Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
LARK 43.2 nie działa po aktualizacji
Autor Wiadomość
GTiStyle 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Kwi 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-05-03, 13:20   LARK 43.2 nie działa po aktualizacji

Witam.
Po próbie aktualizacji map nawi padło. Włącza się ekran menu. Niestety ekran nie reaguje. Przy każdym dotknięciu ekranu słychać klik. Były tutaj wałkowane te tematy ale nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.

Prosił bym o jakieś wskazówki co gdzie jak podłączyć aby sprawdzić czy ekran nie jest uszkodzony i jak naprawić o ile to możliwe bez ingerencji serwisu.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4539
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-03, 13:27   

GTiStyle
Na początek przeprowadź kalibrację ekranu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=365034#365034
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
GTiStyle 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Kwi 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-05-03, 13:41   

Niestety nie da się u mnie tak przeprowadzić kalibracji ponieważ ekran menu nie reaguje. Do kalibracji wchodzę poprzez dłuższe przytrzymanie klawisza menu na górze urządzenia. W tedy dotknięcie ekranu powoduje, że plus wędruje kolejno od 1 do 5.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4539
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-03, 13:45   

GTiStyle
W każdym rogu musisz przytrzymać krzyżyk rysikiem, a po skończeniu zatwierdzić.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9556
Wysłany: 2013-05-03, 13:46   

GTiStyle napisał/a:
ekran menu nie reaguje.
GTiStyle napisał/a:
Do kalibracji wchodzę poprzez dłuższe przytrzymanie klawisza
Czyli wchodzisz w kalibrację, czy nie?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
GTiStyle 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Kwi 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-05-03, 13:59   

___Olivia_ napisał/a:
GTiStyle
W każdym rogu musisz przytrzymać krzyżyk rysikiem, a po skończeniu zatwierdzić.

Tak właśnie robię ale nie mam potem możliwości zatwierdzenia i tak tym krzyżykiem mogę sobie śmigać ile chce.

jestem_ktoś napisał/a:
GTiStyle napisał/a:
ekran menu nie reaguje.
GTiStyle napisał/a:
Do kalibracji wchodzę poprzez dłuższe przytrzymanie klawisza
Czyli wchodzisz w kalibrację, czy nie?


Wydaje mi się, że tak ponieważ ten krzyżyk wędruje.

NIe wiem czy to ma jakieś znaczenie ale nawigacja zaczęła reagować. Trzeba celować pod ikonami w tedy coś się włącza.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4539
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-03, 14:01   

GTiStyle napisał/a:
ale nie mam potem możliwości zatwierdzenia
Po skończeniu kliknij rysikiem w puste białe pole.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
GTiStyle 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Kwi 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-05-03, 14:07   

___Olivia_ napisał/a:
GTiStyle napisał/a:
ale nie mam potem możliwości zatwierdzenia
Po skończeniu kliknij rysikiem w puste białe pole.


Faktycznie ekran zaczął poprawnie działać. Niestety pojawił się kolejny problem. Po kliknięciu w ikone nawigacji wyświetla się komunikat "Brak programu nawigacyjnego". Coś znowu zchrzaniłem.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4539
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-03, 14:09   

GTiStyle napisał/a:
Brak programu nawigacyjnego
To nie masz programu nawigacyjnego. Trzeba wgrać program nawigacyjny i po kłopocie.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
GTiStyle 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Kwi 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-05-03, 14:12   

A czy istnieje możliwośc zainstalowania mapfactora a nie mapamap?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4539
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-03, 14:14   

GTiStyle
Można wgrać wszystkie programy nawigacyjne, które pracują na systemie Windows CE.

[ Dodano: 2013-05-03, 15:17 ]
GTiStyle napisał/a:
A czy istnieje możliwośc zainstalowania mapfactora
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=254467#254467
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
GTiStyle 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Kwi 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-05-03, 14:19   

Super :) w takim razie ja ze swojej strony bardzo dziękuję za konkretna odpowiedz i pewnie za moment jeszcze napisze : )

[ Dodano: 2013-05-03, 16:16 ]
Jeszcze mam jedno pytanko. Z tego co tutaj widzę to kilka razy jest zainstalowany jeden program nawigacyjny dlatego chce to wszystko wyczyścić. Po podłączeniu do komputera pojawiają się jak by 3 dyski jeden opisany "\" drugi "NAND Flash" i "StorageCard"
Cały ten bajzel zapisany jest na NAND Flash i przy próbie usunięcie dostaje komunikat : Nie można usunąć Mobile navigator. Urządzenie przestało odpowiadać lub zostało odłączone. Jak to usunąć??
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4539
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-03, 16:07   

GTiStyle napisał/a:
dostaje komunikat : Nie można usunąć Mobile navigator
Reset urządzenia i ponowna próba. Jeśli nie pomoże to :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=366403#366403
ResidentFlash = NandFlash
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9