Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-06-06, 09:33
AUDIOMEDIA NAV-108 odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
marszal12321 
Waypoint



Wiek: 28
Dołączył: 25 Lip 2009
Posty: 102
Wysłany: 2013-10-25, 08:21   

2. Jakie masz foldery na karcie - Automapa EU, czy Mobilenavigator?
Obydwa z tym, że domyślnie jest wskazany jako ścieżka startowa mobile nawigator.
3. Oryginalny panel jeśli chodzi o mnie w pelni mnie satysfakcjonuje.
_________________
 
 
 
otl
azymut


Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 1
Wysłany: 2016-04-05, 16:04   problem z nawigacją Audiomedia NAV 108

Witajcie,

jestem nowy na forum, więc warto się na początku przywitać ;)

ostatnio zapragnąłem nawigacji w samochodzie. A z racji tego ze jakąs tam podstawę miałem (pioneer avh 2500 bt) i nie chciałem mirrolinkow by za każdym razem wczepiać telefon jeśli gdzieś chce podjechać zakupiłem moduł audiomedia nav 108 wraz z kablem do sterowania dedykowanym do stacji pioneer - nazywa sie pioneer2


i tu sie pojawił problem bo w żaden sposób nie mogę skonfigurować tej navi by ujrzeć automapę na jednostce multimedialnej.


Próbowałem już chyba wszystkiego (łącznie z podpieciem sie pod tv chinchem i przestawieniem panelu navi na interfejs pioneer.

Bardzo prosze Was o poradę może ktoś montował takie coś gdzieś i wie jak rozwikłać tą zagadke?

Kabel mam podpięty do radia żółtym wejściem rgb mitsumi i poźniej idą 3 kabelki do modułu nawigacji: -
- jeden opisany jako RGB -> do wejscie rgb w navi
- drugi data (z niego wychodzi mały kabelek pin2 - nie wiem do czego służy?) - do wejścia rgb w navi - kabel pin2 nigdzie mnie mam podłączony - może jest to sterujący od radia?
trzeci jack - mniemam że wchodzi on w wejście speaker w nawigacji.

radio pioneer posiada home button ktory wyzwala menu radia i klawisz mode który przy niepodłączonej nawigacji wygasza ekran. Na filmikach z youtube.com widziałem że przy dobrze podpiętej nawigacji przycisk mode przełącza tryb z radia w tryb nawigacji. Niestety u mnie to nie działa. Gdy podepnę przewód data do navi, radio przestawia funkcje klawiszy a mianowicie home nie działa w ogóle a dopiero przycisk mode działa ale wyzwala menu nawigacji.

W ustawieniach radia jest pozycja RGB INPUT i mam do wyboru pomiędzy iphonem a NAVI - mam ustawione navi.

I teraz moje pytanie co ja robie źle?

Czy może kabel pin2 ma jakieś duże tu znaczenie?
Może znaczenie ma to ze zasilanie mam przez wtyk samochodowy do gniazda zapalniczki i robi jakieś zakłócenia?

Bardzo prosze o pomoc bo nie mam już pomysłu.

Pozdrawiam
 
 
Shaom
Waypoint


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 42
Wysłany: 2017-03-07, 22:00   Problem z igo Primo / Nextgen Audiomedia NAV108e

Posiadam moduł NAV108e podłączony do radia. Automapa działa bez problemu - instalacja z instalatora na SD + wybranie NAV108e w czasie instalacji tworzy folder WP_NAVI/NAVI/WP_NAVI.EXE, oraz AUTOMAPA EU.

Próbuję zainstalować IGO NEXTGEN/PRIMO. Wrzucam folder PRIMO/NEXTGEN bezpośrednio na SD (Zamiast AUTOMAPA EU) i do WP_NAVI/NAVI/ wrzucam plik exe igo i zmieniam jego nazwę na WP_NAVI.EXE. Otrzymuję komunikat: Cannot find WP_NAVI or one of its components. Jak to wrzucić prawidłowo?

edit: Poradziłem sobie, wgrałem po prostu zawartość /nextgen do /WP_NAVI/NAVI. Nextgen tnie niemiłosiernie, sprawdzę primo.

edit2: Primo powoduje restart urządzenia. Rozdzielczość w sys auto.

Wygląda na to, że zostanę przy automapie. Działa perfekcyjnie, ale trochę szkoda bo podoba mi się igo bardziej :]
_________________
GoClever 505 - Automapa 6.19 / Mapamap 10 / Igo Nextgen
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9537
Wysłany: 2017-03-08, 07:14   

NextGen ma duże wymagania i na 128MB RAM i procku 599MHZ na pewno będzie się wieszał. Zacznij od Primo 9.6.2 lub 9.6.5, powinno ruszyć. Oczywiście zacznij od wersji "gołej" (patrz "Struktura bez zbędnych dodatków" http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528 ), potem można dodawać po jednym pożądane składniki i sprawdzać, czy pracuje poprawnie

P.S. W tym wątku jest jakiś panel do Twojego urządzenia - ale nie wiem, czy to kopia fabrycznego, czy alternatywny
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-03-08, 08:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Yodarek
azymut


Dołączył: 25 Paź 2017
Posty: 1
Wysłany: 2017-10-25, 22:29   

Podepnę się pod temat. Zakupiłem Jeepa z radiem REJ do którego podłączony jest moduł NAV108. Na karcie jest Automapa, ale nawet jak ją wyjmę i uruchomię nawigację w radiu otrzymuję komunikat NIE POWIODŁA SIĘ PRÓBA URUCHOMIENIA MODUŁU. DANE ROZDZIELCZOŚĆ EKRANU (CXxCY):480x234.
Jak się do niej dostać? Czym się podłączyć, bo zanim cokolwiek zrobię wywala ten komuniakt, a jak go wykasuję zostaje biały ekran.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11