My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navio 405 problemy z dzialaniem, backup, reanimacja
Autor Wiadomość
djs 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 42
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 6
Wysłany: 2012-08-30, 13:44   GoClever 405 Problemy po MioPocket 4.0

Witam!

Zakupiłem nawigację GoClever 405 z odblokowanym wince. Chcąc ułatwić sobie dostęp do programów nawigacyjnych postanowiłem zainstalować MioPocket 4.0 Release 68.
Oryginalna nakładka umożliwia jedynie zmianę ścieżki do programy navi, ale nie daje możliwości, aby były 2 programy jednocześnie.

I tu dwie prośby:
!. Czy jest jednak możliwość na stałe dodać skrót do 2 programu nawigacyjnego w oryginalnym panelu? Może być podłożony pod jakąkolwiek ikonę. Szukałem pliku konfiguracyjnego panelu, ale nie udało mi się go znaleźć.

2. Po zainstalowaniu MioPocket 4.0 Release 68, który uruchamiał się z oryginalnego menu skrótem do WinCE sprzęt działał tak wolno, że postanowiłem usunąć nakładkę. I tu pojawił się problem, ponieważ instalacja MioPocket 4.0 Release 68 powoduje dodanie wpisów min. do rejestru którego kopii oczywiście nie zrobiłem. W trakcie instalacji była informacja o wykonaniu kopii rejestru przez samą instalkę, ale nie udało mi się odnaleźć tej kopii.
Czy ktoś wie, gdzie ta instalka zapisuje kopię rejestru?
Po usunięciu MioPocket 4.0 ręcznie - również po wyczyszczeniu wpisów w rejestrze windows CE nie uruchamia się.
Nakładka oryginalna startuje, jednak przy próbie wejścia do wince nic się nie dzieje.
Próbowałem poprzez zmianę skrótów do programu nawigacyjnego coś pozmieniać i udało mi się odpalić tcce, rededit, eksploratora, panel sterowania w końcu inną nakładkę, ale dalej nie mogę uruchomić windows ce ze skrótu mu dedykowanego.
Jak można przywrócić navi do poprzedniej funkcjonalności?

Mam nadzieję, że w miarę jasno to opisałem, ale zbyt długo siedzę przy naprawie i mogę trochę mieszać w wypowiedzi :)

pozdrawiam
djs
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-08-30, 14:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 37
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 756
Wysłany: 2012-08-31, 05:54   

Zastosuj MP z niższym numerkiem ( do 30 ) jest lżejszy i nie zamula tak bardzo jak kolejne wersje.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
djs 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 42
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 6
Wysłany: 2012-08-31, 17:23   

Dziękuję za odpowiedź, jednakże w chwili obecnej nie zainstaluję MP bo WinCE się nie uruchamia.
Teraz najbardziej zależy mi na przywróceniu możliwości uruchomienia WinCE.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-08-31, 23:17   

Postaram sie wrzucić kopie rejestru na dniach i może pomoże.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
djs 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 42
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 6
Wysłany: 2012-09-02, 11:37   

Będę bardzo wdzięczny, mam nadzieję, że uda mi się przywrócić funkcjonalność sprzętu.


EDIT:

Nawigacja naprawiona, miałem dostęp do drugiego takiego samego urządzenia i naprawiłem co zepsułem :)

Temat do zamknięcia.
 
 
freddiedurke
azymut


Dołączył: 11 Gru 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-12-11, 20:57   

Cześć,

przepraszam, że odkopuję ale mam dokładnie ten sam problem. Czy mógłby ktoś wrzucić kopię rejestru?

Z góry dzięki!
 
 
powo 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 29 Wrz 2013
Posty: 5
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-10-01, 18:55   Navio 405 problemy z dzialaniem, backup, reanimacja

Witam wszystkich serdecznie.
Mam problem z navi którą dostałem w gratisie od kuzyna który coś się bawił i pokasował coś za dużo (nie wiadomo co) ResidentFlasche oba są puste.
Uruchamia się ekran startowy GoClever i potem natychmiast wyskakuje okienko “Updating Mstar App” z powtarzającym się co chwila komunikatem “APP Source file no exist!”
Szukałem coś w temacie jak przywrócić ustawienia fabryczne lecz nic nie znalazłem.
Dodam iż mam komunikację z poziomu kompa z urządzeniem. CeRegEditorem również mogę coś zmajstrować w rejestrach. Czy jest jakaś szansa na reanimację tego sprzętu?
Może wrzucenie backupu z działającego sprzętu?
Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-08-29, 19:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-10-03, 13:23   

Niestety tylko serwis.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
powo 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 29 Wrz 2013
Posty: 5
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-10-03, 22:15   

Hmmm, serwis, chyba nie bardzo się to opłaci. Sprzęt poleci do szuflady :)
A może jednak w ramach eksperymentów ktoś by udostępnił zawartość pamięci ze sprawnego takiego egzemplarza. Bo tak mi się wydaje że skoro udało się komuś pokasować jakieś pliki to jak dogram braki to może zabangla :)
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-10-04, 11:12   

A łączy Ci sie z kompem w ogole?
PS. nie masz gwarancji??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
powo 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 29 Wrz 2013
Posty: 5
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-10-04, 19:41   

Nie mam gwarancji bo to darowizna po "experymentach" :) nawet obudowa otwarta :)
Tak bardziej rekreacyjnie chcę ją spróbować ogarnąć.
Z kompem się łączy bez problemu. Widzę katalogi "Windows" itd.
ResidentFlash i ResidentFlash są niestety puste.
CeRegEdytor też się łączy bez problemu.
Tak więc może by się jednak coś udało.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-10-07, 07:45   

Jak masz AS to jest szansa, wejdz na Nandflash i zobacz czy cos tam jest.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
powo 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 29 Wrz 2013
Posty: 5
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-10-07, 15:04   

Mam Windowsa 7 (i do tego 64bit) więc mam "Centrum obsługi ....."
Nandfalsh to to samo co ResidentFlash2 ??
Bo jeśli tak to mam dostęp przez TatalCommandera ale jest pusto
i niestety nie mogę tam nic zapisać :(
ResidentFlash też jest pusty ale tutaj mogę coś wrzucić bez problemu.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-10-07, 15:08   

NandFlash jest ukryty, musisz na niego wjesc wpisując sciezke. A RF2 z tego co pamiętam do 405 nie ma...
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
powo 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 29 Wrz 2013
Posty: 5
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-10-07, 15:54   

OKi, TC wszedłem do NandFlash :)
moge tam zapisywać, co dalej?

Dodam że są tam trzy katalogi:
ALTEData i jest pusty
Documents and Settings i są tam jakieś pliki
MStarGNSS_NVM i są w nim dwa pliki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,87 sekundy. Zapytań do SQL: 12