Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 19:56
Modecom MX3 i brak wygładzania fontów
Autor Wiadomość
bv3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 5
Wysłany: 2013-07-10, 14:06   Modecom MX3 i brak wygładzania fontów

Dzień dobry,

przesiadłem się z GoClevera 4366 na Modecoma MX3, przełożyłem kartę z Automapą i automagicznie zniknęło mi wygładzanie niektórych czcionek, co jest irytujące zwłaszcza przy opisach ulic (nie używam poziomych etykiet). Instalacja Automapy od zera (zarówno na karcie, jak i w pamięci urządzenia) nie pomaga. Przeczesałem internety w poszukiwaniu odpowiednich wpisów w plikach konfiguracyjnych i nie znalazłem nic dotyczącego antyaliasingu. Jeżeli ktos miał podobny problem, bardzo proszę o podzielenie się rozwiązaniem.

Automapa w najnowszej wersji 6.14 1306.

Napisałem również do supportu Modecoma i Automapy; jeśli dostanę sensowne odpowiedzi, opiszę tu rozwiązanie (lub powód jego braku :-> ).

Pozdrawiam,

--
bv3
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-07-10, 16:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-07-10, 15:39   

Goclever 5066 (zapewne 4366 podobnie) używały systemowego wygładzania czcionek (mnie osobiście dość mocno denerwującego, ale to kwestia gustu oczywiście). Pewnie to o nim mówisz. Nie ma nic wspólnego z samą AutoMapą, a dotyczy całego Win CE i jest zapisane w rejestrze.
 
 
 
bv3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 5
Wysłany: 2013-07-10, 16:51   

Dzięki, to wiele wyjaśnia. Czy jest sposób, żeby to wygładzanie włączyć? Wpis w rejestrze?

Gust gustem, ale bez tego dużo gorzej widać nazwy ulic na mapie.
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-07-10, 18:54   

Ja tam wolałem czcionki bez rozmycia - może porównujesz z MX 3 HD?
Co do wpisu - HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GDI\CLEARTYPE (chyba on wystarczał). Nie wiadomo tylko, czy zadziała ze sterownikiem GDI z Modecoma (wcale nie musi działać).
 
 
 
bv3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 5
Wysłany: 2013-07-10, 21:26   

Zgadza się.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\GDI\Cleartype]
"Default"=dword:00000001

I wszystko pięknie hula. Dzięki.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11