Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 15:08
navroad leeo S6 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
mistermisiek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lip 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-08-10, 19:17   navroad leeo S6 i programy nawigacyjne

Witam

Posiada ktoś taki zestawik najnowszej automapy i igo 9 wraz z menu wyboru gotowy do wgrania na kartę ??

Bardzo bym prosił o podesłanie linka.

P.s tak poza tematem czy w igo można zapisywać przebytą trasę, aby na drugi raz jechać tak samo a nie jak nawigacja chce ??
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-02-15, 07:22, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9622
Wysłany: 2012-08-10, 19:33   

Żaden program nie jedzie po po zapisanej trasie

W iGO jest opcja zapisu (a potem wczytania) wyznaczonej trasy

No i jest wątek o programach nawigacyjnych w Leeo - nie zakładaj kolejnego
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mistermisiek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lip 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-08-11, 19:50   

jestem_ktoś napisał/a:
Żaden program nie jedzie po po zapisanej trasie

W iGO jest opcja zapisu (a potem wczytania) wyznaczonej trasy

No i jest wątek o programach nawigacyjnych w Leeo - nie zakładaj kolejnego


Pewnie zaraz dostanę zrypy, ale nie mogę znaleźć.

Chodzi mi o najnowszą automapę EU + najnowsze igo z ekranem wyboru itp.
Jeśli masz linka podaj, bardzo ci z góry za to dziękuję.

Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2012-08-11, 20:59   

AM - w dziale o AutoMapie
iGo - w dziale o iGO

Panel - na razie nikt nie ćwiczył
_________________

 
 
prokolo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-09-29, 15:16   navroad leeo S 7 i programy nawigacyjne

Witam jestem swiezym kierowca ciezarowki, kupilem navroada leeo S 7+ karte pamieci do niego 16 gb probuje od paru dni wgrac igo primo + automape z mapami calej europy ale juz sie poddaje :( program primo i automape do pamieci wew a mapy i reszte do karty.. z racji tego ze mam malo czasu udostepnie zdalny pulpit komus kto potrafi to wgrac, mam sciagniete juz wszystkie pliki mapy, program, punkty poi, truck, ftr itd. PRV
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-09-30, 07:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1530
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-09-29, 15:40   

Witam

Jeśli chodzi o Primo => na kartę wgraj cały katalog CONTENT, a nie tylko katalog z mapami
Potem w pliku SYS.TXT załóż grupę folders i tam zadeklaruj sciezki dostępu do:
- pliku EXE
- katalogu CONTEN
- katalogu MAP

np.

[folders]
app="My Flash disk\Primo"
data="My Flash disk\Primo"
content="Stoprage Card\Primo\Content'
map="Storage Card\Primo\content\map"

Potem usuń katalog SAVE

Nie wiem pod jaką nazwą jest widoczna pamięć wewnętrzna Twojego urzadzenia, a jak karta pamięci

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez Arturek 2013-09-29, 19:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6275
Wysłany: 2013-09-29, 16:22   

A czemu takie kombinacje, ze program ndo pamieci a reszta na karte ( w igo tak naprawdę "wazy" folder CONTENT - nawet i 3.5 GB, cala reszta to rząd 100-200 MB )?
To się da zrobić, ale trzeba mieś trochę wprawy, żeby wszystko chciało chodzić.
Zrób najprosciej - całe igo ( zgodnie z poradnikiem w "przyklejonych" ) na kartę, jakiś pulpit ( czy umozliwiony przez sprzęt odnośnik do pliku wykonywalnego i wszystko powinno spokojunie działać. A jak już zadziała - możesz kombinowac z przenoszeniem programu do pamięci :-)

P.S. Arturek > .. i jaką nazwę ma katalog zawierający Primo :-P .
Twój wpis zazwyczaj bez problemow działa, ale zdarzyły mi się problemy z odczytywaniem danych znajdujących się w innej lokalizacji niz program. Sprawa dotyczyła bodajże ktorejś kompilacji 9.6.2
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
prokolo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-09-29, 17:33   

dziekuje za podpowiedzi, z automapa juz sobie poradzilem, program zainstalowalem do pamieci wew nawigacji a mapy na karte SD, dziala fajna i plynnie, natomiast z igo mam wiecej problemow, posciagalem mapy z nq 2013 te najnowsze jak i poi, ftr, itp igo primo udalo mi sie wlaczyc z karty pamieci lecz scina i chyba troche burdelu narobilem, a co robilem to sciaglem wersje :)

stad pytanko jaka wersja igo bedzie najplynniej chodzic, pomozcie mi zrobic taki komplecik ktory bedzie dobrze prowadzil? jestem od tygodnia kierowca w transporcie miedzynarodowym glownie zachod i jutro jade w 1 trase sam i nawigacja pod trucka by mi bardzo ulatwila zycie :P

troche poczytalem na forach transportowych i duzo ludzi uzywa i chwali igo primo ver. 9.6.5 + skin od DiMka tylko dokladnie jaka wersja to ma byc? bo 9.6.5 jest kilka.. a wiekszosc linkow jest martwa gdy probuje cos sciagnac
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6275
Wysłany: 2013-09-29, 17:43   

Wersja jest bez znaczenia.
9.6.2 i 9.6.5 z dimka dzialają bardzo plynnie i stabilnie. Jesli coś ścina - to nadmiar niepotrzebnych dodatków zwanych "wodotryskami" oraz ( tu Cię zaskoczę ) czasem położenie iGO na karcie ( :mrgreen: ) . U mnie było tak, że jak pierwsza wgrałem AM , a potem igo to igo ladowalo się poł godziny i cieło, a jak odwrotnie.. oba programy chodziły super. Dlaczego - nie wiem.. przypuszcać mogę że to kwestia obslugi kart dużej pojemności przez system.
Propozycja jest nastepujaca... jesli strasznie kombinowałeś, zmienialeś wersje.. dogrywaleś.. zmieniałeś etc... to prostu sformatuj kartę, wgraj najpierw samo igo - zobacz jak chodzi, potem dograj AM. Jesli już wiesz jak to zrobic.. to nie zajmie duzo czasu :-) .

Jesli dalej będzie ciąć.. trzeba będzie "odchudzać igo.. albo i zmnieć karte na szybszą :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1530
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-09-29, 19:44   

no_taki napisał/a:
[...]
Arturek > .. i jaką nazwę ma katalog zawierający Primo :-P .
Twój wpis zazwyczaj bez problemow działa, ale zdarzyły mi się problemy z odczytywaniem danych znajdujących się w innej lokalizacji niz program. Sprawa dotyczyła bodajże ktorejś kompilacji 9.6.2


Witam

Robiłem różne kombinację z:
- IGO oraz IGO Primo 2.0
- Clarion 770 oraz Clarion 780

W pamięci urządzenia, katalog nazywał się CLARION, plik uruchomieniowy Clarion.exe, na karcie był katalog MOBILEMAP

Wszystko działało bez problemu, chociaż plik EXE i katalog miały inne nazwy niż zalecane na forum.

Inny problem - nie udało mi się uruchomić opcji gdy tylko katalog MAP, mam na karcie
Wpis z przekierowaniem do katalogu MAP, na karcie nie działał
Natomiast gdy na kartę wgrałem CONTENT, to działało

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
prokolo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-09-29, 19:44   

to jeszcze powiedz skad wziasc ta wersje stabilna tak zebym tylko dogral mapy poi itd i ta dimke ( oraz jak tego skina wgrac tak w skrocie ) bo te linki z forum juz nie dzialaja.

a wodotryski to co masz na mysli? tak na szybko przejzalem opcje tego igo jak wgralem to tak nie widzialem co tam jest do wylaczenia zeby szybciej chodzil ( jedynie co zrobilem to wywalilem obrysy budynkow ale to duzo nie dalo ) a czy pliki ktore sa w folderze maps ( fpa, fda.. itd ) spowalniaja dzialanie programu? innym slowem co nie wgrywac/ nie wlaczac aby nie zlagowalo dzialania nawigacji?

i czy plik dem ma wplyw na szybkosc programu ? dobrze by bylo widziec przy planowaniu trasy zeby omijac gory

ktory plik dem jest ok? znalazlem cos takiego FullEuropeNASA_2005.07_071128.dem ujdzie to?

[ Dodano: 2013-09-29, 20:54 ]
Arturek sprawdz wiadomosci prywatne jak mozesz
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6275
Wysłany: 2013-09-29, 20:36   

uzywam9.6.5. 211211 i szczerze mogę polecic. Pobierałem z forum. Popros na PW autorów linkow o reupload.
Dimka.. choćby stąd: http://www.tomsoftware.ne.../primo-2-dimka/
Osobiście używam Dimki 1.5.3. Pio_mod, ale oryginalna jest rownie dobra :-)
Kazdy dodatek spowalnia ( w koncu dodatkowe dane do przetworzenia ), ale jesli jeździsz truckiem to . .fda, .fpa sa Ci potrzebne.
Plik .dem tez ma jakiś wpływ , ale - jak pisalem na mom starym mio chcodzi. I kazdy jest równie dobry. Używam identycznego jak Twój.

Podrzuć mi na PW swoj sys.txt - może coś wspólnie pousuwamy ;-)

I zrob to pisalem ( to znaczy format karty i tylko Primo na niej :-) ) sprawdź czy dalej zamula

P.S. Ostro zamulaja POI, więc nie ustawiaj pokazywania więcej niż 3-4 kategorie ( np stacje, parkingi, coś tam i coś tam ).
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2013-09-29, 20:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1157
Wysłany: 2013-09-29, 20:37   

Stabilne oprogramowanie, najnowsze mapy i wszystko co potrzeba.
http://www.igo-maps.net/
Zawsze działające linki.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6275
Wysłany: 2013-09-29, 20:41   

szwagier22 napisał/a:

Zawsze działające linki.
Spróbuj pobrac najnowsze fotoradary ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1157
Wysłany: 2013-09-29, 20:47   

Cytat:
Spróbuj pobrac najnowsze fotoradary ;-)

Pobrane w kilka sekund, plik 1.3 MB, w katalogu pliki dla każdego kraju.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 15