Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mio Moov M610 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18663
Wysłany: 2014-03-09, 17:45   

A czytałeś ten wątek? Na przykład post kolegi konrad1559 z wpisem do appstartupsec.ini?
Inna możliwość - zastąp plik exe od fabrycznego programu plikiem automapa eu.exe

No i z włączonym autostartem każdy problem z AM (lub błąd podczas modyfikacji wpisu) utrupia sprzęt. O wyłączaniu Mio też już w tym wątku wspomniano.
_________________

 
 
chojny1984
azymut


Dołączył: 20 Lip 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-07-20, 11:17   mio moov 610 igo

Witam,
jako ze ta navi nie posiada karty pamieci, chciałem sie dowiedziec czy jest możliwość wgrania do niej igo truck, dodam ze posiada 4gd pamieci wewnetrznej
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4539
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-07-20, 12:01   

chojny1984,
Zapraszam do przeczytania tematu, z którym scaliłam Twój post.
Regulamin punkt 3.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
grzesio764
Waypoint


Dołączył: 04 Lut 2016
Posty: 38
Wysłany: 2017-02-26, 08:27   

Ok. Jacek, zmieniłem główny folder na iGO, plik na Primo exe. i załącza się z pulpitu, ale wyskakuje komunikat: Błąd inicjacji mapy, twoja licencja nie pozwala otworzyć plików mapy.
Myślę że wszystko dobrze przekopiowałem z map do programu. Jak kopiowałem licencję to w folderze były jakieś stare pliki, czy trzeba było je wykasować? Aplikacja iGO Primo v 9.6.13.268494, mapy iGO HERE Poland 2016.Q4.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9558
Wysłany: 2017-02-26, 14:14   

Dograj właściwą licencję - zajrzyj do działu z linkami (wątek o HERE 2016 Q4)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
grzesio764
Waypoint


Dołączył: 04 Lut 2016
Posty: 38
Wysłany: 2017-02-26, 20:07   

jestem_ktoś napisał/a:
Dograj właściwą licencję - zajrzyj do działu z linkami (wątek o HERE 2016 Q4)

Witam, pobrałem inne mapy z działu który podałeś i to samo jest. Gdzie dokładnie kopiuje się tą licencję do folderu licence czy folderu map?
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 733
Wysłany: 2017-02-26, 20:16   

Cytat:
Gdzie dokładnie kopiuje się tą licencję do folderu licence czy folderu map?

No pomyśl logicznie czy to mapa czy licencja i gdzie logika wskazuje?
 
 
grzesio764
Waypoint


Dołączył: 04 Lut 2016
Posty: 38
Wysłany: 2017-02-26, 20:38   

Logika nakazuje do folderu licence i tak też uczyniłem, cały czas wyskakuje komunikat jak napisałem powyżej, więc w czym tkwi problem? Licencje z drugich map też do kitu?
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 733
Wysłany: 2017-02-26, 21:01   

Jaką masz nazwę tego folderu z licencjami - taką - licence?
Weź sprawdź dokładnie, raz pobrałem iGo, mam te pliki na kompie, przed chwilą sprawdzałem i folder z licencjami zwie się tam "license", może u ciebie też jest jakiś "czeski błąd". Prawidło powinno być właśnie "licence".
 
 
grzesio764
Waypoint


Dołączył: 04 Lut 2016
Posty: 38
Wysłany: 2017-02-26, 22:05   

Faktycznie był folder license, zmieniłem na folder z map z licencją czyli tak jak być powinno licence, ale jest teraz problem z uruchomieniem z pulpitu:
The application failed to start last time. Do you want to reset to factory defaults and lose all your POIs, tracks and settings?
O co tym razem chodzi?
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 733
Wysłany: 2017-02-26, 23:07   

Tłumacz Google przetłumaczył to tak:
"Aplikacja nie została uruchomiona po raz ostatni. Czy chcesz zresetować do ustawień fabrycznych i utratę wszystkich POI utwory i ustawienia?"
Czy przy tym komunikacie jest jakieś okienko potwierdzenia lub coś podobne?
Czy program w ogóle uruchamia się, czy po tym komunikacie się "wysypuje", czyli zamyka?
Niestety nie wiem co tam masz w tym programie, może jakieś zbędne dodatki i inny niepotrzebny "badziew". Najprościej to radził bym uruchomić program w wersji podstawowej, zgodnie z tym poradnikiem:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29503

Potem dokładać poszczególne elementy pojedynczo i próbować.
W chwili obecnej jeszcze bym spróbował usunąć folder "save" i spróbował uruchomić.
Po tym komunikacie program w ogóle się uruchamia i możesz podejrzeć co masz w programie aktywne, czyli menu>więcej>Pomoc>O programie>więcej> i tam cała reszta zawartości?
Elementy których nazwy będą "na Czarno" są aktywne, a elementy "na czerwono" nieaktywne, czyli najpewniej brak licencji, ale program "je widzi".
 
 
grzesio764
Waypoint


Dołączył: 04 Lut 2016
Posty: 38
Wysłany: 2017-02-27, 17:10   

Witam, no więc zacznę po kolei, na pulpicie wciskam ikonę iGO, od razu wyskakuje okienko z w/w komunikatem, przy tym komunikacie jest tylko YES lub NO, co bym nie wcisnął to okienko znika a aplikacja nie uruchamia się wogóle. Tak jak radziłeś usunąłem folder SAVE ale to nic nie dało. Pobrałem jeszcze raz tą samą apkę ponieważ ta pierwsza miała już po dodawane mapy i inne tam na komputerze. Wrzuciłem czystą aplikację na nawi do folderu ProgramFiles, główny folder zmieniłem na iGO , a w nim plik Mobilenavigator exe. na Primo exe. Uruchomiłem navi i z pulpitu iGO, navigacja zaczęła się uruchamiać, wybór języka i OK. po czym Błąd inicjacji mapy, twoja licencja nie pozwala otworzyć plików mapy i wciskam OK. i program zamyka się. Podłączyłem z powrotem do kompa, w folderze iGO zmieniłem nazwę LICENSE na LICENCE i wkleiłem dwa pliki licencji z map. Uruchomiłem navi Igo i odrazu komunikat jak pisałem w poprzednim poście. Zmieniłem z powrotem nazwę folderu LICENCE na LICENSE i iGO uruchamia się ale tylko do wyboru języka i błąd inicjacji mapy i problem z licencją. Map jeszcze nie wgrywałem program jest czysty, tylko te dwa pliki licencji zostały przekopiowane z map. O co tu chodzi?
Sorry za chaotyczny opis, zmęczony po pracy.
Pozdrawiam.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 733
Wysłany: 2017-02-27, 18:05   

grzesio764 napisał/a:
Pobrałem jeszcze raz tą samą apkę ponieważ ta pierwsza miała już po dodawane mapy i inne tam na komputerze.

Pobrałeś "apke", to ja teraz zastanawiam się co ty instalujesz i jaki masz system na tym urządzeniu? Piszesz w dziale WinCE, ale piszesz o "apkach", a przecież pliki *.apk są do systemu Android i jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Pogubiłem się...
A jeżeli to wszystko jest na Windows to wrzuć chociaż jeden plik z mapami do folderu Content/map, obojętnie jakiego kraju o rozszerzeniu "FBL" i spróbuj uruchomić.
 
 
grzesio764
Waypoint


Dołączył: 04 Lut 2016
Posty: 38
Wysłany: 2017-02-27, 18:22   

Sorry apkę to tak w przenośni, chodzi o program Igo, na urządzeniu oczywiście windows CE 6.0. Ok zaraz wrzucę same mapy, bez poi, building itp.

[ Dodano: 2017-02-27, 18:43 ]
Wrzuciłem jeden plik z map z rozszerzeniem FBL no i niestety problem z licencją. Już brak mi pomysłów.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18663
Wysłany: 2017-02-28, 07:30   

Jak się nazywa plik licencji? (podaj pełna nazwę, razem z rozszerzeniem)

P.S. Obawiam się, że Primo 9.6.13 może mieć za wysokie wymagania jak na M610 - zacznij od gołego programu, bez POI, budynków, autek itp
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9