My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:39
Automapa i GoClever 4330
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-10, 06:21   

Jak sie okazało na GG kolega nawet menu niema. Ogólnie strasznie na grzebane. Skrypt na Btphone powinien zadziałać.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
lukaszSP
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 48
Wysłany: 2010-06-10, 09:18   

dasior591 napisał/a:
Jak sie okazało na GG kolega nawet menu niema. Ogólnie strasznie na grzebane. Skrypt na Btphone powinien zadziałać.


udało mi sie wgrac pliki do Btphone które mi podesłałes ale nic z tego.
wyczytałem na forum ze mojaa nawi najpierww staruje z ResidentFlash a potem z SD. tylko ze na dysku REsidenflash nie mam pliku ktory by sie uruchamiał mobilenavigator.exe.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-10, 18:30   

RF a potem SD nie ma znaczenia bo nie masz menu.


Wiec podsumuje (przez gg zrobione).
W btphone jest skrypt odpalający AM i tyle :-) .
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
aiverson
Waypoint


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 21
Wysłany: 2013-02-14, 18:09   

witam mam AM podpowie ktos jak ja wrzucic na GC 4330A ??
tylko tak w miare na chlopski rozum:P
 
 
jamot 
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 235
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2013-02-14, 18:25   

Cytat:
tylko tak w miare na chlopski rozum

Tak na chłopski rozum to zacznij czytać wątek o AM
http://www.my-navia.pl/vi...d2d7e01093b0453
W przyklejonych jest taki piękny wątek
[FAQ]Instalacja Automapy PL i EU i patchowanie.
i od tego zacznij.
_________________
Pulpity, skorki AM, programyCE, Modecom
Serwis Wedkarski
"Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód"
 
 
aiverson
Waypoint


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 21
Wysłany: 2013-02-14, 18:56   

oki kolego jeszcze jedno pytanie, nie mam czytnika kart... moge instalowac przez kabel usb i karte miec w nawi??
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4435
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-14, 19:01   

aiverson napisał/a:
moge instalowac przez kabel usb i karte miec w nawi??
Można , ale czasem wychodzą błędy przy instalacji , lepiej jest przez czytnik.
aiverson napisał/a:
nie mam czytnika kart..
Można pożyczyć od koleżanki , lub kupić.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
aiverson
Waypoint


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 21
Wysłany: 2013-02-14, 20:38   

zainstalowalem mape zgodnie z FAQ
0 błedow wszystko zgodnie z opisem
ale po zalaczeniu nadal jest stara mapa...
resetowalem urzadzenie i nadal to samo
po podłaczeniiu kabla usb na karcie mam takie pliki :autoMapa MapaMap mobilenavigator autoMapa automapa_instalation

hmmm co jest??
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4435
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-14, 20:44   

aiverson,
A wybrałeś ścieżkę do AM ?
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2252
Skąd: Google
Wysłany: 2013-02-14, 23:45   

aiverson napisał/a:
ale po zalaczeniu nadal jest stara mapa...
To nie zrobiłeś tego
aiverson napisał/a:
zainstalowalem mape zgodnie z FAQ
.

Tam jest napisane czarnym dużym tłustym drukiem:
Cytat:
Zanim przystąpimy do instalacji formatujemy kartę pamięci i usuwamy pliki związane z AM z naszego urządzenia bezwzględnie wszystkie !!!
_________________
Poradniki
 
 
aiverson
Waypoint


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 21
Wysłany: 2013-02-15, 16:08   

przed instalacja nie bylo zadnej starej AM
za godzine zainstaluje jeszcze raz, ale najpierw usune ta ktora jest wgrana...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17987
Wysłany: 2013-02-15, 17:18   

___Olivia_ napisał/a:
A wybrałeś ścieżkę do AM ?

Co innego instalacja AM, a co innego jej poprawne uruchomienie
_________________

 
 
aiverson
Waypoint


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 21
Wysłany: 2013-02-15, 18:24   

to moze ktos podrzuci jak poprawnie uruchomic po instalacji?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4435
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-15, 18:27   

aiverson,
Wejdź w ustawienia w navi w opcje wybór ścieżki i ustaw ścieżkę do AM , lub przeczytaj instrukcje obsługi urządzenia.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
aiverson
Waypoint


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 21
Wysłany: 2013-02-15, 20:02   

tylko ze w ustawieniach nie ma czegos takiego jak wybor sciezki... szittt
w ustawieniach tylko jest :
komunikaty glosowe
kalkulacja trasy
ustawienia mapy
ustawienia ekranu
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 10