Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 20:04
Mx3 Słaby sygnał GPS
Autor Wiadomość
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6794
Skąd: znikąd
Wysłany: 2014-09-02, 17:44   

To proste :-)
Siedział w pomieszczeniu, w ktorym tłumienie sygnału satelitarnego, ze względu na konstrukcję budynku było mniejsze, albo układ satelitów był taki, że navi "widziała " je przez okna... albo jedno i drugie.
Wiekszości osób na tym modelu nawigacji zdarza się złapać sygnał w pomieszceniu, w żadnym wypadku nie jest to jednak reguła, a brak sygnału w pomieszceniu nie świadczy o wadzie urzadzenia.
Nawigacje testuje się na świezym powietrzu i tyle :-)
_________________
 
 
frugosz 
Waypoint


Dołączył: 31 Sie 2014
Posty: 18
Wysłany: 2014-09-02, 17:53   

no_taki napisał/a:
To proste :-)
Siedział w pomieszczeniu, w którym..........

No i tyle chciałem wiedzieć. Dzięki

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2014-09-02, 19:00 ]
Wycięłam tekst niezwiązany z tematem.
Proszę nie cytować całej wypowiedzi poprzednika.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2014-09-02, 17:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
fisher4477
azymut


Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 3
Wysłany: 2015-02-19, 16:34   

Podepnę się pod temat zasięgu MX3.

Mam podobny problem z MX3 HD. Szukanie satelit pod chmurką, kilkanaście minut i widzi jedynie 5-6 z czego aktywne są 3 lubraz na jakiś czas na chwilkę 4. Ale w większości czasu skacze między 3 a 2 satelity no i gubi sygnał właściwy.
Przy odpowiednio ustawionej automapie to co chwila tylko słaby sygnał GPS i korzystać się nie da z mapy....
Raz pokazało że widzi 16 satelit ale to po chwili zniknęło :/

Nawigacja wróciła praktycznie dziś z gwarancji ale bez efektów. Serwis nie stwierdził wad. Wgrali mi tylko nowy Firmware...

Próbował ktoś może dolutowywać swoją antenę GPS? bo chyba to mi pozostaje bo na serwis jak to zwykle bywa nie ma co liczyć.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6794
Skąd: znikąd
Wysłany: 2015-02-19, 17:01   

Sprawdzasz widoczność satelitów poprzez oprogramowie urzadzenia , czy poprzez AM ?. Bezposrednio na dworze, czy w samochodzie ?
Inna sprawa, że MX3 to urzadzenie posiadające wyjątkowo czula antene GPS .
Dziwna sprawa.
_________________
 
 
fisher4477
azymut


Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 3
Wysłany: 2015-02-19, 18:08   

Sprawdzałem przez aplikację urządzenia. Na dworze.
Dlatego też pytam czy ktoś próbował majstrować przy antenie, bo może tam jest wina i trzeba poprawić lut.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11