My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:57
Becker revo .2
Autor Wiadomość
fido 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 68
Wysłany: 2013-05-21, 11:33   Becker revo .2

Witam
Znajomy zakupił nawigacje Becker revo.2, czy jest możliwość odblokowania i dogrania automapy lucz czegoś innego i jak wyświetlić fotoradary gdyż w zakładce o fotoradarach jest podana strona www beckera a opcje są nie aktywne.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9426
Wysłany: 2013-05-21, 11:51   

1. Odblokowanie - pewnie się da.
2. AM - zacznij od instalacji na SD z dodatkiem BECKER
3. Radary http://www.beckerpolska.p...acja-fotoradary
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
fido 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 68
Wysłany: 2013-05-21, 11:54   

jestem_ktoś napisał/a:
1. Odblokowanie - pewnie się da.
2. AM - zacznij od instalacji na SD z dodatkiem BECKER
3. Radary http://www.beckerpolska.p...acja-fotoradary


Brak slotu na kartę w navi

A za stronę dziękuję już znalazłem ale bardziej mi chodziło czy nie można samemu nie ponosząc kosztów.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18001
Wysłany: 2013-05-21, 12:04   

Co do odblokowania/innego programu: jasnowidzów wśród nas nie ma...
Opisz dokładniej urządzenie - po starcie od razu rusza fabryczny program, czy masz jakieś menu z wyborem opcji?
Podłącz do kompa i podaj listę folderów w urządzeniu

Najprościej zmienić nazwę fabrycznego programu, a w jego miejsce dać AM (ze zmienionymi nazwami folderu i pliku exe)

Tylko czemu rezygnujesz ze świetnego iGO Truck z dożywotnią aktualizacją map i TMC http://www.beckerpolska.pl/nawigacje/becker-revo2 na rzecz kiepskiej AM? Szczególnie, że w AM opcja TRUCK nie jest rewelacyjna

Radary: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=10496
_________________

 
 
fido 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 68
Wysłany: 2013-05-21, 13:18   

jacekp1313 napisał/a:
Co do odblokowania/innego programu: jasnowidzów wśród nas nie ma...
Opisz dokładniej urządzenie - po starcie od razu rusza fabryczny program, czy masz jakieś menu z wyborem opcji?
Podłącz do kompa i podaj listę folderów w urządzeniu

Najprościej zmienić nazwę fabrycznego programu, a w jego miejsce dać AM (ze zmienionymi nazwami folderu i pliku exe)

Tylko czemu rezygnujesz ze świetnego iGO Truck z dożywotnią aktualizacją map i TMC http://www.beckerpolska.pl/nawigacje/becker-revo2 na rzecz kiepskiej AM? Szczególnie, że w AM opcja TRUCK nie jest rewelacyjna

Radary: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=10496


Co do odblokowanie to czysta ciekawość i chęć nauki

AM nie muszę instalować też ciekawość i chęć nauki wystarczy mi orginalne oprogramowanie jeśli tylko uda się włączyć te fotoradary

Zawartość urządzenia


Ekran początkowy po wybranianiu profilu


[ Dodano: 2013-05-21, 19:59 ]
Byłem na stronie poiplaza.com pobrałem trzy pliki z radarami, kamerami itp ale jest problem bo są to pliki spakowane, z jednego wypakowałem plik speedcam.txt i wgrałęm do navi :\navigator\content\speedcam po ponownym włączeniu menu od fotoradarów się aktywowałem i na mapie są widoczne ikonki (wszystkie takie same) ale podczas symulacji navi nie informuje o fotoradarze mimo włączonej opcji. Czy muszę jakoś scalić jakoś te trzy pliki żeby był komplet czyli stacjonarne, radiowozy i przenośne jęli tak to w jaki sposób. Zauważyłem że w orginalnym programie Content Manager 2 jest opcja wgrania pliku kml ale nie wiem skąd go pobrać wszędzie są albo txt albo asc

[ Dodano: 2013-05-29, 12:51 ]
Koledzy czy jest ktoś może pomóc bo ja na razie na mapie się fotoradary pokazują ale brak informacji dźwiękowej.
 
 
Pan_Karpik 
guru



Pomógł: 32 razy
Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 1421
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-05-30, 07:29   

fido,
Cytat:
ale podczas symulacji navi nie informuje o fotoradarze mimo włączonej opcji
Koledzy czy jest ktoś może pomóc bo ja na razie na mapie się fotoradary pokazują ale brak informacji dźwiękowej.

po raz 1001 :-)
żadne Primo Igo8 czy Becker a piszę te programy jedna firma z Węgier
w symulacji nie informuje o radarach tylko podczas realnej nawigacji !!!!!!!!!!
Cytat:
Co do odblokowanie to czysta ciekawość i chęć nauki

do nauki weź nawigację za 50 PLN a nie za 450 euro ;-)
 
 
fido 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 68
Wysłany: 2013-05-31, 10:01   

Witam
Coś udało mi się spłodzić ale tylko z fotoradarami stacjonarnymi dlatego że na poiplaza są 3 pliki
1. Fix speedcam
2. Mobile speedcam
3. Speedcam mobile police car
w każdym z nich jest plik *.txt o nazwie spedcam.txt i nie wiem czy z tych trzech mam stworzyć jeden plik i go wrzucić żeby było wszystko jeśli tak to w jaki sposób mam scalić ?
Dodatkowo na poiplaza są też w/w pliki ale tam już są 3 o różnych nazwach i rozszerzeniem *.kml i prawdopodobnie te 3 muszę wgrać bez scalania.

Co do zabawy navi za 450 euro to kto bogatemu zabroni ;-) oczywiście mały żarcik dla rozładowania napięcia.
 
 
Pan_Karpik 
guru



Pomógł: 32 razy
Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 1421
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-05-31, 16:37   

fido,
każdy plik tekstowy *.txt w pierwszej linii ma coś takiego
Kod:
X,Y,TYPE,SPEED,DirType,Direction

1. wybierasz plik do którego będziesz scalał np. Fix speedcam ( ten plik musi zawierać tę linię)
2. w pozostałych plikach zaznaczasz wszystkie linie pomijając tę pierwszą robisz copy ( od linii nr 2 do końca)
3. otwierasz plik do którego scalasz i na samym końcu pliku robisz paste (wklej)
4. katalog content\speedcam kasujesz wszystkie 3 pliki, następnie kopiujesz swój scalony plik txt
5. uruchamiasz program (uruchomienie zajmie parę sekund dłużej jak normalnie)
w tym czasie konwertuje do swoich baz danych
do wykonania tego wystarczy edytor np. notepad ++ lub podobny
a na plikach kml możesz zupę ugotować potrzebne one jak zającowi dzwonek :mrgreen:
sam osobiście używam REVO I ;-)
Enjoy
 
 
fido 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 68
Wysłany: 2013-05-31, 19:48   

A co jak cos bedzie zdublowane w tych plikach txt
Czy pliki txt wystarcza zeby bylo informacja wizualna i dzwiekowa
 
 
Pan_Karpik 
guru



Pomógł: 32 razy
Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 1421
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-05-31, 20:29   

fido,
Cytat:
A co jak cos bedzie zdublowane w tych plikach txt

nic nie będzie co najwyżej na ekranie będziesz miał dwie ikonki zamiast jednej
jest taki program POIconverter można w nim zassać plik TXT ma on taką funkcję
usuń duplikaty np. w odległości 50 m czy ile mu się tam napisze
Cytat:
Czy pliki txt wystarcza zeby bylo informacja wizualna i dzwiekowa

sam plik nie trzeba się jeszcze pofatygować i włączyć w ustawieniach nawigacji > ostrzeżenia > o radarze obie funkcje wizualną i dzwiekową
pliki KML to format dla dodatkowych punktów POI dla nich nie ma żadnych ostrzeżeń
tylko ikonka na mapie !
 
 
fido 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 68
Wysłany: 2013-06-01, 11:59   

Ok wielkie dzięki udało się jest dźwięki i wyświetla się ostrzeżenie cała procedura jednym słowem sprawdza się do umieszczenie pliku txt w odpowiednie miejsce i zaznaczeniu opcji, a tak swoją drogą firma becker za udostępnienie opcji fotoradarów chce 49zł i chyba też by podesłali plik txt do wgranie jawne zdzierstwo gdy się kupuję navi za 450 euro.

Takie pytanko jeszcze czy jest możliwość dogrania dźwięku żeby zamiast "bep bep" był jakiś komunikat głosowy np. fotoradar lub kontrola jak to ma miejsce np. w automapie, jeśli tak to w jaki sposób można to zrobić.
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 949
Wysłany: 2013-06-01, 13:27   

fido napisał/a:
komunikat głosowy np. fotoradar lub kontrola

Oczywiście , wszystko czego potrzebujesz znajdziesz tu : http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=26813
temat dokładnie opisany , w razie problemów - pytania nie w tym temacie .
_________________

 
 
fido 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 68
Wysłany: 2013-06-05, 17:44   

Ok dzięki
Koledzy a jak mogę dodać więcej punków poi gdyż właściciel twierdzi że nie wszystkie fotoradary są wyświetlane a na innej navi są, czy można jakoś nie wiem może z punków poi z automapy przegrać punkty do tej navi beckera.

A jak wygląda sprawa z wgraniem do tej navi automapy czy da się w jakiś łatwy spsób to zrobić.
 
 
Pan_Karpik 
guru



Pomógł: 32 razy
Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 1421
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-06-06, 08:05   

fido,
Cytat:
czy można jakoś nie wiem może z punków poi z automapy przegrać punkty do tej navi beckera.

nie można :-(
Cytat:
Koledzy a jak mogę dodać więcej punków poi

radary to nie punkty POI :-P a po prostu radary
Kod:
https://sites.google.com/site/poiconverter/wersje/1-1-7

ten program umożliwia edycję oraz dodawanie radarów do pliku TXT w formacie dla Beckera
Primo i Igo8, radary z bezpłatnych serwisów będą zawsze miały jakieś luki bo Tworzą je użytkownicy na chwilę obecną są chyba ze dwa płatne serwisy ( 10 euro za rok) które udostępniają aktualne bazy radarów ( tak jak w przypadku PL nikt chyba nie zrobi aktualnej)
bo stawiają gdzie chcą i kiedy chcą :-/
Cytat:
A jak wygląda sprawa z wgraniem do tej navi automapy czy da się w jakiś łatwy spsób to zrobić

revo II ma pamięć flash 4GB sprawdź ile jest wolnej przestrzeni, podejrzewam że wolnego miejsca jest tyle co kot napłakał, drugie REVO II ma ekran pojemnościowy i program jest przystosowany do tego panelu jak by było z automapą to ...........
moim zdaniem wgrywanie do REVO II automapy to jak do BMW X7 montaż silnika od małego fiata, z tego co piszesz użytkownik nie ma zielonego pojęcia o REVO II i jego możliwościach ......
 
 
fido 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 68
Wysłany: 2013-06-06, 08:13   

A jak wygląda sprawa jakbym wykupił od beckera fotoradary czy ich ilość lub jakość się zmieni czy to nadal będzie plik txt za który sobie życzą 49zł i nie wiem czy to warto.
Co do użytkownika to pozwolę się nie wypowiadać bo szkoda nerw i forum nie ma co zaśmiecać po prostu trzeba oddać sprzęt i zapomnieć. Tak to jest jak ktoś kupuje sprzęt bez jakichkolwiek konsultacji aż chce się powiedzieć że trzeba było kupić coś taniego z automapą i po sprawie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,29 sekundy. Zapytań do SQL: 10