My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 13:48
Primo (android) skiny, modyfikacje wyglądu
Autor Wiadomość
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2005
Wysłany: 2017-11-18, 14:36   

zapewne nie o to chodziło ..
wkleiłeś zdjęcia obrazu a nie programu iGO..

zapewne tablet ma rozdzielczość 1200*1920 ale to można przeczytać w specyfikacji..

każde ale to każde igo ma przycisk do zrzutu ekranu i o to zdjęcie zapewne chodziło

PS dużo tego "zapewne" ;-) :-D
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 102
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 273
Wysłany: 2017-11-18, 20:42   

geranium napisał/a:
każde ale to każde igo ma przycisk do zrzutu ekranu i o to zdjęcie zapewne chodziło

Na pewno masz rację, i tak chciałem zrobić bo też widziałem kiedyś w różnych wersjach (poprzednich) taką opcję, a tu przeszukałem (pewnie źle) i nie umie tego znaleźć :(

[ Dodano: 2017-11-18, 20:44 ]
piotrekcz napisał/a:
Zbyt długo ciągnie się ten problem - zaczynam wymiękać

Też bym chciał mieć to z głowy bo bardzo utrudnia pracę, ale taka praca i takie możliwości więc sorki za utrudnienia z mojej strony
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 502
Wysłany: 2017-11-19, 00:01   

krissos napisał/a:
...

Usuń save, zmień sekcję [android] i [rawdisplay] w sys.txt:
Kod:
[android]
tablet=1
fullscreen=1
upside_down_bug=1
show_status_bar=1
register_functors=1
create_sdcard_dir=0
wait_for_closing_igo=1
navigation_audio_stream=4
has_physical_home_button=1

[rawdisplay]
highres=1
driver="gdi"
screen_x=1920
screen_y=1060
screen_x2=1200
screen_y2=1780
force_renderer="RENDER_MOYA"

dodaj brakujące rozdzielczości do: skin-xxx/ info.ini:
Kod:
960_530,600_890

całość ma wyglądać tak > przykład.
Testuj...
_________________

 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 102
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 273
Wysłany: 2017-11-23, 16:37   

Zrobione. Teraz przy starcie od razu wywala igo. Rozdzielczości dodałem a potem zmieniłem na te z linka, ale nic to nie zmieniło wywala cały czas. Resztę też zrobiłem jak napisałeś.
Po wywaleniu skina odpalił i działa obrót
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 502
Wysłany: 2017-11-23, 19:05   

krissos napisał/a:
...

Odpowiadaj precyzyjnie - oddzielmy program od skina.
1. Jak działa program (bez skina), po wprowadzeniu zmian?
2. Czy występuje problem "obcinania" ( czarne tło) podczas obrotu urządzenia?
3. Pokaż zmienione info.ini, które dodałeś do skina - w taki sposób > http://www.wklej.org/ .
4. Jakiej wersji (dokładnie - ważne) WinRAR_a używasz?
_________________

 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 102
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 273
Wysłany: 2017-11-24, 09:37   

1 To dopiero w trasie mogę ocenić
2 Nie występuje już ten problem
3 to jest wersja z Twojego przykładu (robiłem dwie próby z dodaniem tych parametrów co podałeś i z przykładu) http://www.wklej.org/id/3302307/ a tak po dodaniu http://www.wklej.org/id/3302309/
4 tak
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 502
Wysłany: 2017-11-24, 14:32   

Brak rozdzielczości (wartości) dla dowolnego urządzenia w pliku info.ini (skin), nie powoduje takich objawów:
krissos napisał/a:
...nic to nie zmieniło wywala cały czas.

jedna z możliwych przyczyn > poczytaj.
Ponieważ...:
piotrekcz napisał/a:
4. Jakiej wersji (dokładnie - ważne) WinRAR_a używasz?

"odpowiedziałeś jak odpowiedziałeś":
krissos napisał/a:
4 tak

"wymiękam".
_________________

 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2005
Wysłany: 2017-11-24, 14:58   

krissos napisał/a:

3 to jest wersja z Twojego przykładu (robiłem dwie próby z dodaniem tych parametrów co podałeś i z przykładu) http://www.wklej.org/id/3302307/ a tak po dodaniu http://www.wklej.org/id/3302309/
4 tak


sprawdź

Kod:
supported_resolutions="600_887,600_890,,960_527,


tutaj ,,
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 102
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 273
Wysłany: 2017-11-24, 22:34   

piotrekcz napisał/a:
taj.[/URL][/b][/i]
Ponieważ...:
piotrekcz napisał/a:
4. Jakiej wersji (dokładnie - ważne) WinRAR_a używasz?

"odpowiedziałeś jak odpowiedziałeś":
krissos napisał/a:
4 tak

"wymiękam".

Sorki ale źle przeczytałem pytanie wersja 5.40 (64)


geranium napisał/a:

sprawdź

Kod:
supported_resolutions="600_887,600_890,,960_527,


tutaj ,,

Kolega piotrekcz podrzucił mi plik i na razie odpalił sprawdzę w trasie jak się zachowuje,ale mam nadzieje że to już koniec problemów
Dziękuję na razie za pomoc i cierpliwość.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5263
Wysłany: 2017-11-25, 12:18   

Cytat:
Sorki ale źle przeczytałem pytanie wersja 5.40 (64)

No to jest dokładnie to o czym pisał piotrekcz

Dokonaj zmian w opcjach winRARa zgodnie z linkiem od piotrekcz, a nastepnie raz jeszce wprowadź zmiany w info.ini korzystając z kopii oryginalnego skina ( którą na bank zachowałeś ) oraz w data.zip( o ile tam wprowadzałeś zmiany - tez korzystając z kopii oryginalu )
Na wszelki wypadek, nadal zachowaj kopie oryginałów
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 795
Wysłany: 2017-11-25, 15:44   

Tylko po kiego używać winrara? Przecież każdy przyzwoity commander ma obsługę zapisu modyfikowanych archiwów.
Np. w Windows jest to TC a w Linuksie Krusader. ;-)
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 102
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 273
Wysłany: 2017-11-30, 10:37   

no_taki napisał/a:
Cytat:
Sorki ale źle przeczytałem pytanie wersja 5.40 (64)

No to jest dokładnie to o czym pisał piotrekcz

Dokonaj zmian w opcjach winRARa zgodnie z linkiem od piotrekcz,...........


Zmodyfikowałem na przyszłość.

Co do testów to w trasie działał ok, nie wyłączył się i nie przycinał.
Jeszcze raz dzięki za pomoc :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11