Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mireo DontPanic - różne pytania
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2013-10-13, 07:46   

Same mapy, czy program nawigacyjny?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
cadamsky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-10-13, 09:47   

najlepiej same mapy, ale jeśli to jakiś kłopot może być, że cały program. Podkreślam, że oryginalny.
Po prostu brakuje mi miejsca na aktualizacje map a nie chcę kasować np. głosów. Denerwująca była też samoczynna utrata `ulubionych` bo się pamięć skończyła...
Pomoże ktoś?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2013-10-13, 10:07   

Utwórz folder MAP na SD, przenieś tam pliki map, licencji i budynków.
W pliku *ini podaj ścieżkę dostępu do folderu z mapami (mapdir). Patrz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25057

P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem
_________________

 
 
cadamsky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-10-13, 10:46   

hmm, trochę się zakręciłem....
forlder MAPS na karcie SD i skopiowanie tam map - ok ale o który plik ini chodzi (o wspomniany 'ordinale.ini"?)?
I gdzie go szukać??????
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2013-10-13, 10:48   

Ordinale.ini jest w folderze z programem nawigacyjnym.
Włącz pokazywanie plików ukrytych i systemowych oraz rozszerzeń.
_________________

 
 
cadamsky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-10-13, 10:54   

i tak wracamy do punktu wyjścia - mam właczone pokazywanie ukrytych plików i jedynym plikiem z rozszerzeniem .ini jest dont'panic.ini
5070 ma dwie 'partycje' jedną ukrytą z windowsem i menu oraz tą widoczną z programem dont'panic (mireo?) i na niej własnie nie ma żadnego pliku ordinale....
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2013-10-13, 10:56   

W takim razie masz Mireo D.P(byłem pewien, że 5070 wszystkie mają MireoBlack)
Ale idea pozostaje ta sama - zmień w dont'panic.ini
_________________

 
 
cadamsky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-10-13, 10:59   

już mi raźniej - myślałem, że nie potrafię oczywistych rzeczy...
plik dont'panic.ini ma taką treść:

[GPS]
Found=COM7:,38400,8N1,none
saved_x=0
saved_y=0

co tu zmieniać, jak nie ma żadnego odniesienia do map??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2013-10-13, 11:26   

To dopisz
_________________

 
 
cadamsky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-10-13, 11:40   

niestety, dopisanie:

MultimapDir=SDMMC\Maps

nic nie daje. Nawigacja się uruchamia bez map...

Ktoś ma jakis pomysł??
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2013-10-13, 12:30   

A jakie pliki masz w tym folderze?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
cadamsky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-10-13, 12:53   

Po otwarciu 'dysku' z nawigacji widać folder mobilenavigator oraz dwa pliki:
CopyFileTool.exe
GPSAutoRun.ini (jego treść to: \SDMMC\CopyFileTool.exe)

W folderze mobilenavigator są pliki(foldery):
Kod:
BACKLOGS
Journeys
langs
Maps
POI
Voices
oraz pliki:
CATS.TXT
Dontpanic.ini
Dontpanic.mcp
dp.js.cpf
dp.js.mcp
dp.ui.cpf
dp.ui.mcp
dp_custom.ui.cpf
dp_custom.ui.mcp
FAVS.TXT
mireo_sound_service
mobilenavigator.exe
PASSPORT.TXT
guick_top.bin
RECENTS.TXT
trace.txt
VSTORE.BIN
to wsztystko

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2013-10-13, 12:56 ]
Używaj opcji [Code]. Poprawiłam
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2013-10-13, 12:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2013-10-13, 15:46   

A co masz w folderze Maps na karcie pamięci?
I co masz w MAPS w urządzeniu?
_________________

 
 
cadamsky
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Paź 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-10-13, 15:58   

W polderze maps w navi mam tylko pliki z mapami i licencjami do nich (6 plików, rozszerzenie .cpf oraz .mcp). Do prób przenoszę je na kartę pamięcie (wytnij-wklej) też do folderu maps.
Gdzieś parametry muszą być przecież zapisane, w tym ścieżka do mapy.
Nikt nie ma doświadczenia w tym temacie?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2013-10-14, 13:25   

Na sąsiednim forum jest PL 2013.03 do DP słodzonego http://www.mynavi-expert.pl/nawigacjainne/
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11