Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Peiying PY-GPS3501 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
koala106 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 181
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2010-11-13, 21:40   

Możesz równie dobrze instalować Automapę i przy instalacji wybrać dodatek Blow i nic nie bedziesz zmieniał
_________________
Naprawa GPS zawieszonych lub nie komunikujących się z PC - Mio, Goclever, Blow, Lark, Maxcom i inne chińskie, złącza USB Mio, Tomtom, Lark, Goclever i inne
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-11-14, 13:21   

koala106 napisał/a:
Możesz równie dobrze instalować Automapę i przy instalacji wybrać dodatek Blow

Można i tak, można też dla Nokii, Trak-a i wielu innych, ale po co, przecież w dodatkach podczas instalacji AM jest też autostart do Peiying-a ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
marcins39
azymut


Dołączył: 27 Lut 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-02-27, 11:48   

witam
mam peiying 3501 z win ce 4.2 i szukam automapy (najlepiej bezinstalacyjnej) w wersji 5.0.5 czytałem że nowsze nie działaja na tej nawigacji :-) męcze ie z tym już od tygodnia w wolnych chwilach i już straciłem nerwy :-? prosze o pomoc :-)
 
 
camilox
azymut


Dołączył: 19 Sie 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-08-19, 19:13   Peiying 3501 + automapa

Witam, jestem tutaj nowy. Mam problem z nawigacją Peiying 3501, chciałem wgrać do tego urządzenia automapę, ale nie wiem jak to zrobić ( jestem laikiem w tych tematach ) , proszę o jakieś wskazówki jaką wersję wgrać, co zrobić żeby działało. Na urządzeniu jest Windows CE 4.2.

Pozdrawiam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2011-08-19, 19:18   

Instalacja AM: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24097
Uruchomienie na PY3501: kilka ostatnich postów w wątku, do którego przeniosłem Twój post.

P.S. Wydzieliłem posty o AM na tym modelu z wątku ogólnego o 3501
_________________

 
 
2ew2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 11
Wysłany: 2012-07-25, 19:16   peiying 3501

Witam, posiadam takową nawigację już od paru ładnych lat, przedtem śmigała bez problemu, jest przerobiona(nie przeze mnie) oraz z zainstalowaną AutoMapą. Problem pojawił się kiedy chciałem AP uaktualnić ponieważ stara była wgrywana już mniej więcej 2 lata temu. Tak, więc wszedłem w posiadanie najnowszej AP zainstalowałem zgodnie z poleceniem no i niestety od tej pory nie wyszukuje sygnału GPS, próbowałem już wszystkiego ustawiałem com 1,2 (powyżej nie działa) oraz kombinowałem ze wszystkimi prędkościami, ustawiłem date na 2009 oraz wyłączyłem synchronizacje czasu z GPS, próbowałem również tego:
Kod:
Uruchom urzadzenie w systemie windows czyli wylacz na off nacisnij przycisk M + podglasnianie na plus i daj suwak na ON , trzymaj przyciski az sie system wlaczy , potem wejdz start>settings>control panel> system > zakladka memory > przesun suwak memory na srodek skali daj ok , potem uruchom automape i ciesz sie sygnalem gps com 1 , 4800 speed , ps przestaw date na 2009 rok
tylko, że kiedy daje off żeby wyjść z windowsa to memory ustawia się spowrotem na domyślną wartość. Nie mam pojęcia co robić próbowałem też resetować ustawienia gps i systemu. Przy wgrywanie AP sformatowałem karte SD.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-07-25, 19:27   

2ew2 napisał/a:
AP

Co to :?:

2ew2,
Poczytaj w tym temacie :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4908
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
2ew2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 11
Wysłany: 2012-07-25, 19:34   

AM, nie AP sorry.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-07-25, 19:38   

2ew2,
To dobry link Ci wstawiłam ;-)
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
2ew2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 11
Wysłany: 2012-07-25, 19:41   

Tak, tylko, że narazie nic tutaj nie ma konkretnego. A przynajmniej nie o mojej nawigacji.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-07-25, 19:48   

2ew2,
Spróbuj ustawić port auto(com1) 4800 . Fixa łap pod chmurką , czyli idź na spacerek z navi .
A jak nie to ustaw ten port COM2, 4800 bps
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
2ew2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 11
Wysłany: 2012-07-25, 20:13   

Już próbowałem, jak długo trzeba czekać na złapanie sygnału ?

PS: navi nie włącza mi się bez przewodu sieciowego, więc musze siedzieć w samochodzie.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-07-25, 20:21   

2ew2 napisał/a:
jak długo trzeba czekać na złapanie sygnału ?

Pierwsze złapanie fixa trwa 15 -30 minut . Następne już szybciej .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2012-07-25, 20:30   

2ew2 napisał/a:
więc musze siedzieć w samochodzie.
Ale kabel masz zapewne na tyle długi że możesz ją wystawić na zewnątrz.

___Olivia_ napisał/a:
Pierwsze złapanie fixa trwa 15 -30 minut
Dziś na Mancie złapało mi po 1-3 minutach na zewnątrz. Ale to nie jest regułą bo może łapać tyle ile napisałaś.
_________________
Poradniki
 
 
2ew2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 11
Wysłany: 2012-07-26, 16:11   

No właśnie, że kabel jest bardzo krótki. W każdym razie udało mi się go wystawić przez okno, leżał tak z godzinę i dalej klęska... Co robić ? Może ta nawigacja po prostu nie współpracuje z tą mapą? Chociaż sama automapa chodzi bez zarzutu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10