Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mireo DontPanic - różne pytania
Autor Wiadomość
krzysztof577
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Gru 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-12-13, 11:08   GC 5080 - jak usunąć punkty docelowe

Witam
W jaki sposób z fabrycznego programu nawigacyjnego można usunąć punkty docelowe (czyli adresy) które sam wprowadziłem i są one w menu w folderze "HISTORIA "
Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2013-12-13, 11:33   

W Mireo Black po prostu wybiera się adres i rozwija się menu. W Mireo Dont panic powinno być podobnie.

A co na to instrukcja obsługi tego programu?

[ Dodano: 2013-12-13, 11:35 ]
P.S. Dołączyłem do istniejącego wątku
_________________

 
 
krzysztof577
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Gru 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-12-13, 13:18   

W Mireo DontPanic z poziomu menu nie da się usunąć adresów punktów docelowych,nie ma tam takiej opcji
Instrukcja obsługi jest bardzo oszczędna i nic w niej praktycznie przydatnego nie ma
Otworzylem folder "MobileNavigator" zobaczyłem że w pliku txt.recents zapisują się moje nieszczesne
adresy punktów docelowych więc je skasowałem i ostatecznie znikneły z folderu "HISTORIA "
Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2013-12-13, 13:49   

Nie doczytałem, że chodzi o historię :oops: . To rzeczywiście jedyny sposób

Co do instrukcji: http://lmgtfy.com/?q=Mireo%20DontPanic%20manual
Co prawda na Androida, ale pomijając gesty nie powinno byc dużej różnicy
_________________

 
 
krzysztof577
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Gru 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-12-13, 14:16   

Dzięki poczytam
 
 
diukeen
azymut


Dołączył: 30 Maj 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-06-02, 09:07   Mireo 4.7.2 - zawiesza się

Witam,

Posiadam GC Aries 70 z fabryczną nawigacją Mireo 4.7.2 która wiesza się po ok 2-5 minut od czasu ustawienia drogi. Wgranie nowych map polski nie pomogło.

Czy ktoś ma/miał podobny problem i sobie z nim poradził?

Pozdrawiam
 
 
kaszana
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 41
Wysłany: 2014-06-02, 15:13   

Na początek Z Formatowanie pamięci i poprawne ustawienie portu GPS dużo poprawia
nie zapomnij zrobić kopii Pamięci
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2014-06-02, 19:56   

Jeśli sprzęt jest nówka, to kontakt z serwisem.
Formatowanie pamięci różnie sie kończy.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ponkkk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Kwi 2015
Posty: 7
Wysłany: 2015-04-11, 12:37   Navio 520 problem z uruchomieniem

Witam , mam problem z odpaleniem nawigacji.
Na poczatku wgralem automape, zmienilem sciezke dostepu do automapy , automapa odpalala sie ok . Ale chcialem wrocic do dont panica czyli oryginalnego softu na goclever . zmienilem znowu sciezke ,ale dalej automapa sie uruchamiala. Wiec z pod windowsa usunolem automape. Teraz pojawia sie error ze nie moze zaladowac niczego. dodatkowo zaznaczylem start softu wraz z uruchomieniem navi i teraz juz podczas uruchomienia samej navi mam error i bialy ekran ,takze nie moge nawet wejsc w menu :(
Co w takim przypadku robic.
mam nadzieje ze zrozumiale napislaem :)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-04-11, 16:12   

ponkkk,
Trzeba zainstalować ponownie Automapę, uruchomić navi, zamknąć program nawigacyjny wejść w ustawienia urządzenia\ścieżka programu nawigacyjnego i odznaczyć autostart. Powinno wrócić do normalności.
Niezalecane jest zaznaczenie autostaru, bo to często uwala navi.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
ponkkk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Kwi 2015
Posty: 7
Wysłany: 2015-04-11, 19:16   

Ok uruchomilem juz navi , jest plus, zmieniam sciezke na oryginalny soft i dalej wlacza sie automapa,a chce uruchomic tego dont panica. hmm
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-04-11, 19:22   

ponkkk,
Jak zmieniasz ścieżkę trzeba zatwierdzić. Jak ustawisz ścieżkę, to kliknij na taki kwadracik na górze po lewej stronie.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
ponkkk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Kwi 2015
Posty: 7
Wysłany: 2015-04-11, 19:22   

Co ciekawe chcialem uruchomic z pod windowsa Ce z navigacji tego dont panica z katalogu mobilenavigator i uruchamia sie AUTOMAPA ,t co on usunol mi dont panica?
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 746
Wysłany: 2015-04-11, 19:26   

ponkkk napisał/a:
zmieniam sciezke na oryginalny soft i dalej wlacza sie automapa,a chce uruchomic tego dont panica. hmm

A masz go tam jeszcze? Może go już tam nie ma i dlatego uruchamia się AM. U mnie wprawdzi też na Gocleverze, ale inny model gdy nie ma karty z AutoMapą a zaznaczone jest autouruchamianie to navi uruchamia właśnie program "fabryczny" chociaż ścieżka podana jest do Automapy na karcie, własnie dlatego pytam czy masz jeszcze oryginalny program na nawi bo może sytuacja jest podobna i z braku programu do którego podajesz ściezkę a jego nie ma, to nawi uruchamia program który jest w stanie uruchomić.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-04-11, 19:26   

ponkkk,
Pewnie przy instalacji AM zainstalowałeś dodatek GoClever Navio 520 i on ustawił ścieżkę do AM.
Pobierz tu :arrow: http://www.goclever.com/p...&aia=309&ail=33 Wklej tylko do oryginału plik mobilenavigator.exe, a dodatek z AM trzeba usunąć.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2015-04-11, 19:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9