Ogłoszenie | Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN
|
SG 600 problemy z działaniem |
Autor |
Wiadomość |
invisiblemike
azymut

|
Wysłany: 2012-06-11, 19:32 SG600 restartuje się - niebieski ekran
|
|
|
Witam serdecznie, mam SG600 kupiony w MM z oryginalną AM. Mam z nim od początku problemy w postaci niebieskiego ekranu - restartuje się. Wygląda to tak: uruchamiam AM, łapie sygnał GPS, po chwili wyskakuje klepsydra (nic nie da się zrobić) niebieski ekran i restart AM i tak potrafi zrobić kilka razy. Za którymś razem łapie sygnał i jest ok.
Problem ponownie potrafi pojawić się przy próbie wczytania zapisanej trasy lub ulubionego POI.
Była raz w serwisie - wróciła ze zmienioną prędkością portu COM i wpisem o "ustawieniu GPS" (najwyższa prędkość - mapa zgłupiała). W zależności od wgrywania kolejnych nowszych wersji AM problem nasila się lub maleje. Próbowałem czyścić pamięć, wgrywać od nowa i w sumie już nie wiem co robić - może ktoś coś doradzić?
Nawigacja nie była "grzebana" fabrycznie odblokowana i jak wspomniałem oryginalna AM.
Jeszcze jedno - w czasie jazdy też potrafi zawiesić się, podawać z opóźnieniem komunikaty - pokazywać drogę
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Michał |
|
|
|
 |
___Olivia_
Maestro GPS

Pomogła: 182 razy Wiek: 27 Dołączyła: 19 Gru 2009 Posty: 4533 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2012-06-11, 20:11
|
|
|
invisiblemike napisał/a: | mam SG600 kupiony w MM z oryginalną AM. |
Coś to nie tak, od kiedy Imagis (MM) instaluje konkurencyjne mapy (AM) .
Format karty SD ,z pamięci urządzenia usuń wszystko co jest związane z AutoMapą , ponowna instalacja |
_________________ Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana. |
|
|
|
 |
invisiblemike
azymut

|
Wysłany: 2012-06-11, 20:22
|
|
|
SG600 kupiony w MM na 100%, mogę zrobić fotkę pudełka i wygmerać fakturę, do tego całość chyba 299zł kosztowała ale nie o tym.
Jak pisałem wcześniej, czyszczenie, instalacja od nowa - wszystko przerobione |
|
|
|
 |
___Olivia_
Maestro GPS

Pomogła: 182 razy Wiek: 27 Dołączyła: 19 Gru 2009 Posty: 4533 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2012-06-11, 20:29
|
|
|
invisiblemike napisał/a: | wszystko przerobione |
Czyli urządzenie ma za słabe parametry i nie wydala na AM. invisiblemike napisał/a: | SG600 kupiony w MM na 100%, |
Ale nie z AutoMapa , tylko z MapaMap , z tym się z zgodzę |
_________________ Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana. |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS Navit.T700+NaviExpert

|
Wysłany: 2012-06-11, 21:42
|
|
|
invisiblemike napisał/a: | w MM | Chyba chodzi o MediaMarkt, nie MapęMap...
Uruchom Visual GPS CE i pojeździj z nim trochę - kontroluj siłę sygnału. No i zobacz, jai port złapie.
O zmianie AUTO (COM)x na COM x nie wspominam, bo to już chyba zrobiłeś...
Albo zainstaluj jakis inny program i zobacz, czy na nim będzie to samo |
|
 |
invisiblemike
azymut

|
Wysłany: 2012-06-12, 15:57
|
|
|
Dzięki za informacje. Chodzi o Media...
Z Visual GPS mam problemy bo nie mogę uruchomić, wgrywałem dlle, próbowałem instalki z pliku .cab i nie chce się odpalić - niby brakuje komponentów (dll? choć ręcznie wgrane do katalogu windows)
Z portem COM przerobione.
Zauważyłem, że problem nasila się też gdy włożę kartę SD - nawet czystą. (AM jest w pamięci urządzenia - od nowości). Przy wyjętej sporadycznie wywala niebieski ekran ale też problem z łapaniem sygnału GPS - łapie, zrywa, łapie zrywa i tak kilka razy.
Generalnie chyba pozostała już tylko możliwa wada elektroniki. Mam jeszcze dwa miesiące gwarancji, więc pewnie znowu pojedzie.
Z innych programów to musiałbym coś "uzdrowić" - wolałbym się nie bawić z tym.... |
|
|
|
 |
andrzejs78
azymut

|
Wysłany: 2012-06-18, 21:55 Re: SG600 restartuje się - niebieski ekran
|
|
|
invisiblemike napisał/a: | Witam serdecznie, mam SG600 kupiony w MM z oryginalną AM. Mam z nim od początku problemy w postaci niebieskiego ekranu - restartuje się. Wygląda to tak: uruchamiam AM, łapie sygnał GPS, po chwili wyskakuje klepsydra (nic nie da się zrobić) niebieski ekran i restart AM i tak potrafi zrobić kilka razy. Za którymś razem łapie sygnał i jest ok.
Problem ponownie potrafi pojawić się przy próbie wczytania zapisanej trasy lub ulubionego POI.
Była raz w serwisie - wróciła ze zmienioną prędkością portu COM i wpisem o "ustawieniu GPS" (najwyższa prędkość - mapa zgłupiała). W zależności od wgrywania kolejnych nowszych wersji AM problem nasila się lub maleje. Próbowałem czyścić pamięć, wgrywać od nowa i w sumie już nie wiem co robić - może ktoś coś doradzić?
Nawigacja nie była "grzebana" fabrycznie odblokowana i jak wspomniałem oryginalna AM.
Jeszcze jedno - w czasie jazdy też potrafi zawiesić się, podawać z opóźnieniem komunikaty - pokazywać drogę
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Michał |
Mam ten sam problem z moim SG600 od kiedy pojawiła się wersja 6.10.x AM zaś pod 6.9.x działała szybko i poprawnie. |
|
|
|
 |
invisiblemike
azymut

|
Wysłany: 2012-06-19, 16:53
|
|
|
Dzięki za informację, czyli urządzenie nie wyrabia lub jakaś wada fabryczna... Znajomy używa stare mio200 i wywalało ono komunikat o braku pamięci przy wyliczaniu dłuższych tras a na 6.10 podobno już nie ma tego błędu i AM działa. Dziwna sprawa bo SG600 ma lepsze parametry od tego mio.
Jest to strasznie irytujące, za każdym razem gdy chcę użyć nawigację muszę stracić z 10 minut zanim zacznie działać poprawnie.
Posłałem wczoraj na serwis, zrobiłem filmik i wgrałem im na kartę niech popatrzą jeszcze raz - tylko tym razem nie dam się zbyć zmianą prędkości na porcie COM - pozdrowienia dla Panów z serwisu jak czytają.
pozdrawiam
Michał. |
|
|
|
 |
irek2612
Waypoint

|
Wysłany: 2013-07-16, 16:12 SG 600 problemy z działaniem
|
|
|
Witam, dziś jechałem sobie 40km, żeby wytestować nową AutoMapę, musiałem wstąpić do sklepu, wracam i na gps ciemno. Pomyślałem, że po prostu się wyłączył/bateria padła czy coś. Nie włączał się. Podłączyłem go do zasilania, ładowałem z 1h też się nie włącza. Gdy nacisnę przycisk uruchamiania to tylko zielone światełko mruga i przestaje. Czego to może być wina? |
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-12-26, 12:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mrsnavi
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2013-12-25, 23:14 SG600 - uwalony na amen?
|
|
|
Witam,
Sugerując się tym (http://www.my-navia.pl/vi...p=366403#366403) tematem sformatowałem dysk w SG600, ale niestety navi uruchomiło się po jakimś czasie ponownie i od tamtej pory ciągle świeci się zielona dioda, ale na ekranie kompletnie nic się nie wyświetla..
Reset nie pomaga, a w dodatku na przycisk Power urządzenie kompletnie nie reaguje. PC nie widzi też już navi.
Da się coś z tym jeszcze zrobić? |
|
|
|
 |
jacekp1313

|
Wysłany: 2013-12-26, 12:43
|
|
|
Szkoda, że nie zauwazyłeś, że sposób dotyczy Larka, a nie SmartGPS...
Jeżeli nie po0mógł RESET, to spróbuj rozładowac do zera akumulator (lub odłaczyć) i naładować. W niektórych urządzeniach działa to jak reset przywracający fabryczne ustawienia. |
|
 |
mrsnavi
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2013-12-26, 13:54
|
|
|
jacekp1313 napisał/a: | Szkoda, że nie zauwazyłeś, że sposób dotyczy Larka, a nie SmartGPS... |
Google napisał/a: | Czy ktoś ma jeszcze odwagę aby spróbować działanie opisu na swojej nawigacji? |
jacekp1313 napisał/a: | Jeżeli nie po0mógł RESET, to spróbuj rozładowac do zera akumulator (lub odłaczyć) i naładować. W niektórych urządzeniach działa to jak reset przywracający fabryczne ustawienia. |
Postaram się dziś to sprawdzić. Swoją drogą nie sądziłem, że format samej karty, na której jest tylko stara navi wgrana spowoduje coś takiego |
|
|
|
 |
jacekp1313

|
Wysłany: 2013-12-26, 17:03 Re: SG600 - uwalony na amen?
|
|
|
mrsnavi napisał/a: | sformatowałem dysk w SG600 |
mrsnavi napisał/a: | format samej karty | To co w końcu sformatowałeś? |
|
 |
mrsnavi
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2013-12-26, 21:51
|
|
|
Flash disk wbudowany w urządzeniu, po formacie normalnie działał windows etc. |
|
|
|
 |
jacekp1313

|
Wysłany: 2013-12-26, 22:01
|
|
|
? mrsnavi napisał/a: | navi uruchomiło się po jakimś czasie ponownie i od tamtej pory ciągle świeci się zielona dioda, |
mrsnavi napisał/a: | po formacie normalnie działał windows | To kiedy przestał działać? |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|