Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Prestigio 5800 BTHD DVR
Autor Wiadomość
piuser 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Sie 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-08-06, 20:31   Menu

Ma ktoś a Was te menu z rosyjskiej strony. Mogę prosić o przesłanie na maila ?
 
 
bknopa
azymut


Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 4
Wysłany: 2013-08-22, 22:10   

zmieniłem oryginalnym wpis w pliku SHELL.ini , nie zachowałem oryginalnego, teraz nic nie działa, ani fabryczna nawigacja ani automapa z karty na która chciałem zmienić wpis,
proszę o pomoc
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18820
Wysłany: 2013-08-23, 05:59   

To popraw wpis aby wskazywał na właściwy plik exe

I włącz pokazywanie rozszerzeń - często mało obeznani z komputerem(czyli 3/4 użytkowników Windowsa) podczas edycji notatnikiem (zamiast F4 w TotalCommanderze) zmieniają shell.ini w shell.ini.txt
Podaj też zawartość pliku
_________________

 
 
bknopa
azymut


Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 4
Wysłany: 2013-08-23, 08:19   

zawartość pliku:

\ ResidentFlash \ MENU \ Menu.exe

rozszerzenie poprawne,
dodałem menu z rosyjskiej strony http://4pna.com/showthread.php?t=11568,

nie wiem jakie oryginalne ma być
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2013-08-23, 09:02   

Jak chcesz uruchamiać Automapę, to wpisz w shell.ini ściezkę dostępu do pliku AutoMapa EU.exe

Rozumiem, że razem z shell.ini ściagnąłes z tamtej strony również i menu, które ten shell uruchamia?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
bknopa
azymut


Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 4
Wysłany: 2013-08-23, 09:47   

Nie, sam zmieniłem wpis w shell.ini ...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18820
Wysłany: 2013-08-23, 10:16   

A przed zmianą przemyślałeś co taka zmiana oznacza i do czego ten plik służy?
Teraz będziesz miał niewielkim kosztem Patrz niżej) lekcję o grzebaniu w funkcjach, których do końca nie rozumiesz.

Rozumiem, że fabryczne menu się uruchamia, ale masz problem z programem nawigacyjnym?
No to albo zastosuj się do porady z postu nad Twoim uruchomisz AM), albo podłącz nawigację do kompa i poszukaj gdzie jest i jak się nazywa plik *.exe od fabrycznego programu nawigacyjnego

Trzecia mozliwość - skończyć to, co zacząłeś, czyli dograć panel do którego ścieżkę już podałeś
_________________

 
 
bknopa
azymut


Dołączył: 02 Sty 2009
Posty: 4
Wysłany: 2013-08-23, 11:01   

gotowe, udała się shell zmienić odpowiednio,

teraz walczę z tt i Unable to start. Not enough memory ist available , ale temat znany, dziękuję za pomoc
 
 
jarzio89
azymut


Dołączył: 25 Sie 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-08-25, 01:40   

Witam.
Jestem mało ogarnięty więc może ktoś od podstaw mnie pokieruje. Potrzebuję żeby igo8 lub AM odpaliła
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2013-08-25, 06:50   

Zainstaluj program na SD i zmien wpis w shell.ini. Szczegóły w tym wątku
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jarzio89
azymut


Dołączył: 25 Sie 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-08-25, 07:16   

no niby tak robie daje \SDMMC\...i dalej sciezka ale sie nie włącza
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18820
Wysłany: 2013-08-25, 07:21   

Cytat:
włącz pokazywanie rozszerzeń - często mało obeznani z komputerem(czyli 3/4 użytkowników Windowsa) podczas edycji notatnikiem (zamiast F4 w TotalCommanderze) zmieniają shell.ini w shell.ini.txt
Podaj też zawartość pliku
No i napisz, gdzie masz plik exe od programu nawigacyjnego
_________________

 
 
jarzio89
azymut


Dołączył: 25 Sie 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-08-25, 07:51   

No jednak się udało. AM śmiga-czy z igo ta sama taktyka zadziała?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18820
Wysłany: 2013-08-25, 09:28   

Tak
_________________

 
 
surfing 
azymut


Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 3
Wysłany: 2013-09-09, 18:21   

bknopa napisał/a:

dodałem menu z rosyjskiej strony http://4pna.com/showthread.php?t=11568,


Też się zastanawiałem nad tym menu lecz to jest do Prestigio 5600 GPRSHD czyli wersja bez kamery i może być problem z kamerką.

Uruchomiłem AM z karty na której jest plik shell: \SDMMC\AutoMapa Eu\AutoMapa Eu.exe
oryginalny wyciąłem z pamięci urządzenia i śmiga.

Mam wrażenie że AM trochę muli , też tak macie?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10