Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 10:03
AutoMapa Android - przelączanie / aktualizacja map
Autor Wiadomość
armin84 
GPS instruktor



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 535
Skąd: Gůrny Ślůnsk
Wysłany: 2013-06-13, 13:09   

może po prostu Peiying nie widzi kart > 2 GB?
_________________
http://chomikuj.pl/armin84/dh --> zapraszam po nowości po uaktualnieniu chomika, hasło: venturak -> mp3, seriale HD, filmy HD, programy tv HD, bajki, xxx HD
 
 
mrc 
Navi Expert
- VIP -


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 316
Skąd: ten mandat ?!
Wysłany: 2013-06-13, 13:47   

Spróbuj wyczyścić dane aplikacji i ponownie uruchomić program.
Być może problem leży w tym iż wcześniej miałeś tylko mapę PL a EU dograłeś później a program dalej wybiera pierwotną ścieżkę.

Po wyczyszczeniu danych aplikacji i jej uruchomieniu z tego co pamiętam w moim starym S2 program automatycznie wykrył mapy i pytał z której ścieżki ma korzystać.
_________________
Gość pamiętaj że nie ma problemu bez rozwiązania ;)
 
 
w5a
azymut


Dołączył: 24 Lut 2010
Posty: 2
Wysłany: 2013-06-13, 14:22   

Kartę widzi na pewno, widzę wszystkie pliki w File Menager. Próbowałem już czyścić dane aplikacji. U mnie w ogóle nie ma pytania co do wyboru ścieżki mapy. Po instalacji trzeba podać e-mail, przechodzi do aktualizacji głosów, jak już to zrobię kopiuję mapę na pamięć wewnętrzna i działa. Jak nie dogram mapy to w kółko włącza się aktualizacja głosów i nic więcej.
 
 
theOne 
azymut


Dołączył: 14 Lip 2011
Posty: 4
Wysłany: 2013-08-22, 17:18   

ale można do wersji 1.4.1 crackowanej wrzucać najnowsze mapy jak będą wychodzić? to chyba jedyna wersja działająca bez roota.
 
 
Pavlo_30
Waypoint



Dołączył: 08 Kwi 2013
Posty: 24
Wysłany: 2013-08-22, 20:45   

theOne napisał/a:
ale można do wersji 1.4.1 crackowanej wrzucać najnowsze mapy jak będą wychodzić? to chyba jedyna wersja działająca bez roota.

dobrze będą chodzić.
Na forum była instrukcja jak podegrać mapy. Pokrótce wygląda to tak:
1. Przenieś aktualną "posłodzoną" instalacje AM 1.4.1 na dysk/kartę
2. Wykasuj wszystkie foldery AM w telefonie również z mapami
3. Zainstaluj aktualną wersję z sklepu google, w czasi instalacji zostaną pobrane aktualne mapy, d wyboru PL/EU
4. Po zakończonej instalacji wykasuj zawartość folderów AM zostawiając nowe mapy
5. zgraj z karty/dysku wcześniej skopiowane pliki AM. Pewnie v1.4.1 można jeszcze raz zainstalować. Zaznaczam, że metody z ponowną instalacją posłodzonej wersji nie próbowałem.

Powinno hulać.
_________________
__________________________________________
Pozdro,
Pavlo

Sony Xpera S, 4.1.2
AM 1.4.1 1306EU; MM 7.5.4 2013Q1; TT 1.1.1 905.4785
 
 
Przemo15PL 
Waypoint
Modecom MX4HD


Wiek: 26
Dołączył: 25 Kwi 2010
Posty: 67
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2013-10-29, 21:24   

Coś ciężko idzie pobieranie map przez WiFi ;/ Ktoś wie czemu program w wersji 1.6.0 cracked v2 nie widzi map wcześniej wgranych na karte pamięci?
 
 
 
tompor 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Sty 2011
Posty: 153
Wysłany: 2013-10-30, 19:01   

Przemo15PL Jeżeli mapy są aktualne to widzi wcześniej wgrane mapy.
_________________
Modecom MX2, SGS3, SG TAB2
 
 
Przemo15PL 
Waypoint
Modecom MX4HD


Wiek: 26
Dołączył: 25 Kwi 2010
Posty: 67
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2013-10-30, 19:46   

Wgrywam mapę Polski 1309, więc moim zdaniem jest jak najbardziej aktualna. Moja wersja Androida to 2.3.6. Gdy już ściągnęło mapę i przechodzi do kroku konfigurowania map to AutoMapa sie wysypuje (wymuś zamknięcie). Ściąganie tych map przez WiFi to jakaś porażka. Wam działa normalnie ta wersja 1.6.0?

Teraz wgrałem AutoMape w wersji 1.4.1 i również nie widzi mapy Polski w wersji 1309 wgranej na kartę pamięci, gdzie wcześniej na tej wersji wszystko działało.
 
 
 
utini
Waypoint
iP4_511_JB SGS3_412


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 95
Wysłany: 2013-10-31, 09:08   

Też tak miałem. Używałem 1.4.1 z mapami 1309 i po zainstalowaniu 1.6.0 musiałem ściągać ponownie mapy 1309.
 
 
Przemo15PL 
Waypoint
Modecom MX4HD


Wiek: 26
Dołączył: 25 Kwi 2010
Posty: 67
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2013-10-31, 15:56   

No dobrze, ale wgrałem z powrotem 1.4.1 i mapy 1309 na kartę pamięci i już nie widzi.

A gdy ściągnie mapy Polska 1309 do 1.6.0 to program się wyłącza przy konfigurowaniu map.
 
 
 
rymi
Waypoint


Dołączył: 26 Cze 2009
Posty: 27
Wysłany: 2013-10-31, 22:28   

Ja też mam problem z nową AM na Andku 2.3.6

Zainstalowana wersja aam.1.6.0.crack.v2.apk i pobrałem przez WiFi mapy 1309 [wczoraj wieczorem mówił, że będzie pobierał 341 minut!!!, ale dziś rano o 4:30 pobrał je w kilka minut] i po pobraniu wywala błąd. AM się odpala, a zaraz potem komunikat o błędzie (wymuś zamknięcie aplikacji) i tyle.

Może wersja 1.60 działa na nowszych Andkach, a do 2.3.6 wciąż trzeba używać aam-app-1.4.1.0178-cracked.apk
 
 
alex3622 
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 67
Wysłany: 2013-11-08, 23:03   

Mam AM 1.6.0 i mapę 1309 (Samsung Galaxy S 3) , teraz gdybym chciał pobrać 1310 przez : Opcje, Aktualizuj program czy będzie dalej wszystko chodziło ?
 
 
Azax 
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 17
Wysłany: 2013-11-09, 01:07   

alex3622 napisał/a:
Mam AM 1.6.0 i mapę 1309 (Samsung Galaxy S 3) , teraz gdybym chciał pobrać 1310 przez : Opcje, Aktualizuj program czy będzie dalej wszystko chodziło ?


Tak, bo aktualizujesz samą mapę nie główny program. Możesz śmiało aktualizować.
 
 
alex3622 
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 67
Wysłany: 2013-11-09, 10:28   

Azax napisał/a:
alex3622 napisał/a:
Mam AM 1.6.0 i mapę 1309 (Samsung Galaxy S 3) , teraz gdybym chciał pobrać 1310 przez : Opcje, Aktualizuj program czy będzie dalej wszystko chodziło ?


Tak, bo aktualizujesz samą mapę nie główny program. Możesz śmiało aktualizować.


Dzięki za info. Właśnie aktualizuję :-)
I Działa :-D
 
 
Edluki 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Cze 2013
Posty: 5
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2014-04-26, 19:55   aktualizacja map dla AM Android

Witam,
Proszę o informację czy dla AM na Androida można dokonać tylko samej aktualizacji map i jak to zrobić, czy muszę poszukać nowej wersji AM z nowymi mapami? Po uruchomieniu programu pokazuje, że są mapy do zaktualizowania, ale nie wiem czy ich update nie zablokuje mi działania programu wiadomo dlaczego.
Pozdrawiam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10