My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:39
Automapa i GoClever 4330
Autor Wiadomość
Minsky
azymut


Dołączył: 05 Lip 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-07-06, 21:56   Automapa i GoClever 4330

Witam.

Mam problem, otóż zainstalowałem Automapę 5 i wrzuciłem mapę Polski. Działa bez problemu. Teraz chciałbym skopiować mapy innych krajów europejskich ale nie mogę wrzucić na kartę pliku ways.a który kopiuje się kilka godzin a i tak w całości sie nie przegrywa na kartę. Jak Wy wrzucacie te pliki? Poprzez adapter czy bezpośrednio przez komputer?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-02-15, 21:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
n4d01 
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 307
Wysłany: 2008-07-06, 22:07   

Przez adapter, szybciutko i bez problemów.
 
 
Byku90
azymut


Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 2
  Wysłany: 2008-07-09, 21:41   Problem z GOCLEVER 4330A Navigator 8 PL + Europa

Od dzisiaj jestem ?szczęśliwym? posiadaczem nawigacji GOCLEVER 4330A z mapą Navigator 8 PL + Europa
Wszystko fajnie, ale nie da się (nie potrafię?) ustalić drogi. Robię wszystko wedle instrukcji którą można sobie o kant tyłka rozbić i nic z tego nie wychodzi. Jedynie jaki komunikat mi się pojawia po wprowadzeniu danych startu i mety (początek i koniec podróży) i kliknięciu nawiguj to komunikat: czekam na sygnał GPS i od razu pojawia się komunikat BRAK PUNKTÓW TRASY.

Wie ktoś co jest grane? A może ktoś ma taką nawigację???
 
 
mleni 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 45
Wysłany: 2008-07-12, 13:15   

Witam! ja też taką posiadam wersję identyczną co ty ale polecam żebyś wgrał AutoMapę 5.05 i spoko mozesz wgrać i znajdziesz na pewno na forum do ściągnięcia. Jeśli o wyznaczeniu trasy to musisz wyjść na podwórko żeby złapał sygnał satelity najlepiej możesz sprawdzić na pasku gdzie widać ikonka satelity i tam musi być liczba ile jest satelit w tej chwili i powinno minimum do prawidłowej pracy 3 satelit i trzeba czekać cierpliwie na jakieś 5 minut na złapanie satelit i to wystarczy.
 
 
Byku90
azymut


Dołączył: 09 Lip 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-07-12, 18:26   

Nie łapało nigdzie sygnału. Na dworze oczywiście.
Nawigacja pojechała wczoraj do sklepu na wymianę :)
Kupiłem sobie mapę całej europy, dałem ciała zamiast pościągać z netu. Ale mądry Polak po szkodzie :D
 
 
hubicom 
Waypoint
GC 5066FMBT / HTC DZ



Wiek: 41
Dołączył: 05 Lip 2008
Posty: 88
Skąd: PN WLKP.
Wysłany: 2008-07-14, 01:18   

mleni napisał/a:
Witam! ja też taką posiadam wersję identyczną co ty ale polecam żebyś wgrał AutoMapę 5.05 i spoko mozesz wgrać i znajdziesz na pewno na forum do ściągnięcia.
...

Bądź łaskaw podać jakiś link.
Ja ściągnąłem kilka AutoMap 5.x i za każdym razem wywala mi komunikat ze nie odnaleziono skórek dla rozdzielczości 480x272.
Wersja 4.1.2 chodzi bez problemu - ale skórki nie pasują.
Będę wdzięczny za linka do AutoMapy 5.x działającej na GOCLEVER 4330A.

Będę także zobowiązany za link do działającego Navigatora 8.
Ja kupiłem 4330A z jakąś mapą "claritine" produkcji bodajże serbskiej i mnie krew zalewa.
 
 
mleni 
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 45
Wysłany: 2008-07-15, 13:39   

hubicon możesz ściągnąć mapę wystarczy wyszukaj na tym linku AutoMapa 5.05 i weż się pobrania plików przykładowo z trzech krajów PL, Sl, Cz, i potem po rozpakowywaniu podmieniasz nazwę folderu zamiast Automapa Eu na MobileNavigator a dalej po tym folderze znajdziesz znów plik Automapa Eu.exe tak samo znów piszesz ale małymi literami mobilenavigator.exe i powinno bez problemu bo ja odpaliłem i nie narzekam, ale czasem mogą być problemy jak zawiesza się i dalej coś testuję i jak coś mi wyjdzie dobrze z zawieszaniem to dam ci znać.
 
 
hubicom 
Waypoint
GC 5066FMBT / HTC DZ



Wiek: 41
Dołączył: 05 Lip 2008
Posty: 88
Skąd: PN WLKP.
Wysłany: 2008-07-15, 17:36   

widzisz - tak robiłem z wieloma mapami (nie tylko automapa)
ale przy wersji 5.x.x - a sciągnałem ich chyba z 4
zawsze wyskakuje komunikat - nie znaleziono skórek dla rozdzielczości 480x272
a te z 4.1.2 jak wrzucam to nie pomaga
 
 
psto
Waypoint


Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 28
Wysłany: 2008-07-21, 08:29   

stad sciagniete i dograne dzalaja na smartgps 480x272
http://www.miplo.pl/commu...r=20&t=0&v=0&u=
 
 
hubicom 
Waypoint
GC 5066FMBT / HTC DZ



Wiek: 41
Dołączył: 05 Lip 2008
Posty: 88
Skąd: PN WLKP.
Wysłany: 2008-07-21, 22:38   

psto napisał/a:
stad sciagniete i dograne dzalaja na smartgps 480x272
http://www.miplo.pl/commu...r=20&t=0&v=0&u=


rozumiem że z AutoMapą 5.x.x
 
 
psto
Waypoint


Dołączył: 17 Lip 2008
Posty: 28
Wysłany: 2008-07-22, 08:13   

dokladnie z 5.05
 
 
Jendruleczek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 9
  Wysłany: 2008-07-27, 12:08   Jak zainstalować Automape 5.0.5 w Golcever 4330 ?

Witam !

Posiadam Goclevera 4330 navigator 8 i nie jestem zadowolony z navigatora chciałbym zmienić na Automape 5.0.5. Do tego celu kupiłem nową kartę i wrzuciłem Automapę (wersja instalacyjna) Polska 3D + Europa (pełna wersja ściągnięta z sieci), podmieniłem nazwę folderu w którym znajduje sie Automapa i plik uruchamiający Automapę zgodnie z instrukcją znajdującą sie na tej stronie. Klikając na nawigację wyskakuje mi błąd. Bardzo prosze o pomoc.

Pozdrawiam
 
 
jakubd
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 45
Wysłany: 2008-07-27, 12:16   

A jakbyś powiedział jaki błąd, to może byśmy coś byli w stanie pomóc.
A co do AM, to chyba chodziło ci o wersję BEZinstalacyjną...
 
 
Jendruleczek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Maj 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-07-27, 13:03   

"No navigation software!" taki błąd mi wyskakuje i jest to wersja Automapy którą sie instaluje.
 
 
deck 
Navi Expert



Pomógł: 10 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 237
Wysłany: 2008-07-27, 22:27   

mętnie cos tłumaczysz Jendrek ...

instalujesz program z odpowiednimi opcjami, które chcesz - przez Activesync .. wyjmujesz kartę z urzadzenia i dogrywasz mapy w katalog maps, który siedzi w katalogu mapy i potem odpalasz sobie z odpowieniego exe mapę ...

wceAm.exe chyba .. czy coś ...

no i instalujesz na karcie a nie w urządzeniu offkoz ...
_________________
dobre CB + aktualne POI = dupochron ...inwestuj !
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 11