Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nawigacja Clarion map780 odblokowana nie widzi karty pamięci
Autor Wiadomość
kadewon
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-04-09, 23:15   Nawigacja Clarion map780 odblokowana nie widzi karty pamięci

Proszę o pomoc tak jak w temacie.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2013-04-10, 06:32   

Może coś więcej:
- na ilu kartach sprawdzałeś (może uszkodzony czytnik)
- karta widziana przez kompa (bo może karta uszkodzona)
- jaki typ karty (bo np. SDXC128GB na pewno nie przeczyta)
- jak odblokowana
- od kiedy nie widzi (od razu po odblokowaniu, czy po czasie)
- jak sprawdzasz, że 'nie widzi"
- co robiłeś z kartą od czasu, gdy ją widział
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kadewon
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-04-10, 07:52   

Więc tak
- sprawdzałem na 3 kartach wszystkie widzi komputer nawigacja nie widzi żadnej
-Karty to SDC 128 MB, SDHC 4GB i jedna micro z adapterem
- nie widzi od odblokowania
- nie wiem jak była odblokowywana ale do windowsa można wejść (nie ja ją odblokowywałem)
- zaraz po starcie windowsa uruchamia się jakaś aplikacja MIOPOCKET
- sprawdzam w sposób następujący. Wkładam ją do nawigacji i nie pokazuje mi że ona jest jedynie coś się dzieje po jej włożeniu na diagnostyce czyli tak jakby wie ze ona tam jest ale jej nie widzi
- karty są nowe
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 770
Wysłany: 2013-04-10, 08:23   

A jest coś na tych kartach czy są puste?
Zainstaluj np. AutoMapę i wtedy włóż kartę i sprawdzaj.
 
 
kadewon
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-04-10, 08:32   

Automapa jest zainstalowana i nic.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2013-04-10, 08:36   

kadewon napisał/a:
nie pokazuje mi że ona jest
W MioPocket powinno być wejście w Windowsa lub CeCommandera - zobacz tymi programami
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kadewon
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-04-10, 08:48   

jestem_ktoś napisał/a:
kadewon napisał/a:
nie pokazuje mi że ona jest
W MioPocket powinno być wejście w Windowsa lub CeCommandera - zobacz tymi programami


Ok mam i gdzie szukać karty zewnętrznej?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2013-04-10, 08:51   

Windows: http://www.nawigacje.odt.pl/Screen/HD/34.bmp

CeCommander http://www.nawigacje.odt....ever5070/42.bmp

(nazwy StorageCard lub SDMMC, zalezy od urządzenia)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kadewon
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-04-10, 09:32   

Właśnie nie pojawia mi się jako dodatkowy dysk, ale w ustawieniach urządzenia widzi jako dodatkową pamięć.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2013-04-10, 11:21   

I widzisz foldery i pliki na karcie?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kadewon
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-04-10, 11:28   

Widzę karte tylko gdy wejdę w Device Manager jako dodatkowy Standard Disk Drive, ale nie mogę na kartę wejść i odczytać plików i folderów
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2013-04-10, 11:34   

Czyli w żadnym menedżerze plików karty nie widać?

Dla pewności sformatuj na FAT i spróbuj.
_________________

 
 
kadewon
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-04-10, 11:44   

Ani format w systemie FAT ani FAT32 nie pomagają NTFS i exFat tez nie. Kompletnie nie mam pojęcia co jeszcze mogę zrobić.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2013-04-10, 11:50   

Spróbuj jeszcze jednego - uruchom Clariona z kartą w slocie
_________________

 
 
kadewon
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-04-10, 11:59   

Nie pomaga uruchamianie z kartą i bez tez nie. Szukałem nawet sterowników do czytnika ale nie znalazłem niczego konkretnego albo linki nieaktualne. Szkoda bo nawigacja fajna tylko gdyby kartę zewnętrzną czytała.

[ Dodano: 2013-04-10, 13:20 ]
Myślę nad wgraniem od nowa Windowsa CE 5 albo 6 czy jest taka możliwość? jeśli tak to poprosiłbym instrukcje jak to zrobić
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10