My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
5060 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
dextudo
azymut


Dołączył: 14 Lip 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-07-15, 15:30   

Pierwsze zaintalowac Automape na karte czy modyfikacje z tego tematu?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18326
Wysłany: 2011-07-15, 15:31   

Dowolnie.
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-15, 15:41   

Zależy na jaki adres trafisz, ja testuje obie (nawet więcej) i zdarzały sie przypadki gdzie AM nie trafiało a Miero miało adres.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Maximus-Max 
Waypoint



Wiek: 44
Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 18
Wysłany: 2011-07-15, 15:44   

Panowie chodzi mi o pokrycie Polski :-P Tak...mapa orginalna w Goco... 2011.03 a AM to AutoMapa_6.8.1_EU_d :-P Wpisałem tą samą pozycję na obu oprogramowaniach... Czyli Rowy (pomorskie) ulica Borówkowa :-P W AM znalazło a w Gco nie :cry:
_________________
 
 
dudus_69 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 48
Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-07-15, 21:02   

grbrandys TomTom i AM :mrgreen: (obydwie na tej samej karcie)chodzą bez zarzutu,oryginalną mapę wywaliłem,bo jest chm,,, do kitu :evil:
 
 
interlude
azymut


Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-07-16, 11:08   

Witam ;)
Z racji ze dopiero raczkuję w tematach GPSów, bardzo proszę o pomoc :mrgreen:
Otóż wgrałem wg. instrukcji podanych wczesniej AM do swojego 5060 jednak nie działa to jak powinno, stąd dwa pytania:

Co zrobić, jeśli aplikacja zwraca komunikat o braku map? Chociaż teoretycznie są one zainstalowane i na karcie pamięci widnieją pliki, a opcja ponownego wyszukania nie dziala :roll:

Drugie pytanie - jak zmienić ścieżkę dostępu dla AM? ,bo gdy chcę ja uruchomić, muszę włączyć windowsa i dopiero tam odnalezc aplikację na karcie

Z góry dzięki za pomoc ;)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9498
Wysłany: 2011-07-16, 11:31   

interlude napisał/a:
aplikacja zwraca komunikat o braku map?
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=23432

interlude napisał/a:
jak zmienić ścieżkę dostępu dla AM?
Educja pliku INI - http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12969
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-16, 12:31   

jestem_ktoś, co do 2 nie masz racji :-)
interlude, w ustawieniach masz sciezke programu navigacyjnego. Wystarczy poświecić minute żeby zapoznać sie z menu.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9498
Wysłany: 2011-07-16, 12:37   

Myślałem, że chodzi mu o Twój panel
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
interlude
azymut


Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-07-16, 12:45   

Z mapą sobie poradziłem, zła instalacja ;) Dzięki za pomoc.

dasior591 napisał/a:
jestem_ktoś, co do 2 nie masz racji :-)
interlude, w ustawieniach masz sciezke programu navigacyjnego. Wystarczy poświecić minute żeby zapoznać sie z menu.


Otóż właśnie w ustawieniach mam ścieżkę do programu, ale mimo włożonej karty urządzenie nie znajduje żadnej aplikacji - wyskakuje "nie znaleziono plików ...". Scieżka znajduje się w \residentflash i nie da się nic zmienić.

@edit
Dobra, mój błąd, poszperałem i poradziłem sobie ;)
Ostatnio zmieniony przez interlude 2011-07-16, 12:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
grbrandys
Waypoint


Dołączył: 31 Mar 2011
Posty: 36
Wysłany: 2011-08-16, 13:42   

witam

testowałem kilka wersji tomtom navigator 7.9 na mapie 870.xxx ale po wyznaczeniu trasy w czasie jazdy mrozi ekran czy ktoś ma sprawdzoną wersje pod win ce 5.0 :-)
i testowana na swoim goclever 5060 :-)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9498
Wysłany: 2011-08-16, 14:03   

Jest tylko jeden TT na WinCE5 i po poprawnej konfiguracji zadziałą.
Z cudzej nawigacji na pewno nie rusza mapy (bez patchowania)

O mrożeniu pisałem w poradniku. I koniecznie przeczytaj wątek o Tomtomie w GoCleverach.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
superfly86
azymut


Dołączył: 31 Paź 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-10-31, 22:24   

Mam problem
Wszędzie czytam o zmianie ścieżki (też w tym temacie) ale nie wiem o co chodzi w jakim pliku, gdzie się znajduje i jaką wartość zmienić.
Moja nawigacja nie widzi zawartości karty.
Zainstalowałem AM i nie odpala jej po włożeniu karty, programu z 1 postu także nie odpala nie wiem co zmienić żeby było dobrze
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18326
Wysłany: 2011-10-31, 22:31   

Zmień nazwy na Mobilenavigator - szczegóły w wątku o AM na GoCleverach

Albo poszukaj w opcjach
_________________

 
 
baki1717
azymut


Dołączył: 26 Wrz 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-09-26, 12:32   Wgrywanie mapy do Goclever 5060PL

Witam, poszukuję jak wgrać mapę do tej nawigacji oraz gdzie znajdę najnowszą możliwą mapę do tej nawigacji proszę o pomoc ponieważ szukałem sporo i nie mogę znaleźć;/
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10