My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
5060 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17998
Wysłany: 2013-09-26, 13:08   

Do jakiego programu nawigacyjnego szukasz mapy? Bo coś takiego jak mapa do GoClevera nie istnieje
Zacznij od lektury http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094
_________________

 
 
Lomixiw
azymut


Dołączył: 02 Sie 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-08-02, 09:23   Goclever 5060

Witam posiadam nawigacje Goclever 5060.
Czy jest mozliwosc wgrania map europy do niej?
Jezeli tak to bardzo prosze o jakies podpowiedzi.
Pozdrawiam
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 625
Wysłany: 2014-08-02, 10:06   

Lomixiw napisał/a:
map europy do niej

Samych map, czy inny program nawigacyjny z mapami Europy?
Jak tylko samych map to jaki tam jest program nawigacyjny?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-08-02, 12:48   

Lomixiw,
jacekp1313 napisał/a:
Zacznij od lektury http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094

Ps. Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Lomixiw
azymut


Dołączył: 02 Sie 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-08-02, 20:00   

Chodzi mi o wgranie map europy np Mapamap czy jest jakis tutorial?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-08-02, 20:06   

Lomixiw,
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=252546#252546
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-07-29, 18:52   Goclever 5060

Witam,
jeśli nie ten dział to proszę przenieść do odpowiedniego.
Mam kilka pytań co do modelu i jego możliwości.
Wgrałem pliki na kartę SD 8 gb goodram "GoClever 5060 - Pakiet Modyfikacyjny Mstar"
zrobiłem po kolei kopię flash etc. na koniec skopiowałem pliki na pc i sformatowałem kartę na fat32.
Zainstalowałem automapę, spatchowałem i uruchomiłem już pod windosem CE, pytanie takie jak ustawić autostart mapy "automapy" ?
pytanie drugie mam jakieś różne menu do wrzucenia i jak to najlepiej ogarnąć.
Jak uruchomić odtwarzacz mp3 to już tak z ciekawości ?
A i jeszcze jestem w domu i po odpaleniu automapy mam szukanie sygnału GPS, jasne że muszę wyjść z mieszkania, ale w oryginalnej mapie w navi gps działał, zastanawiam się czy nie jest jakaś NIE zachowana hierarchia że uruchamia się gps nadrzędnie dla mapy oryg a w automapie szuka gps ?
dzięki za zainteresowanie i każdą wypowiedź :)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-07-29, 19:23   

xludek napisał/a:
jak ustawić autostart mapy "automapy"
W ustawieniach urządzenia opcja wybór programu nawigacyjnego zaptaszkuj autostart (nie zalecam tego robić)
xludek napisał/a:
mam jakieś różne menu do wrzucenia i jak to najlepiej ogarnąć.
Uruchamiasz tak samo jak uruchomiałeś AutoMapa.
xludek napisał/a:
uruchomić odtwarzacz mp3
Klikasz na ikonkę Media.
xludek napisał/a:
w automapie szuka gps
Po pierwszym uruchomieniu AM to jest normalne (może to trwać 30 minut)
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-07-29, 20:39   

Miło, że można dostać tak szybko odpowiedź :)
Cały czas uruchamia mi się windows ce, mogę przejść to oryg mapy wybierając program files navigation, ale do ustawień gc już nie albo nie wiem jak ;)
W chwili obecnej podłączone gc do ładowarki i włączona AM, szuka gps zobaczymy za 40 min co z tego będzie.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 625
Wysłany: 2016-07-29, 20:46   

xludek napisał/a:
szuka gps zobaczymy za 40 min co z tego będzie.

Takie szukanie to najlepiej jak by robił "pod chmurką" czyli na dworze, a nie w mieszkaniu...
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-07-29, 20:48   

xludek napisał/a:
Cały czas uruchamia mi się windows ce
Reset navi, z tyłu obudowy jest taki mały otworek wciśnij w niego rysik, powinno wrócić do menu fabrycznego.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-07-29, 20:49   

Byłem pod chmurką, ale 15 min szukało, nie wiem czy nie trzeba w pliku msrc ? coś zmieniać dziś czytałem.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-07-29, 20:54   

xludek,
W ustawieniach AM sprawdź ustawienia portu GPS, ustaw na COM7, 57600
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-07-29, 20:59   

com7 jest z 4800 zmienilem predkosc na 57600
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-07-29, 21:04   

xludek,
Sahem napisał/a:
wyjdź na świeże powietrze. Pierwszy raz może łapać sygnał dość długo.(rekord to ponad 50 minut)
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 1,63 sekundy. Zapytań do SQL: 10