My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Budynki 3d, a w sumie to ich brak....
Autor Wiadomość
r4pc10
Waypoint


Dołączył: 24 Kwi 2016
Posty: 25
Wysłany: 2016-06-08, 20:55   Budynki 3d, a w sumie to ich brak....

Witam...

Mam problem ponieważ igo nie wyświetla mi budynków 3d mimo posiadania licencji dla map 2015 q4, wersja apki 9.18.27.650160 Szulinapp

Prosze o pomoc :)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9528
Wysłany: 2016-06-09, 06:22   

Gdzie i jaki masz wgrany plik z budynkami?

Sprawdź też wg opisu w tym poście: http://www.my-navia.pl/vi...p=339356#339356
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
r4pc10
Waypoint


Dołączył: 24 Kwi 2016
Posty: 25
Wysłany: 2016-06-09, 08:16   

Wchodzę w zawartość licencje i wygląda na to że apka wybiera tylko dwie z całej sterty z dopiskiem SzulinApp. Usunąłem folder save dalej bez skutku. Widok rozwidlen Nng również na czerwono jest.
 
 
szymon1978
Waypoint


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 21
Wysłany: 2016-06-09, 09:12   

Podobno "ten typ tak ma" zaintaluj basarsoft.
 
 
r4pc10
Waypoint


Dołączył: 24 Kwi 2016
Posty: 25
Wysłany: 2016-06-09, 13:16   

Wiem że się teraz narażę, ale proszę o podanie linka do samej apki NextGen Basarsoft, bo wszystko co widziałem tu na forum, to albo linki nie działają, ale zestaw z mapami :/

Bo faktycznie Szulina tak ma :/ Nawet inne wersje mają budynki na czerwono i rozwidlenia... Więc nie ma sensu się bawić tym....
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 521 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18457
Wysłany: 2016-06-09, 13:34   

Narazisz sie. ;-)
Prośby o linki w innym miejscu - ten jest o problemach z wyświetlaniem budynków

P.S. Widziałem kilka aktywnych linków
_________________

 
 
r4pc10
Waypoint


Dołączył: 24 Kwi 2016
Posty: 25
Wysłany: 2016-06-09, 15:37   

Tak. Już znalazłem ;) Tylko skomplikowane było doprowadzenie dojście do samego końca ściągania pliku :D

Wszystko teraz działa dosyć miło, ale.... Aplikacja Szulina była szybsza... :/ Przy oddalenie dosyć dużym strasznie łapie muła....
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5259
Wysłany: 2016-06-09, 16:45   

Nieprawda. Basar chodzi jak marzenie. To tylko kwestia dodatków UX jakie ktoś dorzucił do programu, biorac je bezpośrednio z iGO Avic, ktore zamulaja program.
Nie mam pojecia co tam masz u siebie, ale warto zrezygnować z niektórych wodotryskow dla poprawy szybkości dzialania
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
zbigniew59
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Paź 2015
Posty: 44
Wysłany: 2016-06-09, 18:25   

Witam . Możesz spróbować tego - https://1fichier.com/?uuemh284q3
Dosyć świeża apka, prawie to samo co bazarsoft.
Utwórz folder iGO lub iGO_Africa jeśli już masz iGO .
Wrzuć do niego to z pierwszego linku , a do tego resztę własnych rzeczy lub folderów, np mapy itp. Strukturę folderów chyba znasz.
Dodaj to do ux http://www105.zippyshare.com/v/v9nh7A2F/file.html
Dodaj do ux to -http://www.partage-facile...he_map.zip.html - i usuń to - tracks4africa_plugin.zip
Lub to - http://www97.zippyshare.com/v/ZxKgQArC/file.html - TO JEST UX OD GERANIUM - PISZĘ WYRAŻNIE BY NIE BYŁO NIEJASNOŚCI.

[ Dodano: 2016-06-09, 19:35 ]
A tu masz cały inny skin, bardzo fajny z mnóstwem wodotrysków - http://www.partage-facile...sd_v1_update_2_
ABY NIE BYŁO NIEDOMÓWIEŃ - TO WSZYSTKO NIE MOJE, TYLKO Z INNEGO FORUM.
Przy bobieraniu z partage wyłącz blokery reklam bo nie będziesz miał możliwości pobrania.

[ Dodano: 2016-06-09, 19:39 ]
Jeśli chodzi o foldery typu content, lang , gfx, licencje - skopiuj z bazarsoft.
 
 
r4pc10
Waypoint


Dołączył: 24 Kwi 2016
Posty: 25
Wysłany: 2016-06-09, 19:18   

Dzięki wielkie za pomoc. Linki pościagałem, ale niestety już nie przetestuje - wyjazd na 3tyg (narazie igo dziala, wiec może na pauzie zrobie kopie bezpieczenstwa i spróbuję powalczyć z tymi co mi kolega zapodał). No i nie omieszkam opisać tutaj efektów.

Pozdrowionka.

[ Dodano: 2016-06-24, 01:03 ]
Przetestowałem i... t4a całkiem nieźle działa ale niesterty nie odczytuje plików ftr (co dla mnie ma kluczowe znaczenie). Pliki z licencja oczywiście podmienialem bez skutku. Ściągnąłem z linkowni nowego basarsoft i powoli wrzuciłem co potrzeba. Wszystko działa jak należy, jednak do momentu wrzucenia speedcam. Nie ważne czy wrzucę jeden kraj czy cała Europę, zamula niemiłosiernie, oddalenie mapy aby było widać UK i Francję powoduje na pół minutowe zawieszenie programu. Po usunięciu speedcam śmiga aż miło. Macie jakąś radę?

===... usunąłem fragment - pytanie w niewłaściwym temacie. (W zasadzie cały post nie w temacie, ale... na przyszłość się poprawisz - mam rację? Janusz_40===
Ostatnio zmieniony przez janusz_40 2016-06-24, 13:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
McSim
Waypoint


Dołączył: 01 Kwi 2010
Posty: 68
Wysłany: 2017-11-27, 20:47   

Cześć.
Sytuacja jak w temacie. Wczoraj jeszcze miałem budynki ( pliki 3DC i 3DL mam w folderze, jak trzeba ), ale po wklejeniu brandingu z ikonkami budynki zniknęły. Wchodząc w ustawienia->o programie->zawartość->budynki 3D jest widoczny tylko plik 3dc, ale i tak nic się nie wyświetla. Oczywiście wyświetlanie budynków mam włączone... ki czort?
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2003
Wysłany: 2017-11-27, 21:14   

klepłeś sobie posta "no i fajnie"

i co z niego wynika? nic

i gdzie sprawdzałeś że niby nic nie widać?
potrafisz odróżnić punkty 3D od budynków 3D?

chcesz powiedzieć że po wykasowaniu branding.zip wszystko masz widoczne i niby 3dll sprawdzałeś w budynkach?
i można by tak jeszcze długo ..
 
 
McSim
Waypoint


Dołączył: 01 Kwi 2010
Posty: 68
Wysłany: 2017-11-27, 21:37   

geranium napisał/a:
klepłeś sobie posta "no i fajnie"

i co z niego wynika? nic

i gdzie sprawdzałeś że niby nic nie widać?
potrafisz odróżnić punkty 3D od budynków 3D?

chcesz powiedzieć że po wykasowaniu branding.zip wszystko masz widoczne i niby 3dll sprawdzałeś w budynkach?
i można by tak jeszcze długo ..

W sumie mało pomocne to co napisałeś :mrgreen: . Wydaje mi się, że dość jasno napisałem o co chodzi, ale jeszcze raz może:
Sprawdzić, że budynków nie widać można bardzo prosto, odpalając symulację trasy.
"Odróżnić punkty 3D od budynków 3D" - nie wizę związku z tematem.
Nie chcę powiedzieć, że po wykasowaniu brandingu mam wszystko widoczne, tylko że po wklejeniu brandingu wczoraj, zniknęły budynki( czytaj, nie wymyślaj ;) )
I nie niby, tylko na prawdę sprawdzałem 3dll w budynkach, bo wystarczy podłączyć sprzęt do kompa i przejrzeć pliki. Przeczytaj uważnie co napisałem, a nie szum robisz o nic :lol: . Z tego co obczytałem , to objaw jest taki jakby nie było licencji, ale mam licencje w pliku "license". Może jakąś usunąłem wczoraj przypadkowo. Już sam nie wiem
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2003
Wysłany: 2017-11-28, 04:46   

sam napisales ze budynki zniknely po wklejeniu branding.zip a wiec logicznym jest sprawdzenie czy po wykasowaniu branding.zip wszystko wrocilo...

kolego jezeli zawartosc programu i jego aktywne skladniki sprawdzasz z poziomu PC a nie w zawartosci z poziomu programu to życzę powodzenia..

PS.primo nie potrzebuje żadnych dodatkowych licencj do działania tylko kilka wersji nextgena działa tylko z ważnymi licencjami reszta podobnie jak primo nie potrzebuje dodatkowych licencji
Ostatnio zmieniony przez geranium 2017-11-28, 14:49, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9528
Wysłany: 2017-11-28, 08:16   

McSim napisał/a:
wystarczy podłączyć sprzęt do kompa i przejrzeć pliki
Czyli problemem nie jest brak wyświetlania budynków podczas nawigowania, a skasowany plik *.3dl lub *.3dc

Albo uszkodzona pamięć nawigacji/karta pamięci, albo posługujesz sie komputerem jak pitekantropus maczugą, bo przy kopiowaniu jednego pliku usuwasz inny
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12