Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
L 35.5c kilka pytań
Autor Wiadomość
pawel61
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-12-03, 10:23   Lark 35.5c

Witam wszystkich,
czy ktoś wie jaki system ma wbudowany lark 35,5c (realowy promocyjny) czy to jest win CE 4.4 czy moze 5?
I jak taktowany jest procesor 266MHZ czy cos okolo 400MHz
pozdrawiam
 
 
ad2122 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 605
Wysłany: 2008-12-03, 11:40   

pawel61 napisał/a:
czy ktoś wie jaki system ma wbudowany lark 35,5c (realowy promocyjny) czy to jest win CE 4.4 czy moze 5?
I jak taktowany jest procesor 266MHZ czy cos okolo 400MHz

sprawdź programem ResInfo, poda Ci te wszystkie informacje - zakładka System.
Wgrywasz na kartę lub do pamięci NandFlash (nie pamiętam, czy z karty nożna wskazać) i wskazujesz Resinfo.exe jako program navigacyjny (tylko nie zaznaczaj autouruchamiania ;-) )
Możesz go oczywiście również odpalić z jakiegoś exploratora.

Resinfo.rar
Pobierz Plik ściągnięto 310 raz(y) 26,3 KB

 
 
pawel61
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-12-03, 19:36   

Dzieki za info ale ja jeszcze jej nie zakupilem i dlatego pytam . Moze ktos juz ją kupil i udzili mi odpowiedzi?
pozdrawiam
 
 
ad2122 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 605
Wysłany: 2008-12-03, 19:56   

hahahaha, małe nieporozumienie :-D
zgodnie z instrukcją lark 35.5c ma WINCE 5.0 core oraz procesor samsung S3C2412X-26 czyli zapewne 266 MHz. No ale to jest teoria...
źródło str. 24
 
 
pawel61
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-12-04, 15:56   

Dzięki za info,
A czy ta nawigacja z tym procesorkiem szybko smiga i nie tnie sie?
 
 
stronk@ 
azymut


Wiek: 46
Dołączył: 04 Gru 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-12-05, 14:39   

Automapa chodzi jak złoto, wystarczy wgrać na SD wersje bezinstalacyjną i wskazać folder z plikiem startowym.
 
 
ASTRON 
azymut


Wiek: 59
Dołączył: 06 Gru 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-12-06, 18:33   

mam na kompie Win XP, jak podłączam Larka pojawia mi się jako nieznane urządzenie, Windows chce sterownik. Nie było go w pudełku, nie ma na stronie producenta

[ Dodano: 2008-12-07, 13:42 ]
ale powyżej to już nie taki problem.
Uruchomiłem dzisiaj nawigację. Komunikat o błędzie programu.
Ustawiłem na nowo plik startowy. Zrestartwałem nawigację.
Nie wiem co napsułem, ale po włączeniu był komunikat, że nie można znaleźć pliku, czy jakoś tam.
Chciałem na nowo wskazać plik, ale okazało się, że znikł mi cały folder navigo 8.
Czy kloś może udostępnić mi pliki z tego katalogu, do skopiowania z powrotem, albo podpowie co mam zrobić. :-(

[ Dodano: 2008-12-08, 09:52 ]
To chyba był jakiś felerny model, bo teraz Lark padł zupełnie, nie da się uruchomić ani zrestartować. Jest ciemny i martwy nie reaguje na nic. Nie da się włączyć. :cry:
_________________
Astron
 
 
ad2122 
GPS instruktor



Pomógł: 42 razy
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 605
Wysłany: 2008-12-10, 20:07   

ASTRON napisał/a:
To chyba był jakiś felerny model, bo teraz Lark padł zupełnie, nie da się uruchomić ani zrestartować. Jest ciemny i martwy nie reaguje na nic. Nie da się włączyć. :cry:

A jest naładowany? Może banalne pytanie, ale.... ;-)
 
 
ASTRON 
azymut


Wiek: 59
Dołączył: 06 Gru 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-12-11, 09:01   

był naładowany. Nie uruchamiał się nawet przy podłączeniu do USB. Oddałem go do reklamacji. :roll:
_________________
Astron
 
 
gpal
azymut


Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-12-15, 15:02   

Dużo larków 35.5c ma problemy z mapą Navigo, u mnie pojawił się pusty folder na drugi dzień. Ale używam Automapy i igo. Skopiowałem cały folder od larka sprawnego ale i tak navigo nie chciało działać.
_________________
lark 35.5c Windows7.0 Payti
 
 
pawel61
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-12-16, 10:43   Lark 35.5c

Witam wszystkich,
Czy na forum może ktoś wie co zrobić z larkiem 35.5c by po włączeniu i ukazaniu się menu głównego samoczynnie nie startował aplikacji z nawigacją ? Chodzi mi o to wy po włączeniu ekran pozostawał jako menu główne.
pozdrawiam.

ps. szukałem na forum ale nic na ten temat nie znalazłem
Ostatnio zmieniony przez pawel61 2008-12-16, 18:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
lelek
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 432
Wysłany: 2008-12-16, 12:45   

pawel61 napisał/a:
co zrobić z larkiem 35.5c by po włączeniu i ukazaniu się menu głównego samoczynnie nie startował aplikacji z nawigacją ?


Przeczytać instrukcję obsługi.
Włącz, poczekaj aż się odpali mapa, wyjdź z niej, w Menu: Ustawienia > wybór nawigacji usuń "ptaszka" w okienku autostartu mapy.
 
 
andreoz 
azymut


Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-01-19, 22:47   

Witam
A ja mam pytanie w druga stronę, tzn mam odblokowanego LARK-a 35.5 i jak zrobić żeby nie nie ładował się windows tylko żeby pozostało MENU główne LARKa. To menu jest wyświetlane przez 3 sekundy a póżniej już uruchamia się już pulpit windowsa:(

Pozdro
Andrzej
 
 
daktyl 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 42
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-01-20, 11:48   

lelek napisał/a:
Włącz, poczekaj aż się odpali mapa, wyjdź z niej, w Menu: Ustawienia > wybór nawigacji usuń "ptaszka" w okienku autostartu mapy.

Zrób dokładnie to co napisal kolega lelek, z tym, że do tekstu, tam gdzie jest słowo "mapa" wstaw sobie słowo windows.
Masz bowiem uruchomiony autostart jakiegoś skryptu z windows.
 
 
Pawe3 
azymut



Dołączył: 21 Sty 2009
Posty: 4
  Wysłany: 2009-01-21, 15:57   

lelek napisał/a:
pawel61 napisał/a:
co zrobić z larkiem 35.5c by po włączeniu i ukazaniu się menu głównego samoczynnie nie startował aplikacji z nawigacją ?


Przeczytać instrukcję obsługi.
Włącz, poczekaj aż się odpali mapa, wyjdź z niej, w Menu: Ustawienia > wybór nawigacji usuń "ptaszka" w okienku autostartu mapy.


Widzę że lalek czytać nie potrafi pawel61 chodziło o to żeby menu systemu się pokazało tzn jak odblokować urządzenie tak żeby pokazał się system i nie kierować mnie do innych postów bo one niczym sobą nie reprezentują jak są do innych wersji niż ta także proszę o pomoc tylko i wyłącznie do lark voyage 35.5c :!:

Edit: próbowałem edytorem ceregedit_setup.exe ale po wyłączeniu urządzenia i ponownym włączeniu rejestr wraca do poprzedniego stanu

próbowałem też usunąć plik Startup.exe z Windowsa ale to też nie działa pliki są zabezpieczone przed usuwaniem

jedynie co działa to CEremote.exe ale do tego jest potrzebny komputer
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12