieniu jest tyko windows Ce 6.0 i z jego poziomu mogę tylko uruchamiać automape co jest problemowe ( dodatkowo brzydko wygląda takie menu). Czy muszę zrobić backup rejestru żeby zainstalować nowy pulpit jak to zrobić proszę o pomoc z góry dziękuje.

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2015-09-30, 19:11 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9426
Wysłany: 2015-09-30, 19:15   

kaszka207 napisał/a:
udało mi się postawić na nogi
A jak to zrobiłeś? Bo jak widać - nie do końca. Powinien startować fabryczny pulpit, nie Windows.

Może gdzieś ktoś ma kopie rejestru, mógłbyś przywrócić oryginalne wpisy
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kaszka207
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2015
Posty: 4
Wysłany: 2015-09-30, 19:59   

zastosowałem się do tej porady http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3056452.html ale nie wiem co dalej robić tutaj znalazłem jakieś pliki http://www.elektroda.pl/r...5.html#13814294
nie da się porostu wgrać innego pulpitu coś na wzór tego https://pebx.pl/t/tutorial-odblokowania-nawigacji-opartych-o-windows-ce-moov-becker-medion-itp.530269/
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9426
Wysłany: 2015-09-30, 20:08   

Wgrać mozna cokolwiek, ale jak go wystartować, jeżeli nie wiemy, jak został uruchomiony Windows
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kaszka207
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2015
Posty: 4
Wysłany: 2015-09-30, 21:10   

windows został uruchomiony poprzez wgranie nowego roomu jak w linku http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3056452.html chyba że coś źle rozumuje
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-09-30, 22:05   

kaszka207,
To trzeba odczytać klucze z tego Romu.
Poproś kolegę może utworzy Ci nowy skrypt :arrow: http://www.elektroda.pl/r...033416#15033416
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
vist55 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 11
Wysłany: 2015-10-06, 08:43   

GC 5080 PL z win.ce-6 zawieszony na ekranie startowym postawiłem za pomocą romu ( iMap-5000M_3BAP2I034841.zip ) Po wgraniu mamy pulpit w jęz. ros. i angielskim bez PL. lecz ikony obrazują poszczególne funkcje, łącznie z oknem wyboru wgranej dowolnej mapy ;-) . Jakakolwiek opisana próba skomunikowania się z urządzeniem nie przynosiła żadnych rezultatów, pozostał serwis lub ryzyko wgrania powyższego romu. U mnie zagrało :mrgreen: .
 
 
kaszka207
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2015
Posty: 4
Wysłany: 2015-10-06, 18:57   

No ja też wgrałem rom który podałeś i urządzenie odżyło, ale nie miałem pulpitu w jez.ros. i angielskim, od razu był tylko język polski. Na pulpicie nie pojawiły mi się żadne ikony obrazujące poszczególne funkcje, tylko zwykły pulpit windowsa win.ce-6, i tak jest do teraz.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 10