Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon 8.2.5
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2013-12-26, 21:57   

Wszystko zależy, jak Twoje urządzenie widzi kartę.
_________________

 
 
remikg77
Waypoint


Dołączył: 02 Wrz 2011
Posty: 116
Wysłany: 2014-02-07, 09:44   

aropi jaki plik wgrałeś i gdzie
"Ja zgrałem sobie do mojego 7.7.6 skórkę 800x480 (neutralną) - oraz plik do większych literek na mapie"
też mam Navigon w wersji 7.7.6 zamieniłem w folderze Maps mapdrawer na mapdrawer_high i nic to nie dało na dodatek navi nie może złapać :-D fixa
 
 
aropi
Waypoint


Dołączył: 08 Paź 2013
Posty: 100
Wysłany: 2014-02-07, 17:25   

To wywal tego High i wróć do mapdrawer - high funkcjonuje tylko do wersji 7.7.5 - koniecznie musi być to ztej samej wersji co reszta map - reszta na PW :arrow:
 
 
kacluk 
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 35
Wysłany: 2014-02-08, 13:55   

Map drawer high to zwiększa wam pikietaż na więszy.. czyli ikonki poi stacje paliw itp.. bez sensu go używać..

nie możesz złapać fixa?? sprawdź wpisy w plikach konfiguracyjnych. czy masz poprawny port com i prędkość..

A czemu 7.7.6 a nie 8.2.5
_________________
modecom mx2 Navigon 8.2.5 premium EU q1 2017
 
 
 
remikg77
Waypoint


Dołączył: 02 Wrz 2011
Posty: 116
Wysłany: 2014-02-09, 11:32   

nie mogę znaleźć Navigona 8.2.5 na Windows 6 800X480 :-)
 
 
kacluk 
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 35
Wysłany: 2014-02-09, 12:15   

ajć.. sorki mój błąd.. nie ma przecież navigona w tej rozdzielczości
_________________
modecom mx2 Navigon 8.2.5 premium EU q1 2017
 
 
 
kacluk 
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 35
Wysłany: 2014-04-01, 19:11   

sebastian1979r napisał/a:
Wczoraj pojawiły sie nowe mapy do Navigona
Witam, pobrałem i zaktualizowałem mapy w navigonie od Ciebie.. Wszystko niby działa..

Ale powiedz mi czy trasę też masz teraz na niebiesko?? wcześniej linia pokazująca trasę była pomarańczowa:) i co znaczy zielona kreska przy zakrętach?? http://zapodaj.net/images/290cd166487d7.jpg

Gdybyś mógł mi podpowiedzieć wszystkie pliki jak GTA,NFS, MAP wrzucamy bezpośrednio do folderu MAP w navigonie??
A co z POI?? zrobić osobny folder poi i tam czy też w folder MAP??bo nie wiem tego..

POsiadam wersję 8.2.5 premium na modecomie mx2 - wince 6.0
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-04-01, 22:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
kacluk 
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 35
Wysłany: 2015-04-02, 15:20   

Po aktualizacji map q1 2015 mam problem z uruchomieniem navigona.
Na poprzedniej wersji q4 2014 wszystko śmiga aż miło.
błąd jaki mam to
"application mn8.exe encountered a serious error and must shut down"
_________________
modecom mx2 Navigon 8.2.5 premium EU q1 2017
 
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 377
Wysłany: 2015-04-02, 17:47   

Navigon ORG?
 
 
kacluk 
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 35
Wysłany: 2015-04-03, 19:04   

Nie rozumiem co zmienia ten fakt??

Wrzuciłem nowe mapy i pojawia się błąd. WINce 6.0
_________________
modecom mx2 Navigon 8.2.5 premium EU q1 2017
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2015-04-05, 16:06   

A jakie pliki wymieniłeś? Bo oprócz map trzeba podmieniac i inne.
_________________

 
 
kacluk 
Waypoint


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 35
Wysłany: 2015-05-11, 21:48   

miałem rozszerzony pakiet plików NFS łącznie z plikami curvewarner.
problem udało mi się rozwiązać kasując wszyskto co miałem i wgrywając mapę i pliki nfs z chomika aviaviego.. wczęsniej miałem więcej plików nfs i nie włączało się po aktualizacji.. a teraz działa..
_________________
modecom mx2 Navigon 8.2.5 premium EU q1 2017
 
 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 35
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 102
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2015-08-22, 21:57   Navigon Flow 8.2.5 - edycja adresów

Witam.
Może mi ktoś powiedzieć jak edytować/kasować zapisane ulubione adresy w ww nawigacji?
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
behemot62 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 2 razy
Wiek: 57
Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 14
Wysłany: 2017-05-10, 02:02   

Pozwolicie, że odświeżę wątek. Złota łopata :-)
Mam problem z Navigonem.
Trochę się rozleniwiłem bo używam Beckera 7928, a na nim trzeba się bardzo postarać,
żeby coś nie zadziałało. Ostatnio kupiłem żonie Modecoma MX4 i wsadziłem tam AM
i Navigona 8.2.5. AM działa koncertowo, natomiast z Navigonem jest taki problem, że po wyłączeniu urządzenia kasują się ustawienia. Po każdym włączeniu trzeba wpisywać od nowa
język, jednostki prędkości, adres domowy itp. Uruchamiam go z "ulubionych". Obojętne czy program jest na karcie czy w pamięci urządzenia sytuacja jest podobna.
_________________
Becker 7928, Modecom MX4
 
 
enue 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 164
Skąd: Płn.Mazowsze
Wysłany: 2017-05-11, 20:56   

Kolego - Modecom ma rozdzielczość 800x480
Becker - " - - " - 480x272
i w tym tkwi cały ambaras. Navigon8 jest dostępny tylko dla rozdzielczości 480x272 i zoptymalizować do innej rozdzielczości nie jest możliwe. Walczyłem ze 3 lata i odpuściłem. Wrzuć Navigona 7 pod rozdzielczość 800x480 można wyszperać na niemieckiej stronie.
Pozdrawiam i szerokosci.
_________________
ALGA AN 520; AutoMapa 6.24, iGO Primo2.4, Navigon7.7.6
LG G3; AutoMapa 4.5, TomTom Polska
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10