My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-12-17, 10:20
Navio 515 problem z uruchomieniem
Autor Wiadomość
more33
azymut


Dołączył: 19 Lis 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-11-19, 00:34   Navio 515 problem z uruchomieniem

Witam.
Sytuacja podbramkowa mam problem z moim goclever navio 515 ładuje sie logo i nic poza tym. Wczesniej probowałem zmienic wpis w rejestrze w local machine - init ost pozycja launch 70 i cos tutaj schrzaniłem a zgapiłem sie i nie zrobiłem kopi rejestru - poratuje ktoś kopią rejestru z tego modelu? bądz jaki byl wpis bo poza ta zmiana wpisy nie robilem nic.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-02-03, 07:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-11-19, 08:43   

po 1 zły dział
po 2 łaczy Ci sie z kompem? jak nie to po co Ci kopia rejestru?
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
more33
azymut


Dołączył: 19 Lis 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-11-19, 10:36   

Przepraszam za nieodpowiednie dobranie działu. Z kompem navi się łączy przez activesync widzę jego zawartość.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-11-19, 10:38   

TO wpisz w launch to co powinno tam być :)
albo wpisz explorer.exe to będziesz miał Windowsa po uruchomieniu.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
more33
azymut


Dołączył: 19 Lis 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-11-19, 11:00   

zmieniam wpis na explorer.exe ale po rzekomym nadpisaniu pliku resetuje urządzenie i nadal tak samo w rejestrze pozostaje stary wpis, tak jakbym tamtego nie nadpisał.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-11-19, 11:02   

No tak, po zmianie wpisu trzeba uśpić urządzenie żeby zapamiętało zmiany, wybudzić i dopiero zrestartować.
Wyślij do serwisu z opisem usterki "wisi na logo" i tyle :)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
tabdaria
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-02-02, 23:20   Goclever 515 błąd rejestru

Witam zakupiłem nawigację goclever 515 przy włączeniu pokazuję się błąd UI open registry error. Szukałem w sieci i trzeba zmienić firmware jednak nie ma takiego do mojego urządzenia. Proszę o pomoc
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17987
Wysłany: 2014-02-03, 07:09   

1. Dołączyłęm do istniejącego wątku (regulamin, p.3) - było w dziale 'Inne"

2. FW jest niedostępne z prostego powodu - ono jets nie do urządzenia, a do konkretnego modelu płyty gównej i (chyba) ekranu. A w jednym modelu może być kilka typów płyt. I wgrywając FW łtyle samo nawi uratowano, co rozwalono doszczętnie.

3. Masz połączenie z komputerem? Co zrobiłeś GC, że przestał działać?
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-02-03, 09:46   

Serwis, wgrają soft i będzie ok :)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
tabdaria
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-02-03, 14:40   

Zakupiłem wczoraj z takim problemem podobno przy wgraniu map coś się stało bynajmniej tak mi powiedziano. Czyli z tego co zrozumiałem trzeba rozkręcić nawi i zobaczyć jaka płyta główna. A z komputerem łaczy się jako pamięć, widzę jej zawartoś i karty SD
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-02-03, 14:43   

Co Ci da to ze rozkręcisz?? Jak nie ma żadnego FW do żadnej płyty?? poza tym ze stracisz GW.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
tabdaria
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-02-03, 19:57   

Czyli zostaje tylko serwis a ktoś się orientował jaka kasa jest za taką przysługę.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4435
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-02-03, 20:06   

tabdaria napisał/a:
zakupiłem nawigację goclever 515
Gdzie kupowałeś? Co z gwarancją ?
tabdaria napisał/a:
jaka kasa jest za taką przysługę
Około 50 zł + koszt wysyłki.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
tabdaria
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 7
Wysłany: 2014-02-03, 20:31   

Była wystawiona na Tablicy i myślałem że to nie będzie aż takim dużym problemem. Gwarancji nie posiadam.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-02-04, 08:43   

Normalnie 50zł soft jak pisze kolega wyżej.
Chyba ze sprzedasz dalej :)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 11