Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navroad NR560BF muli po złapaniu fixa
Autor Wiadomość
michaaalll
Waypoint


Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 30
Wysłany: 2013-03-28, 23:55   Navroad NR560BF muli po złapaniu fixa

Witam, urządzenie Navroad NR560BF strasznie zaczyna mulic po złapaniu fixa. Przy wyłączonym GPS wszystko jest OK, nawet po włączeniu GPS dopóki nie złapie sygnału również OK. W momencie uzyskania gotowości do nawigacji praktycznie nie da się wpisać adresu. Wklepanie jednej litery zajmuje kilka czy kilkanaście sekund, ekran słabo reaguje na dotyk, muli jak cholera, czasem zawiesza się zupełnie. Próbowałem zmiany różnych (praktycznie wszystkich) ustawień GPS, suwaków pamięci, ale nic nie pomaga. W czym tkwi problem i jak go rozwiązać?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9543
Wysłany: 2013-03-29, 06:59   

Na jakim programie nawigacyjnym to się dzieje?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-03-29, 08:52   

Z opisu wnoszę, że chodzi o AM (suwaki pamięci). Jakiś czas temu pojawiło się kilka podobnych skarg na zachowanie się AM na NR560BF - objawami było zawsze straszne mulenie i zawieszanie się przy wyznaczaniu tras, a dotyczyło to AM w wersjach 6.10 i 11 (bodajże). Z tego co pamiętam wraz z wyjściem wersji 6.12 problemy zniknęły, ale być może nie u wszystkich... Jaką masz wersję AM?
 
 
 
michaaalll
Waypoint


Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 30
Wysłany: 2013-03-29, 21:42   

Mam najnowszą wersję AM, 6.12. Próbowałem suwakami, ale bez efektów. Jak ustawić najlepiej te suwaki? W zasadzie przy nawigowaniu jest ok. Najgorzej jest z wpisywaniem adresu i w ogóle z menu w momencie dotykania ekranu. Przy wyłączonym GPS wszystko działa sprawnie i wyłączenie jest konieczne jeśli w miarę szybko chce się wpisać adres czy poustawiać coś w menu.
Ostatnio zmieniony przez michaaalll 2013-03-29, 21:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2013-03-29, 21:44   

AM na karcie, czy w urządzeniu?
Wyłącz animacje w menu
_________________

 
 
michaaalll
Waypoint


Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 30
Wysłany: 2013-03-29, 21:54   

AM na karcie 4GB sformatowanej systemem FAT32, animacje wyłączone zawsze
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-03-29, 23:01   

Spróbuj jeszcze (o ile tego nie ruszałeś do tej pory) przestawić "ilość odczytów na sekundę" w ustawieniach GPS z "auto" na "1".
I eksperymentalnie WYŁĄCZ synchronizację czasu i strefy czasowej z GPS (też w ustawieniach GPS).
 
 
 
michaaalll
Waypoint


Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 30
Wysłany: 2013-04-02, 21:23   

tikotka napisał/a:
Spróbuj jeszcze (o ile tego nie ruszałeś do tej pory) przestawić "ilość odczytów na sekundę" w ustawieniach GPS z "auto" na "1".
I eksperymentalnie WYŁĄCZ synchronizację czasu i strefy czasowej z GPS (też w ustawieniach GPS).


Z synchronizacją czasu kombinowałem już wcześniej i bez efektu.
Jeśli chodzi o zmianę "auto" na "1", faktycznie poprawiło się. Sprawdzałem później inne wartości i też było ok, ale najdziwniejsze, że po powrocie do trybu "auto" nadal jest ok. Ciekawe dlaczego i na jak długo.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10