My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Goclever 5055- nie uruchamia się
Autor Wiadomość
krzykul 
azymut


Dołączył: 27 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-06-27, 16:22   Nie chce się włączyć

No niestety baterie ładowałem 10 godz. w samochodzie podczas jazdy niestety po zatrzymaniu się odłączyłem navi i padła dlatego własnie się zapytałem ale dzięki za odpowiedzi, niestety jutro serwis i zobaczymy co powiedzą.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1942
Wysłany: 2010-06-27, 18:01   

Serwisy zazwyczaj nie mowia prawdy.
Biora klientow za glupkow.
Ale to za zwyczaj,czyli nie zawsze.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
krzykul 
azymut


Dołączył: 27 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-06-27, 20:26   

sprzęt jest nowy , kupiony niecałe dwa tyg temu , usiłowałem ładowac zgodnie z instrukcją, ale dioda cały czas świeci czerwono, a jak jest podłączona ładowarka to pokazuje, że bateria ma full. Z serwisem nie zamierzam walczyc, chcę wymienic na zasadzie " towar niezgodny z umową "
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-06-27, 21:43   

krzykul napisał/a:
jest nowy , kupiony niecałe dwa tyg temu
Oddaj na gwarancji sprzet niesprawny byl od poczatku, to powinni Ci go wymienic bez gadania.
krzykul napisał/a:
jak jest podłączona ładowarka to pokazuje, że bateria ma full
Jak bateria jest sprawna, to skoro byla wyladowana, podczas ladowania pokazuje nie "full" ale graficzny wskaznik faktycznego naladowania (czyli np 3 kratki)
Faktem jest ze ponizej 30% pojemnosci bateriii juz nie umozliwia dzialnia bez podlaczenia ladowarki - wyswietla sie komunikat (bateriia slaba) i sprzet sie wylacza.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
krzykul 
azymut


Dołączył: 27 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-06-28, 10:50   

niestety, sprzęt był kupiony w Carrefoure, stwierdzili, ze wymieniają do trzech dni od zakupu i trzeba do serwisu. Tak , ze przestrzegam, nie kupujcie w tej sieci
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-28, 11:05   

W rtveuroagd po 2 dniach nie wymienili.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Notker 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-06-29, 13:15   

Najlepiej to wysłać kobietę z wadliwym towarem bo jak widza faceta to zaraz myślą że coś kombinuje. Ja tak wczoraj zwróciłem w Makro, pokwękali że trudna sprawa bo nie mają jak sprawdzić czy wszystko jest ok, ale przyjęli zwrot. Mam nauczkę że towar należy sprawdzić tego samego dnia i umówić się na ewentualny zwrot.
 
 
mati13432 
azymut


Wiek: 90
Dołączył: 27 Cze 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-06-27, 14:48   Go Clever 5055

Witam , moja nawigacja nie raguje na nic ani na podlaczenie do pc , ani na reset , co dziwne ten restet jakos dziwnie wchodzi prawie do 2 strony da sie przedostac drucikiem ale to juz nic , padl caly system . jak mam wgrac go od nowa , mam karte od noki 2gb szybko pomocy
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9454
Wysłany: 2012-06-27, 14:53   Re: Go Clever 5055

mati13432 napisał/a:
restet jakos dziwnie wchodzi prawie do 2 strony da sie przedostac drucikiem ale to juz
:shock: :?:
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mati13432 
azymut


Wiek: 90
Dołączył: 27 Cze 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-06-27, 14:56   

zeby zrobic reset musisz wsadzic tam jakis patyk wykalaczke czy cos , a to przechodzi prawie na wylot nie ma zadnego oporu/guziuczka na ten reset w obudowie z boku , wygrywalem na karte fw , mapy i roznie pierdy nie widy ale tak namieszalem ze nie czyta wgl w kompie nawigacji a ona sie nie uruchamia
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4439
Skąd: Wawa

Wysłany: 2012-06-27, 16:58   

mati13432,
A Ty w dobry otwór wkładasz tą wykałaczkę. Reset jest z tyłu urządzenia , a nie z boku. Pewnie wkładasz w gniazdo od słuchawek.
Napisz konkretnie co mieszałeś w tej w swojej navi.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-06-27, 18:34   

Jak wgrać FW?? poradnik do 5055 poczytaj.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
mati13432 
azymut


Wiek: 90
Dołączył: 27 Cze 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-06-27, 23:26   

no w dobry obok słuchawek jak jest w instruklcji
wgyrwalem jakas mape lepsza na karde sd ale ta karta jest od noki jak co , i uruchomila sie cos sie tam robilo w procentach nagle stanelo na 100 i juz lipa wylaczylem i sie nie wlacza
wiec caly system mi sie skasowal z navi albo cos no jest pusty i karta i "pamiec wewnetrza navi " teraz sie nie wlacza ani nic : D a pojutrze chcialem jechac nad morze xD
 
 
SQT
Waypoint


Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 28
Wysłany: 2012-07-08, 14:28   

Pierwsza sprawa naładuj baterię w niej do porządku bo może nie reaguje bo jest rozładowana. Dopiero potem spróbuj ją uruchomić. A jeśli chodzi o reset to włóż tam rysik który jest razem z nawigacją, pasuje idealnie.
 
 
dostron
Waypoint


Dołączył: 02 Gru 2009
Posty: 38
  Wysłany: 2013-08-19, 17:10   Goclever 5055- nie uruchamia się

Witam

Nawigacja nie uruchamia się. Po naciśnięciu włącznika nic się nie dzieje.

Próby przytrzymania włącznika bądź resetu nic nie dają. Po podłączeniu do źródła zasilania pali się jedynie czerwona dioda. Po podłączeniu do komputera to samo- jedynie dioda, nic się nie łączy.

Nawigacja ma około 3 lata. Bateria od jakiegoś czasu była słaba, ale na zasilaniu navi działała OK.

Proszę o szybką pomoc, gdyż czeka mnie ważny wyjazd.

Pozdrawiam
Dostron
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9