My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-08-11, 17:59
Mireo - trasy, adresy
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2013-06-25, 07:09   

kilka nałożonych oznacza, że masz kilka różnych map Polski.
Ma zostać tylko jedna - co masz w folderze Maps?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2013-06-25, 07:38   

Oczywiście, mówimy cały czas o programie Mireo? Bo kilka dróg pokazuje również iGO - jako alternatywy

U mnie (MireoBlackEdition, mapa Emapa 2013.03) wygląda to tak: 6,1 km, czas podróży 8 minut, screen: http://chomikuj.pl/jajace...,2852316964.jpg

Sprawdź w opisie trasy czy nie masz kilku punktów VIA - może dlatego jeździsz w kółko.
_________________

 
 
oxxygen 
azymut


Dołączyła: 24 Cze 2013
Posty: 3
Skąd: Bytom
Wysłany: 2013-06-25, 17:49   

@jacek tak to powinno wyglądać. U mnie pokazywał 25km. Chciałam sprawdzić, co mam w folderze maps, ale nie wiem, jak tam trafić. Akurat tą navi mam od tygodnia, a 3 dni temu dopiero pierwszy raz ją odpaliłam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2013-06-25, 19:51   

Podłącz do kompa i zajrzyj do folderu Mobilenavigator/maps

Sprawdzałeś w opcjach trasy punkty?
_________________

 
 
romkwie
młodszy inspektor GPS
kemor


Dołączył: 22 Cze 2012
Posty: 9
Wysłany: 2013-10-08, 16:39   Goclever 5070 PL- jak uruchomić opcję omijania korków.

W oryginalnej mapie jest co prawda taka opcja jak:
- Omiń następny (Menu trasy),ale....
???
Za jej pomocą ponoć można ominąć jakiś odcinek trasy (korki,roboty drogowe,wypadek). Mapa obliczy nową trasę omijając wybraną ilość kilometrów.
Próbowałem różnych wariantów,ale nic mi z tego nie wychodzi.Próbowałem oznaczyć jakiś odcinek własnymi punktami przelotowymi- też bryndza.
Jak to trzeba zrobić prawidłowo? Instrukcja jest bardzo uboga i nie podaje jak to powinno działać.Taka opcja mogła by się bardzo przydać.Może ktoś ją już używał?
Prosił bym o jakąś podpowiedź.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9514
Wysłany: 2013-10-08, 18:00   

romkwie napisał/a:
ponoć
Nie wierz w plotki...
W ten sposób omijasz kolejny punkt trasy - jeśli ustawiłeś sobie ich kilka.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
naci45
azymut


Dołączył: 16 Sty 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-01-16, 22:13   Navio 405

Witam.Od 3 tyg mam nawigacje navio 405 .kiedy wpisuje miejscowosc to jest ok ale gdt zaczynam wpisywac np nazwe ulicy lub osiedla to nie wszystkie chce szukac .jest tylko informacja nie znaleziono .sprawdz pisownie.co robie zle.szukalam instrukcje w internecie ale nie znalazalm.nawigacja byla juz z viaGPS 3.1 polska
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2014-01-16, 22:18   

Po pierwsze - podaj wydanie mapy (może trzeba zaktualizować)
Po drugie - podaj szukany adres, sprawdzimy
Po trzecie - scalam z istniejącym wątkiem (regulamin, p.3)
_________________

 
 
naci45
azymut


Dołączył: 16 Sty 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-01-16, 22:25   

A gdzie mam znalezsc date wydania mapy bo ja w tym zileona ? :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18386
Wysłany: 2014-01-16, 22:30   

W skrócie: Menu > O programie > Dostawcy Map

Więcej w instrukcji obsługi programu http://chomikuj.pl/jajace...n,377501729.zip
_________________

 
 
naci45
azymut


Dołączył: 16 Sty 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-01-16, 22:38   

Dziekuje bardzo.instrukcje juz sciagnelam .jutro przejrze na spokojnie i wtedy tez podac date wydanie mapy

[ Dodano: 2014-01-17, 18:04 ]
u mnie jak wejde o programie to pokazuje wersja 4,7i potem weszla zawartosc- mapy glowne -poland 130301

[ Dodano: 2014-01-17, 20:15 ]
wpisuje i dalej nie widzi.nie wiem co robic ? :(

[ Dodano: 2014-06-14, 20:50 ]
sluchajcie ja dalej nie moge uzywac nawigacji.wpisze np,gdansk marynarki polskiej pokaze ale gdansk grunwaldzka juz nie i co ja mam zrobic,lezy bezuzyteczna

[ Dodano: 2014-06-14, 21:29 ]
czy naprawde nikt nie pomoze :-(

[ Dodano: 2014-06-15, 16:33 ]
Szkoda ze nikt nie moze pomoc a jutro musze udac sie w podroz
 
 
andrewsky
azymut


Dołączył: 09 Wrz 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-09-14, 19:54   GoClever 525 problem z zapisanym śladem trasy

Witam!
Nabyłem w/w nawigację z programem Mireo 4.7.5. Wszystko działa, tylko nie wiem dlaczego nie chce przekonwertowywać zapisu śladu do .kml. Ślady są zapisywane z rozszerzeniem .bin i nie wiem czym je odczytać.
Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2014-09-14, 22:11 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Przypominam o regulaminie forum - punkt 3
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10