Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 10:03
Automapa Android fragmenty europy mozliwe?
Autor Wiadomość
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 8
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 523
Skąd: EU
Wysłany: 2015-06-14, 18:48   

ELM0 napisał/a:
Odpalam instalacje i wybieram PC jako miejsce instalacji.

Wybieram dysk zewnętrzny (używam karty pamięci lub PenDrive) i później przenoszę do miejsca docelowego <> nie wiem gdzie i co masz.

dodano:
Miejsce instalacji - PC > też jest ok.
_________________

Ostatnio zmieniony przez piotrekcz 2015-06-14, 20:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ELM0 
guru
S10



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1276
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2015-06-14, 19:03   

piotrekcz, takie coś mi się dzieje - brak plików z państwami...
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
ELM0 
guru
S10



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1276
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2015-06-14, 20:39   

piotrekcz, oczywiście :(
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 8
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 523
Skąd: EU
Wysłany: 2015-06-14, 21:00   

ELM0 napisał/a:
Wrzucam do folderu instalki full mapę EU zrzuconą z Androida.

Usunąłeś pliki, których nie powinno być? Pobierz z "linkowni" lub strony producenta - Mapa EU dla AutoMapa Android i sprawdź.
_________________

 
 
peter1212
Waypoint


Dołączył: 16 Cze 2009
Posty: 26
Wysłany: 2015-06-15, 13:17   

ELM0 napisał/a:
odznaczam rejestruj


Nie jestem pewien, ale to nie powinno zostac zaznaczone?
 
 
stratus84 
Waypoint
OnePlus One


Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 128
Skąd: świętokrzyskie
Wysłany: 2015-06-15, 18:22   

Witam, wiem, że nie jest łatwo znaleźć starą instalkę AutoMapy więc podrzucam Wam wersję 6.09 (sam instalator bez mapy) http://przeklej.org/file/....09.android.rar Wystarczy do folderu "Europe" skopiować pliki mapy androidowej, instalować normalnie na PC tak jak standardową AutoMapę oczywiście z opcją wybierania obszarów a później z miejsca docelowego instalacji skopiować folder mapy na nasze urządzenie i tyle, powodzenia. P.S. U mnie działa tak więc Wam tez powinno.

Przepraszam, zapomniałem podać hasło do archiwum: android
Ostatnio zmieniony przez stratus84 2015-06-15, 20:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
stratus84 
Waypoint
OnePlus One


Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 128
Skąd: świętokrzyskie
Wysłany: 2015-06-15, 20:06   

geranium napisał/a:
miło by było, jak coś udostępniasz zabezpieczone hasłem - podać to hasło


Przepraszam mój błąd: android
 
 
 
ELM0 
guru
S10



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1276
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2015-06-17, 04:45   

piotrekcz napisał/a:
ELM0 napisał/a:
Wrzucam do folderu instalki full mapę EU zrzuconą z Androida.

Usunąłeś pliki, których nie powinno być? Pobierz z "linkowni" lub strony producenta - Mapa EU dla AutoMapa Android i sprawdź.
Twoja paczka + mapa ze strony i wszystko działa. Dzięki za pomoc
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
dzikuska
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lis 2008
Posty: 8
Wysłany: 2015-06-17, 07:50   

Dzięki stratus84 za wstawkę, szczególnie za wersję 6.09 oraz prosty opis. U mnie poszło i jest OK, ale wcześniej musiałem potraktować mapę androida patcherem. Raz jeszcze dzięki.
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 8
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 523
Skąd: EU
Wysłany: 2015-06-17, 14:08   

gmpl napisał/a:
U mnie bez zmian, mam:

ELM0 napisał/a:
mapa ze strony i wszystko działa.
_________________

 
 
wieszunt 
azymut


Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-09-06, 20:47   

Witam mam automape 1.7.4 i w niej mapę polski a potrzebuje na EU ale ta zajmuje mi za dużo miejsca. Stąd moje pytanie ma ktoś może wyciętą tak żeby była Polska, Niemcy, Holandia, Belgia lub mógł by mi taką zrobić? Był bym wdzięczny.
 
 
stif45 
guru



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 11 Lis 2009
Posty: 1045
Wysłany: 2015-09-07, 09:37   

Można samemu zrobić wycinek z mapy Europe.

Pobieramy instalkę AutoMapa 6.10 na Windows http://uploaded.net/file/lm7dx5ej

Pobieramy mapę Europe na Androida.

Wypakować na PC obie instalki.

W folderze AM 6.10 zmienić rozszerzenie pliku: AutoMapa_6.10e_PL.exe na: AutoMapa_6.10e_PL.zip i wypakować plik.

Usunąć po wypakowaniu, folder o nazwie Polska, w to miejsce skopiować z instalki na Androida folder Europe.

Uruchomić plik instalacyjny: Setup.exe: Uruchomi się instalka. W okienku klikamy Dalej > Zaznaczamy Instalacja > Akceptujemy licencję > Zaznaczamy PC/Tablet PC > Wybieramy folder gdzie ma być zainstalowana AM > Wybór składników instalacji, nic nie zmieniamy > Formularz rejestracyjny, odznaczamy Rejestruj > Wybór obszaru, zaznaczamy: Wybieranie nowego fragmentu mapy i jego instalacja > W mapie którą zobaczymy klikamy 2 razy myszką na państwo, podświetli się na zielono. Tak zaznaczamy kraje które chcemy mieć w mapie > Klikamy po prawej na Dalej i zatwierdzamy wybrany obszar. Nastąpi instalacja wybranego obszaru. Na koniec klikamy Zakończ. Mamy wybrany przez nas obszar mapy, zainstalowany na PC w folderze, który został podany przy instalacji, w katalogu AutoMapa EU/Maps/Europe.

Przenosimy z katalogu AutoMapa EU/Maps folder Europe do naszego urządzenia z Androidem.

Do aAM_3.0 stosujemy instalkę AutoMapa6.18_1506, reszta bez zmian.
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/stif45
Ostatnio zmieniony przez stif45 2015-10-17, 21:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
wieszunt 
azymut


Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-09-08, 09:26   

Dzięki wielkie stif45 za szczegółowy opis wszystko działa jak należy :) Pozdrawiam
 
 
Kri$u
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Sty 2011
Posty: 5
Wysłany: 2015-10-17, 12:56   

Mam problem, że kiedyś operując na "starych" mapach androidowych (czyli tych sprzed epoki AM 3.0, raczej ~1.7.0, 1.7.4) działało wycinanie map przy pomocy 6.10 lub 6.12.
Teraz, gdy chcę skorzystać z map androidowych ale z wersji 3.0, to wyskakuje mi błąd jak na obrazku poniżej.
Czy ktoś próbował wycinać w nowych mapach?
Czy to raczej problem u mnie (Windows 10 lub 8.1)?


 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 8
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 523
Skąd: EU
Wysłany: 2015-10-17, 14:09   

Kri$u napisał/a:
Czy ktoś próbował wycinać w nowych mapach?

Tak, użyłem - AutoMapa 6.18 1506.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 14