Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 13:48
Primo (android) skiny, modyfikacje wyglądu
Autor Wiadomość
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2224
Skąd: PL
Wysłany: 2017-11-18, 14:36   

zapewne nie o to chodziło ..
wkleiłeś zdjęcia obrazu a nie programu iGO..

zapewne tablet ma rozdzielczość 1200*1920 ale to można przeczytać w specyfikacji..

każde ale to każde igo ma przycisk do zrzutu ekranu i o to zdjęcie zapewne chodziło

PS dużo tego "zapewne" ;-) :-D
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 102
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2017-11-18, 20:42   

geranium napisał/a:
każde ale to każde igo ma przycisk do zrzutu ekranu i o to zdjęcie zapewne chodziło

Na pewno masz rację, i tak chciałem zrobić bo też widziałem kiedyś w różnych wersjach (poprzednich) taką opcję, a tu przeszukałem (pewnie źle) i nie umie tego znaleźć :(

[ Dodano: 2017-11-18, 20:44 ]
piotrekcz napisał/a:
Zbyt długo ciągnie się ten problem - zaczynam wymiękać

Też bym chciał mieć to z głowy bo bardzo utrudnia pracę, ale taka praca i takie możliwości więc sorki za utrudnienia z mojej strony
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 6
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 504
Skąd: EU
Wysłany: 2017-11-19, 00:01   

krissos napisał/a:
...

Usuń save, zmień sekcję [android] i [rawdisplay] w sys.txt:
Kod:
[android]
tablet=1
fullscreen=1
upside_down_bug=1
show_status_bar=1
register_functors=1
create_sdcard_dir=0
wait_for_closing_igo=1
navigation_audio_stream=4
has_physical_home_button=1

[rawdisplay]
highres=1
driver="gdi"
screen_x=1920
screen_y=1060
screen_x2=1200
screen_y2=1780
force_renderer="RENDER_MOYA"

dodaj brakujące rozdzielczości do: skin-xxx/ info.ini:
Kod:
960_530,600_890

całość ma wyglądać tak > przykład.
Testuj...
_________________

 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 102
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2017-11-23, 16:37   

Zrobione. Teraz przy starcie od razu wywala igo. Rozdzielczości dodałem a potem zmieniłem na te z linka, ale nic to nie zmieniło wywala cały czas. Resztę też zrobiłem jak napisałeś.
Po wywaleniu skina odpalił i działa obrót
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 6
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 504
Skąd: EU
Wysłany: 2017-11-23, 19:05   

krissos napisał/a:
...

Odpowiadaj precyzyjnie - oddzielmy program od skina.
1. Jak działa program (bez skina), po wprowadzeniu zmian?
2. Czy występuje problem "obcinania" ( czarne tło) podczas obrotu urządzenia?
3. Pokaż zmienione info.ini, które dodałeś do skina - w taki sposób > http://www.wklej.org/ .
4. Jakiej wersji (dokładnie - ważne) WinRAR_a używasz?
_________________

 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 102
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2017-11-24, 09:37   

1 To dopiero w trasie mogę ocenić
2 Nie występuje już ten problem
3 to jest wersja z Twojego przykładu (robiłem dwie próby z dodaniem tych parametrów co podałeś i z przykładu) http://www.wklej.org/id/3302307/ a tak po dodaniu http://www.wklej.org/id/3302309/
4 tak
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 6
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 504
Skąd: EU
Wysłany: 2017-11-24, 14:32   

Brak rozdzielczości (wartości) dla dowolnego urządzenia w pliku info.ini (skin), nie powoduje takich objawów:
krissos napisał/a:
...nic to nie zmieniło wywala cały czas.

jedna z możliwych przyczyn > poczytaj.
Ponieważ...:
piotrekcz napisał/a:
4. Jakiej wersji (dokładnie - ważne) WinRAR_a używasz?

"odpowiedziałeś jak odpowiedziałeś":
krissos napisał/a:
4 tak

"wymiękam".
_________________

 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2224
Skąd: PL
Wysłany: 2017-11-24, 14:58   

krissos napisał/a:

3 to jest wersja z Twojego przykładu (robiłem dwie próby z dodaniem tych parametrów co podałeś i z przykładu) http://www.wklej.org/id/3302307/ a tak po dodaniu http://www.wklej.org/id/3302309/
4 tak


sprawdź

Kod:
supported_resolutions="600_887,600_890,,960_527,


tutaj ,,
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 102
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2017-11-24, 22:34   

piotrekcz napisał/a:
taj.[/URL][/b][/i]
Ponieważ...:
piotrekcz napisał/a:
4. Jakiej wersji (dokładnie - ważne) WinRAR_a używasz?

"odpowiedziałeś jak odpowiedziałeś":
krissos napisał/a:
4 tak

"wymiękam".

Sorki ale źle przeczytałem pytanie wersja 5.40 (64)


geranium napisał/a:

sprawdź

Kod:
supported_resolutions="600_887,600_890,,960_527,


tutaj ,,

Kolega piotrekcz podrzucił mi plik i na razie odpalił sprawdzę w trasie jak się zachowuje,ale mam nadzieje że to już koniec problemów
Dziękuję na razie za pomoc i cierpliwość.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5617
Wysłany: 2017-11-25, 12:18   

Cytat:
Sorki ale źle przeczytałem pytanie wersja 5.40 (64)

No to jest dokładnie to o czym pisał piotrekcz

Dokonaj zmian w opcjach winRARa zgodnie z linkiem od piotrekcz, a nastepnie raz jeszce wprowadź zmiany w info.ini korzystając z kopii oryginalnego skina ( którą na bank zachowałeś ) oraz w data.zip( o ile tam wprowadzałeś zmiany - tez korzystając z kopii oryginalu )
Na wszelki wypadek, nadal zachowaj kopie oryginałów
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 938
Wysłany: 2017-11-25, 15:44   

Tylko po kiego używać winrara? Przecież każdy przyzwoity commander ma obsługę zapisu modyfikowanych archiwów.
Np. w Windows jest to TC a w Linuksie Krusader. ;-)
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 102
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2017-11-30, 10:37   

no_taki napisał/a:
Cytat:
Sorki ale źle przeczytałem pytanie wersja 5.40 (64)

No to jest dokładnie to o czym pisał piotrekcz

Dokonaj zmian w opcjach winRARa zgodnie z linkiem od piotrekcz,...........


Zmodyfikowałem na przyszłość.

Co do testów to w trasie działał ok, nie wyłączył się i nie przycinał.
Jeszcze raz dzięki za pomoc :)
 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 80
Wysłany: 2018-02-24, 20:06   

W fabrycznej wersji igo w poprzednim samochodzie miałem na ekranie wyświetlaną aktualną godzinę, niezależnie od pól z wyświetlanymi przez program danymi o podróży.

Czy jest jakaś opcja, żeby w Igo Primo 9.6.29.636868, na standardowym ekranie, bez użycia skórek, samemu dodać nowe pole z taką informacją?
Wiem, że trzy pola w których można standardowo wyświetlić czas są konfigurowalne.
Ale wszystkie trzy z reguły są mi potrzebne (aktualna prędkość, pozostały dystans i czas przyjazdu), więc albo potrzebuję czwartego, albo chciałbym dodać w innym miejscu aktualną godzinę.

A może jest jaki dodatek który robi tylko to, nie dodając przy okazji miliona innych funkcji?
 
 
Joymaxx
azymut


Dołączył: 29 Lis 2015
Posty: 3
Wysłany: 2018-03-08, 17:50   iGo Primo Truck 2017.Q3 edycja interfejsu.

WItam. Tak jak w temacie. Chcę aby moja nawi pokazywała dokładnie to co jest na tym screenie czyli prędkość na przycisku menu, poziom baterii, stan GPS, wysokość względem poziomu morza, następne zjazdy itp.



To jest jakiś patch?
 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 80
Wysłany: 2018-03-08, 18:26   

jacekp1313 napisał/a:
Zacznij od lektury wątku, do którego dołączyłem Twój post.
Rzuc też okiem na skiny.


No dobra, ale co to za skórka?
Wie ktoś czy nie?
Wygląda ciekawie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11