My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-12-17, 10:20
Navio 515 problem z uruchomieniem
Autor Wiadomość
fiukis
azymut


Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 2
Wysłany: 2014-09-13, 13:57   Navio 515 błąd Open registry error

Więc od początku

Dostałem od kolegi Navi powiedział że mam mu ją zaktualizować i wgrać najlepiej AutoMapę , tylko jest problem gdyż zaraz po uruchomieniu wskakuje logo GOCLEVER a potem błąd UI ---> Open registry error

Wchodząc w nawigację widać że ktoś maczał tam już palce bo są 2 foldery AutoMapa oraz MobileNavigator

Posiadam również kartę Micro SD 4GB
Da rade coś zrobić

P.S wiem że były podobne tematy ale nie wiem od czego zacząć , najpierw chciałbym aby nawigacja zaczęła działać , a potem wziąć się za odblokowanie i wgranie AutoMapy
 
 
mlek0
azymut


Dołączył: 22 Lut 2015
Posty: 1
Wysłany: 2015-02-22, 12:30   NAVI 515 - Open registry error

Witam
Posiadam navi 515 po wgraniu automap na kartę sd po ok 3 tyg wyskoczył błąd open registry error czy to ma coś wspólnego z wgraniem mapy na kartę?
Teraz jak podepnę kabel usb pod gps otwiera mi się pamięć wewn i karta sd na karcie sd mam automap na pamięci wewn widzę tylko 2 pliki AutoMapa.info.bak i iGO8 na pamięć wewn nic nie mogę wgrać bo zostało tylko 215mb wolnej pamięci, zajętej jest 3,41GB. Czy da się jakoś przywrócić gps do żywych ?

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2015-02-22, 12:38 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.
 
 
Mango
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Kwi 2014
Posty: 6
Wysłany: 2015-06-18, 18:56   Navio 515 zawiesza się na ekranie GoClever.

Witam. Nie używałem chwilę nawigacji, gdy chciałem ją odpalić nie włączała się, więc podpiąłem pod ładowarkę, załączyło się tylko logo GoClever i tak cały czas dodam że po podłączeniu do PC ,komputer wykrywa navi, da się coś jeszcze zrobić czy tylko serwis? Navi nie była odblokowana. Druga sprawa uznają mi gwarancję gdy mam tylko sam paragon, karta nie podbita bo Avansa już zamknęli.

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2015-06-18, 18:59 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-07-06, 02:07   

Uznają :)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
mysliwy 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Wiek: 39
Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 39
Skąd: WGM
Wysłany: 2016-02-15, 09:35   

Witam.

FIX do GoClever Navio 515, na błąd open registry error lub zawieszenie na ekranie startowym, Polska wersja językowa, oraz opis w archiwum.

GoClever_Navio_515_PL_FIX

Pozdrawiam
_________________
Myśliwy - GPS MIO C520 FEU + CB Uniden 520XL i gra muzyka.

MioMap 3.3 + Amigo + Primo + MioMap 2008 + AutoMapa + MapaMap Top + Mio Spirit + Garmin Mobile XT
 
 
 
CrisAGC 
Waypoint


Wiek: 27
Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 18
  Wysłany: 2016-09-13, 22:53   

Panowie podbijam temat.
Ostatnio miałem problem z moją nawigacją, taki, jak opisany wyżej. Wgrałem soft z elektroda.pl, taki jak w poście wyżej podał mysliwy, z tą różnicą, że po angielsku. Wgrałem z powrotem najnowszą Automapę i wszystko śmigało przez jeden dzień. Po tym zaczęły się problemy ze złapaniem sygnału GPS, z gubieniem sygnału, a także nawigacja potrafiła pokazać, że znajduję się gdzieś na wodzie, w lesie, że jadę z prędkością 700 km/h itp.
Dziś przeszukałem to forum i wgrałem soft mysliwego. Nawigacja śmiga dobrze, z resztą na poprzednim angielskim sofcie też śmigało dobrze, tylko Automapa świruje. Dziś, po wgraniu softu z postu powyżej Automapa dalej wariowała, przykłady poniżej:

https://www.youtube.com/watch?v=JYcd0HT7EWM

https://www.youtube.com/watch?v=PtP58pyc4jM

A tu wgląd na sygnał GPS jaki łapie nawigacja:

http://www55.zippyshare.com/v/7rJcev3A/file.html

Godzinę temu jeździłem samochodem i nawigacja działa poprawnie, ale obawiam się, że problemy powrócą, bo na angielskim sofcie również wracały i ustępowały na przemian.

Teraz moje pytania:
1. Czy miał ktoś problemy z nawigacją po wgraniu softu od mysliwego?
2. Czy Wam też Automapa teraz świruje, może to jakiś głębszy problem?
3. W czym może tkwić problem? Coś poważnego z urządzeniem? Czujnikiem GPS?

Proszę o fachową pomoc, bo wysyłanie nawigacji do serwisu i płacenie nie wiadomo ile + koszta wysyłki mogą się okazać wyższe, niż zakup nowej nawigacji (moja już po gwarancji jest).

Czekam na porady, wskazówki, pytania.
Pozdrawiam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18183
Wysłany: 2016-09-14, 07:05   

Zobacz, jak zachowuje się fabryczny program nawigacyjny - będzie wszystko0 jasne, czyja wina
_________________

 
 
CrisAGC 
Waypoint


Wiek: 27
Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 18
Wysłany: 2016-09-27, 10:45   

Po wgraniu fabrycznego programu i próbie uruchomienia go, ekran nawigacji staje się czarny i pomaga tylko odłączenie zasilania. Wgrałem starszą wersję AM 1604 i w niedzielę nawigacja cały czas działała poprawnie. Wcześniej bywało tak (już po wgraniu 1604), że przy pierwszym uruchomieniu sprzętu po np kilku dniowym postoju samochodu nawigacja działała bez zarzutu, jednak drugie i kolejne uruchomienie sprzętu tego samego dnia, to niestety pasmo porażek. Sygnał startował gdzieś z drugiego końca Polski i "nie widział" mojej pozycji w ogóle, lub zamiast ulic, obrysów budynków itp, na mapie była tylko linia horyzontu i komunikat "brak mapy szczegółowej".

Jakieś nowe idee, pomysły?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10