Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 10:03
Automapa Android fragmenty europy mozliwe?
Autor Wiadomość
Yacus
azymut


Dołączył: 26 Cze 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-06-26, 09:05   Automapa Android fragmenty europy mozliwe?

Witam. Jak w temacie, interesuje mnie mozliwosc wgrania do nawigacji tylko wybranego kawalka europy ze wzgledu na ograniczenia pamieci. Dokladniej interesuje mnie Slowacja, Wegry oraz Chorwacja. Znalazlem podobny temat w FAQ, jednak dotyczyl on systemu Windows. Dodam, ze podczas instalacji miaem do wyboru Polske i cala Europe
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-12-23, 19:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ELM0 
guru
S10



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1276
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2013-06-26, 12:27   

Z tego co się orientuję to nie ma możliwości.
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
terragady
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 5
Wysłany: 2013-06-26, 15:45   

a nie można po prostu zainstalować z instalki na androida? Tam przy instalacj jest wybór obszaru.

W sensie chodzi mi o tą instalke na nawigację normalną, samochodową itd.
 
 
 
ELM0 
guru
S10



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1276
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2013-06-26, 20:13   

terragady, Przy androidzie masz albo PL albo EU. Nic pośredniego nie zadziała...
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
terragady
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 5
Wysłany: 2013-06-27, 09:52   

ehh to lipka, myslalem ze mozna skorzystac z tej instalki co do normalnej navi, wtedy tam jest wybor. Ew moze zainstalowac ten kawalek mapy na kompie i te mapy skopiowac na karte telefonu? Czy to jakies inne formaty? Kiedys chyba mi sie rzucilo w oczy ze to dzialalo, ale zrodla nie pamietam a instalki obecnie nie mam wiec nie sprawdze :)
Ja to na androida sciagam z poziomu programu, mam karte 32 gb wiec mi tam jakiejs wiekszej roznicy nie robi.

A tak sie jeszcze zapytam, troche glupie w sumie pytanie. Mapa Europy i Mapa Polski jest od innego dostawcy, czy w mapie Europy polska jest od Navteqa czy ta sama jak w czystej mapie polski? bo w sumie pojawila sie nowa wersja 1306 ale tylko polska jest do pobrania w programie.
 
 
 
ash1970
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Maj 2012
Posty: 68
Wysłany: 2013-06-27, 10:04   android i wybrane fragmenty mapy EU

potrzebna instalka na windowsa , plik mapy eu na androida , podmieniasz pliki mapy instalujesz na windę wybrany fragment (tak jak zwykle instalatorem) wycinasz mapę i na fona przenosisz , działa
 
 
ELM0 
guru
S10



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1276
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2013-06-27, 10:28   

ash1970, poproszę o screeny z Twojego telefonu z przykładem takiej mapy.
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
ash1970
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Maj 2012
Posty: 68
Wysłany: 2013-06-27, 12:30   

ha, nie sprawdzałem na wersji z tematu 1,4,1 ale na 1,5 działa , na fotce Polska Czechy Słowacja i kawałek Niemiec http://zapodaj.net/164db2c7b2fa7.jpg.html
 
 
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 73
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 564
Wysłany: 2013-06-27, 14:52   

Na 1.4.1 sposób tez działa. pozdr
 
 
ELM0 
guru
S10



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1276
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2013-06-27, 18:46   

ash1970 napisał/a:
ha, nie sprawdzałem na wersji z tematu 1,4,1 ale na 1,5 działa , na fotce Polska Czechy Słowacja i kawałek Niemiec http://zapodaj.net/164db2c7b2fa7.jpg.html
W takim razie duży "POMÓGŁ" dla Kolegi proszę od autora.
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2013-06-28, 14:55   

terragady napisał/a:
troche glupie w sumie pytanie. Mapa Europy i Mapa Polski jest od innego dostawcy, czy w mapie Europy polska jest od Navteqa
Z tego co wiem AutoMapa od jakiegoś czasu bazuje na mapach Navteq,a i to dotyczy zarówno Europy jak i polski.. Jeśli się myle, niech mnie ktoś sprostuje..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
adijos93 
GPS instruktor


Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 862
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2013-06-28, 15:35   

janusz_40,
mapy w pl od geosystems
europa bez pl od navteq
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Xiaomi Redmi Note 7

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
7dziadek 
Waypoint


Wiek: 76
Dołączył: 21 Wrz 2008
Posty: 36
Wysłany: 2013-07-05, 06:55   Re: android i wybrane fragmenty mapy EU

ash1970 napisał/a:
potrzebna instalka na windowsa , plik mapy eu na androida , podmieniasz pliki mapy instalujesz na windę wybrany fragment (tak jak zwykle instalatorem) wycinasz mapę i na fona przenosisz , działa


Kolego ....sorry ale nie rozumiem :oops: napisz dokładnie krok po kroku jak to zrobić
Z góry dzieki
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2013-07-05, 07:01   

Powinno to wyglądać tak:
  • Ściagasz instalkę AM na Windowsa
  • Rozpakowujesz (szczegóły w poradnikum instalacji AM na WinCE)
  • Zamieniasz zawartość folderu z mapami (wstawiasz tam mapę z wersji na Androida)
  • instalujesz AM na kompie wg poradnika wybierając fragment Europy
  • kopiujesz mapę z kompa na telefon
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
7dziadek 
Waypoint


Wiek: 76
Dołączył: 21 Wrz 2008
Posty: 36
Wysłany: 2013-07-05, 07:07   

jestem_ktoś napisał/a:
Powinno to wyglądać tak:
  • Ściagasz instalkę AM na Windowsa
  • Rozpakowujesz (szczegóły w poradnikum instalacji AM na WinCE)
  • Zamieniasz zawartość folderu z mapami (wstawiasz tam mapę z wersji na Androida)
  • instalujesz AM na kompie wg poradnika wybierając fragment Europy
  • kopiujesz mapę z kompa na telefon


Tak myslalem dzięki - wolałem sie upewnić
!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12