My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 13:48
Primo (android) skiny, modyfikacje wyglądu
Autor Wiadomość
syntex11
Waypoint


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 36
Wysłany: 2012-08-05, 18:06   

Juz sa modyfikacje igo promo dla nadroida.
http://www.gps.lt/forumas...php?f=44&t=5196
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2003
Wysłany: 2012-09-02, 11:31   

nikomu nie potrzebna animacja policjanta po przekroczeniu szybkości ale może się mylę :mrgreen:





sposób instalacji
- otwieramy data.zip nic nie wypakowujemy tylko otwieramy
- otwieramy ui_android
- otwieramy cammon
- otwieramy ui
- otwieramy w notatniku main.ui
- na końcu dodajemy wpisy

import "if_exists:~/common/ui/police_man.ui"
import "if_exists:~/common/ui/police_man.lua"

- zamykamy notatnik pozwalamy zapisać się plikom
- wychodzimy z edycji data.zip pozwalamy aby wszystko się zapisało

- kopiujemy archiwum do katalogu głównego IGO

http://www32.zippyshare.com/v/15387744/file.html

hasło geranium

dostajemy w zakładce dodatkowe ustawienie police animated (po wczytaniu mojego polish_lang będzie po polsku (był wstawiony wcześniej)) gdzie wybieramy opcje.

działa nawet w symulacji, powinno działać w każdej rozdzielczości
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-04-24, 20:05, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Raingold 
Waypoint



Dołączył: 28 Sie 2012
Posty: 28
Wysłany: 2012-09-02, 11:38   

geranium napisał/a:
nikomu nie potrzebna animacja policjanta po przekroczeniu szybkości ale może się mylę

Włączałem, pobawiłem się... wywaliłem.
geranium napisał/a:
import "if_exists:~/common/ui/utility.ui"
import "if_exists:~/common/ui/utility.lua"
import "if_exists:~/common/ui/police_man.ui"
import "if_exists:~/common/ui/police_man.lua"
import "if_exists:~/common/ui/miniTunnel_20.ui"
import "if_exists:~/common/ui/miniTunnel_20.lua"

Tylko wpisy "police_man" dotyczą animowanego policjanta. Pozostałe ("utility" i "miniTunnel_20") dotyczą działania programów w folderze "ux" i prawidłowemu wyświetleniu tunelu prze zbliżaniu się do owego.

[ Dodano: 2012-09-02, 12:42 ]
Lukasz83rx napisał/a:
nie przekłada się to w podsumowaniu ruchu drogowym całyczas brak zdarzeń :/

Zmień data.zip na właściwy. Właściwy musi mieć w folderze "config" następujące pliki:
Kod:
traffic_codeconfig.bin
traffic_phrases.bin
traffic_categories.csv
traffic_codeconfig.csv


[ Dodano: 2012-09-02, 13:31 ]
leemureek napisał/a:
nie ma żadnego POI

A co masz w folderze "iGO/content/poi"?
 
 
Lukasz83rx
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2012
Posty: 6
Wysłany: 2012-09-02, 15:26   

Cytat:
Zmień data.zip na właściwy. Właściwy musi mieć w folderze "config" następujące pliki:

Faktycznie brakowało mi tych plików próbowałem skopiować z innego data.zip robionego pod inną rozdzielczość, oczywiście pozmieniałem parametry na moją rozdziałkę ale wtedy podczas ładowania programu wywalał do pulpitu. Nie mogę nigdzie znaleźć pliku data.zip pod 320x240 znalazłem jeden ale właśnie brakuje tych 4 plików a przekopiowanie z innego data.zip nie pomaga.
 
 
Raingold 
Waypoint



Dołączył: 28 Sie 2012
Posty: 28
Wysłany: 2012-09-02, 17:28   

Lukasz83rx napisał/a:
oczywiście pozmieniałem parametry na moją rozdziałkę

Nic nie zmieniaj. Po prostu przekopuj.
Nie rozumiem gdzie i co można zmieniać w tych plikach pod rozdzielczość!!!
_________________
Nikt nie jest lepszy od nikogo.
 
 
j.w-k 
Navi Expert


Dołączył: 18 Kwi 2011
Posty: 215
Wysłany: 2012-09-11, 12:10   

Oryginalny skin GjAk v1.2 - 800x480 i 480x320, dołączona funkcja komputera.
Kod:
http://www.failai.lt/qd0gzvf9jsr6/GjAk_v1.2.zip.htm

Można go znaleźć 4pda
Kod:
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopi ... p = 15064458
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2003
Wysłany: 2012-09-23, 10:41   

Dodałem brakujące tłumaczenie do skina Dimka (diMkaWA_aP112_mod_1280_800)

Polski Lang

oraz brakujące frazy do głosu AGATY o długości tunelu oraz strefy ekologicznej

Głos Agata TTS
 
 
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2012-10-24, 14:16   Jak zainstalowac ikonki POI do Primo Androidowego

Witam po dłuższej przerwie. Trochę "wypadłem z obiegu" GPSowego :)
Mam problem tak jak w temacie.
Przestudiowałem trochę postów i nic nadal nie wiem. Ściągnąłem: Petrol_icons_for_Primo_and_igo_3.2. Ale gdzie to wpakować? Na androidzie jest trochę inny układ plików i niektóre foldery maja inna nazwę.

Dodam że mam Primo na Tablecie 800x480. I wyświetlają mi się tylko niektóre ikonki, np. bp,leclerc,neste, reszta jest bez ikony, tzn. okrągły symbol dystrybutora.
Będę zobowiązany za pomoc.
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2003
Wysłany: 2012-10-25, 14:00   Re: Jak zainstalowac ikonki POI do Primo Androidowego

to co ściągasz i skąd to twoja rzecz ale ważne jest czy jest to branding.zip czy masz to w ui_android lub ui-igo9 ikony są przypisane poniekąd do pliku poi chodzi o nazwy w pliku poi_visiblities.txt itd
 
 
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2012-10-25, 18:37   

No niby tak.
Ikonki te które pobrałem są w pliku ui_igo9.
A na androidzie jest ui_android czy jakoś tak, i nie wiem co z nimi dalej zrobić.
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2003
Wysłany: 2012-10-26, 17:39   

a co masz w sys.txt ui_android czy ui_igo9 bo obydwa wpisy są prawidłowe?

a najlepiej ściągnij sobie ikonki z tego foum są bardzo ładne bo sam z nich korzystam
poczytaj sobie to
http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
 
 
Adalberd
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 13
Wysłany: 2013-03-10, 11:30   

Witam,

Jak zainstalować sin/skórkę w IGO na Androidzie? Pobrałem skin i mam 2 pliki:

-branding.gro
-data.gro

Nie wiem jak tego użyć
 
 
geranium 
Maestro GPS


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 2003
Wysłany: 2013-03-10, 11:41   

są to pliki do wersji 8.3.2 amigo NIE do PRIMO i kopiujesz je do katalogu głównego IGO
pliki skin w "normalnym formacie" czyli skin.zip kopiujesz do katalogu IGO/content/skin i wybierasz skin z programu
 
 
Adalberd
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 13
Wysłany: 2013-03-11, 00:37   

dzięki, u mnie działają skiny tylko z rozdzielczością 1024x552 (galaxy tab 2.0 '7)

Niestety pod 1024x552 znalazłem tylko 3 skiny...Czy skiny w innej rozdzielczości można jakoś prosto przerobić na inna rozdzielczość?
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2013-03-15, 15:39   

jugo22 napisał/a:
(GoldMaster)
Polecalbym podmiane pliku *.apk z tej paczki, na wersje "Thin 1.3"
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12