My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:39
Automapa i GoClever 4330
Autor Wiadomość
lukaszSP
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 48
Wysłany: 2009-07-29, 19:36   padnięty golclever 4330a

witam wszystkich.'mam problem z nawigacja. nawigacja d dłuzszego czasu (2 tygodnie) była cały czas w schowku w te upały. no i sie chyba przegrzała. niby odpala ale za chiny nie moze sie połaczyc z GPS. sama automapa dzialała ale nie łaczy sie z gps!!walniety odbiornik czy...??myslałem ze automapa sie zawiesił. wgrałem jeszcze raz i to samo. Nie wykrywa GPS. Pomoze ktos???

[ Dodano: 2009-07-30, 11:09 ]
i co nikt mi nie pomoze?
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-07-30, 14:16   

Znajdź, poczytaj, zainstaluj, użyj do wyszukiwania portu, sprawdź czy zadziała:
BeeLineGPS lub VisualGPSce
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-30, 16:14   

Proponuje wgrać Firmware, nie zaszkodzi a może pomóc. TU masz wszystko opisane. Co ważne
Cytat:
Uwaga nie do urządzeń zaczynających się od numeru seryjnego YFxxxxxx
wiec sprawdź wcześniej.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
lukaszSP
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 48
Wysłany: 2009-08-03, 15:22   

dasior591 napisał/a:
Proponuje wgrać Firmware, nie zaszkodzi a może pomóc. TU masz wszystko opisane. Co ważne
Cytat:
Uwaga nie do urządzeń zaczynających się od numeru seryjnego YFxxxxxx
wiec sprawdź wcześniej.


witam załączyłem fotki z navi . jak widzicie w programie w navi mam sygnal a w automapie brak. mozecie cos doradzic??

[ Dodano: 2009-08-03, 20:25 ]
no i co panowie???macie jakis pomysł?

IMGP0875.JPG
to jest Automapa. jak widac brak syganłu . a w programie GPS Viever mam takie ustawienia jak widac w ponizszych zdjeciach.
Plik ściągnięto 22 raz(y) 163,17 KB

IMGP0874.JPG
Plik ściągnięto 22 raz(y) 160,49 KB

IMGP0873.JPG
Plik ściągnięto 21 raz(y) 161,05 KB

IMGP0872.JPG
Plik ściągnięto 22 raz(y) 159,42 KB

IMGP0871.JPG
Plik ściągnięto 19 raz(y) 160,41 KB

IMGP0870.JPG
Plik ściągnięto 28 raz(y) 161 KB

IMGP0868.JPG
Plik ściągnięto 21 raz(y) 156,62 KB

IMGP0869.JPG
Plik ściągnięto 29 raz(y) 159,17 KB

 
 
mas0n 
młodszy inspektor GPS
ASUS P565 :)


Wiek: 31
Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-03, 20:21   

czy te tło na fotkach to ściany? w budynku chcesz łapać sygnał GPS?
 
 
lukaszSP
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 48
Wysłany: 2009-08-03, 20:35   

mas0n napisał/a:
czy te tło na fotkach to ściany? w budynku chcesz łapać sygnał GPS?


na dworze na tarasie. jak widzisz sygnał jest na tym programie tylko nie na am
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17989
Wysłany: 2009-08-03, 20:40   

Jaki port/prędkość w AM?
_________________

 
 
lukaszSP
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 48
Wysłany: 2009-08-03, 20:40   

mas0n napisał/a:
czy te tło na fotkach to ściany? w budynku chcesz łapać sygnał GPS?


moze cos w tych ustawienieach GPS mam nie tak??

[ Dodano: 2009-08-03, 21:43 ]
jacekp1313 napisał/a:
Jaki port/prędkość w AM?


tylo na porcie com 3 coś chce szukac. na innych portach pisze brak dostepu lub nie można wykryć gps a predkośc to róznie 9600 i 4800.
 
 
mas0n 
młodszy inspektor GPS
ASUS P565 :)


Wiek: 31
Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-03, 21:07   

To nie różnie tylko trza użyć standardowych. radziłbym użyć auto (port automatyczny, raczej korzysta z to COM2) a prędkość to sie 4800. i tak wogóle to polecam także korzystać z google, po wpisaniu hasła "goclever 4330a ustawienia GPS" pokazują sie odpowiedzi :-P
 
 
lukaszSP
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 48
Wysłany: 2009-08-03, 21:15   

mas0n napisał/a:
To nie różnie tylko trza użyć standardowych. radziłbym użyć auto (port automatyczny, raczej korzysta z to COM2) a prędkość to sie 4800. i tak wogóle to polecam także korzystać z google, po wpisaniu hasła "goclever 4330a ustawienia GPS" pokazują sie odpowiedzi :-P


na auto nie idzie. a w googlach to nic nie znalazłem . sa ustawienia ale do am . a moze ja cos mam powalone z ustawieniami w Win CE
 
 
mas0n 
młodszy inspektor GPS
ASUS P565 :)


Wiek: 31
Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-03, 21:24   

lukaszSP napisał/a:

na auto nie idzie. a w googlach to nic nie znalazłem . sa ustawienia ale do am . a moze ja cos mam powalone z ustawieniami w Win CE

To zmień ręcznie na COM 2 i 4800 w AM
i jak goolge nic nie znajduje ;P
http://goclever.net/forum...c.php?f=8&t=539 (a wg nich Ustaw port 7 i prędkość 57600 i będzie działać)
i jak widać różne odpowiedzi w różnych miejscach :)
BTW. mam inny sys (WM 6.1) i jest tam "external GPS" i taka opcja jak "automatycznie zarządzaj systemem GPS"... u ciebie może też jest
_________________
google.pl -> skarbnica wiedzy ;P
 
 
lukaszSP
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 48
Wysłany: 2010-06-09, 21:06   4330A i AutoMapa

Witam. juz jakis czas mam odblokowana navi i po odpaleniu jej z przysisku odpala mi sie panel (pulpit) windowsa. i za każdym razem musze wchodzic na karte pamięci i odpalac am. a chciłbym zeby odpalał mi sie odrazu AM po właczeniu nawigacji. prosze o porade
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-02-15, 21:05, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-09, 21:27   

Proste. Nie czytasz :-)
Mobilnavigator masz explorer a powinna być AM.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
lukaszSP
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 48
Wysłany: 2010-06-09, 21:32   

dasior591 napisał/a:
Proste. Nie czytasz :-)
Mobilnavigator masz explorer a powinna być AM.


ale gdzie ja mam to zmienic??
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-06-10, 05:43   

lukaszSP, zmień nazwę katalogowi mobilenavigator na karcie na np. mobilenavigator_2
Zmień nazwe folderowi Automapa EU na mobilenavigator
Zmień nazwę plikowi mobilenavigator/Automapa EU.exe na mobilenavigator/mobilenavigator.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 4,05 sekund. Zapytań do SQL: 14