Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Peiying PY-GPS3501 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
heca66
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-03-18, 20:18   

witam.udało mi się uruchomić AM 4.1.2 ale mam problem, wybieram adres klikam start i nic się nie dzieje i brakuje paska na dole ekranu. sygnał gps jest ok.
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-18, 20:23   

heca66 napisał/a:
witam.udało mi się uruchomić AM 4.1.2 ale mam problem, wybieram adres klikam start i nic się nie dzieje i brakuje paska na dole ekranu. sygnał gps jest ok.

Nic z tego nie rozumiem:
- brakuje paska na dole ekranu
- wybieram adres
- klikam start
Jak to robisz bez paska?
Na czuja - nie START ale Prowadź do

Napisz dokładniej... :mrgreen:
_________________

 
 
heca66
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-03-18, 21:12   

masz rację nie START ale Prowadź do ale potem nic nie mogę zrobić ,przesyłam zdjęcie
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-19, 08:31   

heca66 napisał/a:
ale potem nic nie mogę zrobić

Porównując z działającą AM:
- rozciągnięte okno w pionie
= masz 2 x Kalkulacja trasy i dlatego
= na dole po lewej stronie ekranu brak 2 przycisków "Tak" "Nie"

Ponownie wgraj AM bez instalacji.

Już tylko dla eksperymentu:
Automapa/Ustawienia/trasy/2 wyłącz opcję "Pytaj czy wyznaczać trasę"
Napisz jaki był wynik :mrgreen:
_________________

 
 
heca66
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-03-19, 17:40   

Wszystko rozwiazalem, a dokladniej sciaglem inną automapę 4.1.2 z klik i wszystko wrzucilem activsync'iem(lacznie z mapa)...wszystko ladnie smiga dzieki za pomoc..
 
 
StaruchPl
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-03-26, 13:21   

Witam.
heca66 - mam do ciebie prośbę - opisz w jaki sposób udało ci się uruchomić Automapę na tym urządzeniu bo walczę już któryś dzień i nie potrafi sobie poradzić. Dzięki za pomoc
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-26, 13:26   

StaruchPl napisał/a:
opisz

Czytałeś powyższy post :?:
_________________

 
 
StaruchPl
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-03-26, 13:49   

Tak, oczywiście że czytałem jednak na urządzeniu które posiadam - Peiyning nie chce nic działać. Wgrałem Automapę, zmieniłem nazwę katalogu na MobileNavigator, zmieniłem nazwę pliku ppcam2003.exe na mobilenavigator.exe i cały czas nic. Próbowałem odblokować urządzenie podmieniając w rejestrze wpis YFLoader.exe na explorer.exe i też nic. Czytałem inne posty ale jakoś nic nie potrafir wymyślić. Po dokonanych zmianach robię soft reset - może powinienem robić Hard reset tylko jak?
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-26, 14:10   

StaruchPl napisał/a:
Wgrałem Automapę, zmieniłem nazwę katalogu na MobileNavigator, zmieniłem nazwę pliku ppcam2003.exe na mobilenavigator.exe i cały czas nic

Tia, która AM (wersja)?; zupełnie nie kojarzę w/w pliku exe.
Jaki to windows?
_________________

 
 
StaruchPl
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-03-26, 14:59   

AM 4.1.2 system w gps WinCe.Net 4.2
pliki które próbowałem zmienić na mobilenavigator to ppcAm2003.exe lub wm5Am.exe wcmam.exe - nie wiem który powinien być dla tej wersji systemu więc próbowałem po kolei ze wszystkimi
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-26, 17:15   

StaruchPl napisał/a:
więc próbowałem po kolei ze wszystkimi

Automapa eu.exe (choć na 100% nie jestem pewien)
Jeśli go nie masz, ściągnij jeszcze raz AM bez instalacji.
_________________

 
 
StaruchPl
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-03-27, 07:54   

Może coś robię nie tak - więc po kolei.
1. Ściągnąłem z net AM bez instalacji.
2. Rozpakowuje i wrzucam na kartę przy pomocy ActivSynca
3. Zmieniam nazwę katalogu Automapa UE w którym jest wszystko na MobileNavigator
4. W katalogu tym są 2 pliki exe. Automapa EU którego nazwę zmieniam na mobilenavigator, drugi plik to wceAm - tego zostawim.
5. W katalogu Polska zmieniam nazwę pliku automapa.amm na mobilenavigator.amm
6. Resetuje urządzenie
7. Po uruchomieniu naciskam ikonkę Navigation. Zaczyna się coś uruchamiać (symbol klepsydry), po chwili dostaje komunikat "Nie można uruchomić programu"

Co robię nie tak ?????
Pomocy
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-27, 08:02   

Cytat:
5. W katalogu Polska zmieniam nazwę pliku automapa.amm na mobilenavigator.amm
to :!:
Pomiń ten punkt; swoją drogą skąd taki pomysł... :?:
_________________

 
 
StaruchPl
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-03-27, 08:34   

Pominąłem ten punkt - czyli zostawiam nazwę automapa.amm - dalej to samo.
Pomysł na zmianę nazwy wyczytałem na gdzieś na forum ale chyba nie na tym.
 
 
heca66
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-03-28, 21:25   

Ja tez mialem problemy z odblokowaniem nawigacji, udalo sie za ktoryms razem.Najlepiej sprobuj kilkoma programami do edycji rejetru, jednym przez windowsa a innymi przez nawigacje zamieniajac nazwe tego pliku do edycji rejestru na MobileNavigator/mobilenavigator.exe. Co do soft resetu to rob go tak ze, przytrzymujesz power i wciskasz soft-reset,a nastepnie trzymasz go dopuki windows sie uruchom...proboj kilka razy i roznymi metodami bo nie zawsze 'zaskakuje'. Powodzenia
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9