Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Mio Moov M610 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Pompey 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 30
Dołączył: 26 Cze 2009
Posty: 13
Skąd: Biłgoraj
Wysłany: 2012-02-27, 19:40   Mio M610 i AutoMapa

Witam,
mam znajomego navi i z tym pytanie:
jak ja odblokowac i zainstalowac am? nigdzie nie moglem znalezc instrukcji do M610
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-07-26, 16:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-27, 19:50   

Zobacz TO tylko nie wiem czy jest sens odblokowywać ten sprzęt. Nie ma slotu na karty, mało pamięci więc AM może ciąć.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Pompey 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 30
Dołączył: 26 Cze 2009
Posty: 13
Skąd: Biłgoraj
Wysłany: 2012-02-27, 20:38   

Sahem napisał/a:
Zobacz TO tylko nie wiem czy jest sens odblokowywać ten sprzęt. Nie ma slotu na karty, mało pamięci więc AM może ciąć.


to jakas baranina, jakis program do torrentow sie sciagnal
a jak sie wgrywa AM na ta MIO normalnie z instalatora AM??
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-28, 14:22   

Tak AutoMapę instaluje się z instalatora ale musisz wcześniej odblokować nawigację. Nie sprawdzałm tego co podałem wyżej więc sorrki.
Popatrz wątki o odblokowaniu M300/M400. Może któryś panel podpasuje pod to M610 a wtedy pozostaje tylko instalacja AM.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18662
Wysłany: 2012-02-28, 14:30   

Tam jest Mio Navman http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32494 może warto spróbować metod z Mio serii "S" (bezinwazyjne, z SD)
I dal pewności metoda na COBIA (jak w serii "M")
_________________

 
 
damczaj21 
azymut


Dołączył: 16 Maj 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-05-16, 20:26   

Witam. Chciałem wgrać na moje Mio M610 Automape. Przeglądałem forum juz kilka dni i nigdzie nie moge znaleźć sposobu jak wgrać AT by uruchamiała się automatycznie po włączeniu nawigacji. Próbowałem odblokowywać ją panelami do M300/M400 i do S680 lecz nie działa. W końcu odblokowałem ją Mio_Moov_Unlock.

oto zawartość pliku .ini

[AppStartupSec]
TurnOffConsole=TRUE

[Process1]
RelativePath=TRUE
ProcessFile=SmartST_CE.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=1
MaxRestarts=3
TreatCloseAsError=TRUE
Major=TRUE
WindowName=SmartST_CE
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=

[Process2]
RelativePath=FALSE
ProcessFile=Program Files\Screen Saver\VideoShow.exe
DefaultCmdLine=
BootCmdLine=
StartOnBoot=0
MaxRestarts=0
TreatCloseAsError=FALSE
Major=FALSE
WindowName=VideoShow
MaxCloseMessages=10
KeysToForward=0x7A,0xC4
KeysToBoot=


Próbowalem zmieniac SmartST_CE.exe na wceAM.exe podajac dokladna lokalizacje tego pliku lecz wtedy po uruchomianiu nawigacji wyskakuje obrazek taki jak po podłączeniu jej komputera.

Prosze o pomoc, z góry dziękuje
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9556
Wysłany: 2012-05-17, 05:53   

A jaka to była ścieżka?
No i uruchamiając AM w ten sposób tracisz możliwośc wyłączania http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32494
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
seca03
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2012
Posty: 11
Wysłany: 2012-08-08, 19:08   

panowie do jakiego folderu mam zapodać igo 8 czy jak mam zrobić albo które igo8 zapodać do navi mio m610
nawi jest odblokowana sposobem kolegi kondrad1559

kolego chodzi mi oto gdzie mam IGO8 powinny być umieszczone w katalogu
proszę o szybka odp pozdrawiam
 
 
konrad1559 
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2011
Posty: 75
Wysłany: 2012-08-08, 19:58   

pobierz 2 pliki z tąd: http://chomikuj.pl/konrad1559/IGO+m610
i wklej do mio device \Program Files\Navman\SmartST_CE\apps i kliknij "tak na wszystkie"
ścieżka to mio device\iGO8\iGO8.exe
 
 
 
seca03
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2012
Posty: 11
Wysłany: 2012-08-09, 08:35   

kurcze kolego zrobiłem jak pisałes teraz jest problem znowu z połączeniem do komputera mio niechce się połączyc po zmianie te pliki 2 co moze byc nie tak
 
 
konrad1559 
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2011
Posty: 75
Wysłany: 2012-08-09, 08:44   

weź najpierw do mio potem do kompa podłącz kabem

te pliki nie mają znaczenia.Jak byś ich usunął to połączenie musi być

[ Dodano: 2012-08-09, 09:45 ]
też tak miałem czasem miałem zresetuj z tyłu wykałaczką,albo czymś
_________________
MIO M400+AutoMapa 6.11
 
 
 
seca03
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2012
Posty: 11
Wysłany: 2012-08-09, 08:47   

dobra poszło wina usb portu zresetowałem kompa i działa
 
 
konrad1559 
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2011
Posty: 75
Wysłany: 2012-08-09, 08:48   

no i jak igo działa?
_________________
MIO M400+AutoMapa 6.11
 
 
 
seca03
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2012
Posty: 11
Wysłany: 2012-08-09, 08:52   

konrad1559 napisał/a:
pobierz 2 pliki z tąd: http://chomikuj.pl/konrad1559/IGO+m610
i wklej do mio device \Program Files\Navman\SmartST_CE\apps i kliknij "tak na wszystkie"
ścieżka to mio device\iGO8\iGO8.exe


kolego odnośnie to ja mam folder stworzyc o nazie mio device i tam zapodac igo8 tak

sory za kłopot
 
 
konrad1559 
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2011
Posty: 75
Wysłany: 2012-08-09, 08:53   

nieeeee mio device to główna pamięć mio

[ Dodano: 2012-08-09, 09:54 ]
to nazwa pamięci przenośnej

[ Dodano: 2012-08-09, 09:58 ]
wbijasz na nawi i odrazu ma być folder igo 8 i tam pliki igo rozumiesz?
_________________
MIO M400+AutoMapa 6.11
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,35 sekundy. Zapytań do SQL: 10