My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 13:48
Primo (android) skiny, modyfikacje wyglądu
Autor Wiadomość
wal24
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 237
Wysłany: 2013-10-27, 18:02   

Tak mam na wersji 2.4. Czym więcej POI włączonych tym bardziej zacina. Zmienia kolory i zamazuje drogi. Mapa zachowuje się tak jakby nie działało przybliżanie (źle działa). Wszystko za małe. Ale na 2.0 u mnie wszystko jest w porządku.
 
 
jezrdnag 
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 173
Skąd: Bristol
Wysłany: 2013-10-27, 18:14   

wal24 napisał/a:
Wszystko za małe.


No właśnie,chciałem się zapytać czy nie dałbyś rady tej mapy przyciągnąć bliżej . W skinie /USTAW PRZYBLIŻENIA/ mam wpisane 40, mniej się już nie da , ale mapa i tak jest za daleko.
 
 
wal24
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 237
Wysłany: 2013-10-27, 18:24   

Przybliżenia są chyba zapisane gdzieś w pliku data.zip. Nie w skinie. Tak jak pisałem wersja 2.0 działa dobrze. Będę szukał rozwiązania dla 2.4. Może coś się uda zrobić.
 
 
jezrdnag 
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 173
Skąd: Bristol
Wysłany: 2013-10-27, 18:28   

wal24 napisał/a:
wersja 2.0 działa dobrze.

JA bym się sprzeczał.U mnie jest raczej odwrotnie.
 
 
wal24
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 237
Wysłany: 2013-10-27, 18:44   

2.4 szybciej się otwiera. Płynniej wszystko działa. Oprócz mapy. Nie da się na niej jechać.
 
 
jezrdnag 
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 173
Skąd: Bristol
Wysłany: 2013-10-27, 19:47   

wal24 napisał/a:
Nie da się na niej jechać

Ja jeżdżiłem i było całkiem nieżle. Przy manewrach np.w mieście mapa robiła się zielona a powinna być szara /tak jest w scheme/ i nic poza tym. Natomiast na 2.0 przy manewrach szarpało mapą. Myślę że nasze telefony muszą się czymś różnić ,chociażby dlatego że mój nie wczyta GFX. Ja kupiłem tel. w UK. GT-19505 s4 16gb, android4,2,2
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 502
Wysłany: 2013-10-27, 20:23   

wal24 napisał/a:
... mapy. Nie da się na niej jechać

Moje pierwsze spostrzeżenia - po ukazania się tej wersji programu.
wal24 napisał/a:
Przybliżenia są chyba zapisane gdzieś w pliku data.zip.

1. Domyślne ustawienia programu iGO Primo, dotyczące ustawienia mapy (zoom) itp, są zapisane w pliku data > ui_android > 800_480 > skincfg_m3.ini oraz skincfg_m4.ini.
2. Wpisy o wyższym priorytecie (nadrzędne), dotyczące ustawienia mapy dla SGS4, znajdziemy w pliku data > config > devices > np. GT-I9505.ini
3. Wpisy o najwyższym priorytecie - możemy dodać do sys.txt:
Kod:
[map]
3d_max_zfar=64
3d_min_zoomlevel=14
3d_max_tiltlevel=7800
minimum_zoom_amount=40

[camera1]
; common settings
maxdistance=700
; 2D settings
minzoom2d=50
maxzoom2d=200
defaultzoom2d=100
overview_zoom2d=3000
; 3D settings
minzoom=12
maxzoom=13
minangle=45
maxangle=85
defaultzoom3d=12
defaultangle=82
angleoffset=55
speedzoom=1
speedangle=0
overview_enabled=0
overview_distance=3000
overview_zoom3d=1200
overview_angle=70

[camera11]
; common settings
maxdistance=700
; 2D settings
minzoom2d=65
maxzoom2d=250
defaultzoom2d=125
overview_zoom2d=3750
; 3D settings
minzoom=13
maxzoom=14
minangle=45
maxangle=83
defaultzoom3d=13
defaultangle=81
angleoffset=43
speedzoom=1
speedangle=0
overview_enabled=0
overview_distance=3000
overview_zoom3d=1200
overview_angle=70

[camera2]
; common settings
maxdistance=1000
; 2D settings
minzoom2d=75
maxzoom2d=375
defaultzoom2d=140
overview_zoom2d=3000
; 3D settings
minzoom=21
maxzoom=23
minangle=60
maxangle=78
defaultzoom3d=22
defaultangle=74
angleoffset=55
speedzoom=1
speedangle=1
overview_enabled=0
overview_distance=3000
overview_zoom3d=1200
overview_angle=70

[camera21]
; common settings
maxdistance=1000
; 2D settings
minzoom2d=90
maxzoom2d=500
defaultzoom2d=225
overview_zoom2d=3750
; 3D settings
minzoom=22
maxzoom=24
minangle=60
maxangle=85
defaultzoom3d=23
defaultangle=79
angleoffset=35
speedzoom=1
speedangle=1
overview_enabled=0
overview_distance=3000
overview_zoom3d=1200
overview_angle=70

[camera3]
; common settings
maxdistance=5000
; 2D settings
minzoom2d=100
maxzoom2d=1250
defaultzoom2d=400
overview_zoom2d=3000
; 3D settings
minzoom=31
maxzoom=33
minangle=60
maxangle=77
defaultzoom3d=32
defaultangle=72
angleoffset=55
speedzoom=0
speedangle=1
overview_enabled=0
overview_distance=3000
overview_zoom3d=1200
overview_angle=70

[camera31]
; common settings
maxdistance=5000
; 2D settings
minzoom2d=100
maxzoom2d=1500
defaultzoom2d=600
overview_zoom2d=3750
; 3D settings
minzoom=32
maxzoom=34
minangle=60
maxangle=80
defaultzoom3d=33
defaultangle=80
angleoffset=35
speedzoom=0
speedangle=1
overview_enabled=0
overview_distance=3000
overview_zoom3d=1200
overview_angle=70

takie mi odpowiadają . Do testów > najwygodniej dodać całość do sys.txt. Po testach, dodałem wszystko do pliku ... devices > GT-I9505.ini - lubię mieć porządek w sys.txt .

dodano:
Zmiany poszczególnych wartości, dla wszystkich trzech ustawień kąta widoku mapy, nie są konieczne - wystarczy wybrać i zmienić ten, którego używamy.
Mamy trzy możliwości ustawienia kąta widoku mapy:
Kod:
- niski   > [camera1] i [camera11]
- zwykły  > [camera2] i [camera21]
- wysoki  > [camera3] i [camera31]
_________________

Ostatnio zmieniony przez piotrekcz 2017-01-04, 23:48, w całości zmieniany 6 razy  
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2005
Wysłany: 2013-10-27, 20:33   

o czym piszecie Samsung NOTE(1280*800) - ukształtowanie teren, kolory map, głos TTS, skin Dimka z przeróbkami (dodano czas do manewru, duże manewry, telepules i klika jeszcze innych ) zero jakich kolwiek zmian kolorów spowolnień czy szarpań wersja 331894 data.zip z korektami zresztą nigdy nie miałem samowolnych zmian kolorów czy czegoś podobnego ( po prostu zbyt wolno się odświeżają ekrany w waszych fonach)


ps.
nie można przybliżać(powiększać) czegoś w niekonieczność dla wyższych rozdzielczości powinien być stworzony osobny folder np. 1920_1080 i w nim odpowiednio duże grafiki aby program nie musiał wszystkiego przeskalowywać
Ostatnio zmieniony przez geranium 2013-10-27, 20:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jezrdnag 
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 173
Skąd: Bristol
Wysłany: 2013-10-27, 21:09   

piotrekcz napisał/a:
Wpisy o najwyższym priorytecie

Naprawdę jestem pod wrażeniem. Szukałem takiej możliwości przez kilka dni, a Ty rozwiązałeś problem od ręki. Wielkie dzięki. Może przy okazji znasz odpowiedż jak zrobić aby podpowiedż trasy alternatywnej wyświetlało również w poziomie a nie tylko w pionie, /możliwa trasa alternatywna dłuższa o ...... krótsza o..../
 
 
jezrdnag 
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 173
Skąd: Bristol
Wysłany: 2013-10-27, 22:45   

piotrekcz napisał/a:
Używasz skina, jeśli tak to dokładnie jakiego?

DimkaWA_a114. Chodzi mi o podpowiedż obiazdu w czasie rzeczywistym, czyli jeśli się zatrzymasz jest komunikat agaty i na ekranie wyswietla się komunikat np. /potencjalna trasa alternatywna za 100m długość -200m czas<2min/PODGLĄD / ODRZUĆ // Chodzi o to że w poziomie to okienko wysuwa się tylko ok 1cm. W pionie jest OK. Myślę że wiesz o co mi chodzi :-D
 
 
jezrdnag 
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 173
Skąd: Bristol
Wysłany: 2013-10-28, 07:34   

piotrekcz napisał/a:
iGO Primo 2.4 to wersja Beta

Dzięki za pomoc.
 
 
jezrdnag 
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 173
Skąd: Bristol
Wysłany: 2013-11-06, 23:20   

Witam. Czy ktoś z Was orientuje się czy można usunąć górną belkę w czystym PRIMO na antku nie korzystając z żadnych skinów? Jeśli tak, podpowiedzi mile widziane :-)
 
 
arturx 
Waypoint


Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 86
Wysłany: 2013-11-07, 11:17   

masz na myśli statusbar ?
to wtedy:
Kod:
[android]
show_status_bar=0
fullscreen=1
tablet=0
 
 
 
jezrdnag 
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 173
Skąd: Bristol
Wysłany: 2013-11-07, 13:11   

arturx napisał/a:
masz na myśli statusbar ?
to wtedy
tablet=0[/code]

Źle mnie zrozumiałeś. Chodzi mi o belkę na mapie , nie na telefonie. Najpierw jest na niej komunikat o szukaniu sygnału , a w czasie nawigowania, ulica na ciemnym tle. Oczywiście na mapie bez skórki. Chodzi o to jak rozjaśnić to tło np. tak jak w dimce.
 
 
lixman 
Waypoint


Dołączył: 11 Paź 2013
Posty: 100
Wysłany: 2013-11-23, 22:10   

U nas na forum nie widziałem jak wygląda wyświetlania terenu w 3D.
Zainstalowałem te widoczki to pokażę innym- może nie widzieli :)








Link do pliku 3dem:
http://www.uploads.ws/5mBS0w
_________________
LG L7 Swift II (Root)
iGO Primo Basarsoft 9.6.29.43
diMkaWA aP.13.3
Loquendo TTS
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 12