Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 16:04
Manta GPS560 reanimacja, backup
Autor Wiadomość
cichy83
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 21
Wysłany: 2014-09-24, 11:36   

markman napisał/a:
cichy83 napisał/a:
Zero reakcji na kartę
Spróbuj z inną kartą.

Z innymi kartami tak samo, brak reakcji, tylko logo manta, heh :(
 
 
haxcode 
azymut


Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 1
Wysłany: 2016-01-29, 22:48   Manta GPS 560 Problem

Witam.

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc ? Otóż mój problem polega na tym, że podczas włączania urządzenia nie wyskakuje żaden błąd, a tylko pokazuje się logo Manty i na tym się kończy. Nawigacja na tym logo się zatrzymuje i może tak stać nawet kilka dni i nic......

Proszę o pomoc, dodam, że nawigacja nie jest wykrywana przez komputer :(
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 420
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2016-01-31, 21:37   

Szukam firmware do Manty 560. Ktoś wyczyścił Resident Flash. Manta działa ale tylko z karty. Połączenie z kompem mam. Za pomoc będę wdzięczny.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2016-02-01, 14:36   

Bodek63 napisał/a:
Szukam firmware do Manty 560.
Czytałeś poprzednie posty? Ja też szukałem i nic. Tobie przynajmniej z karty coś rusza. Ja długo kombinowałem aby uzyskać to co tam ruszyło.
_________________
Poradniki
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 420
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2016-02-01, 16:18   

Google napisał/a:
Tobie przynajmniej z karty coś rusza.

Rusza, bo przeczytałem Twój poradnik http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=40729
zmieniłem nazwę pliku exe , który uruchamia panel. Cóż, wygląda na to, że to musi wystarczyć, przynajmniej na razie. Dzięki za poradnik ;-)
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2016-02-01, 17:02   

Bodek63 napisał/a:
Rusza, bo przeczytałem Twój poradnik
Faktycznie coś skleiłem :mrgreen:

Bodek63 napisał/a:
Cóż, wygląda na to, że to musi wystarczyć,
Ty masz przynajmniej sprawny wyświetlacz bo w mojej był uszkodzony.

Bodek63 napisał/a:
Dzięki za poradnik ;-)
Spoko ;-)
_________________
Poradniki
 
 
Joymaxx
azymut


Dołączył: 29 Lis 2015
Posty: 3
Wysłany: 2016-10-09, 17:07   Manta GPS560 stoin na ekranie wczytywania. Nie łączy z kompu

Witam. Dostałem na wigację Manta GPS560 i po wciśnięciu przycisku POWER na ekranie cały czas widzę logo MANTA i nic się dalej nie dzieje. Dodam że Windows też w ogóle się z nią nie łączy. Co trzeba zrobić? Dać na nowo firmware na kartę pamięci przez czytnik?

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2016-10-09, 17:29 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.


[ Dodano: 2016-10-23, 16:40 ]
Jakiej karty pamięci używacie do reanimacji tej nawi? Ogólnie to nie za bardzo rozumiem ten poradnik. Na czystą kartę pamięci w formacie FAT32 mam wrzucic po prostu folder Cobia_500_64 z panelem Imara i odpalić nawigację przyciskiem power? Czy do tego mam jeszcze w głównym folderze karty dodać pliki mobilemenu.exe, SysInfoSettings, SystemInformation32.exe i folder SISkin? mobilemenu.exe mam zmienić na AutoCopyFile? Dodam że próbuję to wgrać na 2 GB SD i nic się nie dzieje. Dalej stoi logo Manta...
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6498
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-10-23, 21:21   

Joymaxx,to nie działanie pt" Najpierw kliknij to dwa razy a potem odmów zdrowaśkę" i będzie OK.
Prawda jest brutalna., ale Ci ja napiszę: " Albo się coś wie, albo sie za to placi placi "( w Twoim przypadku serwisowi manty ).
Ja - pomimo, ze w zyciu nie miałem żadnej manty w ręku - rozumiem poradnik doskonale, więc wniosek ?

Albo doczytasz na form informacje, ktorych Ci brakuje i wiedząc o co chodzi naprawisz urządzenie, albo...... albo czeka Cie wydatek.
Sorry za brutalność - ale nie wszystko da się zrobic po prostu klikając i nie mając pojęcia dlaczego i w co się klika.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2016-10-23, 21:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2016-10-23, 21:33   

Joymaxx napisał/a:
Ogólnie to nie za bardzo rozumiem ten poradnik.
Czego nie rozumiesz ? Obrazki są nawet . :shock:

Link do panela o którym piszę jest tu:
Kod:
 http://chomikuj.pl/G.o.o.g.l.e/PROGRAMY+KOMPUTEROWE+*2c+NAWIGACYJNE+*2c+GSM/Nawigacyjne/Panel,2930131528.rar(archive)
_________________
Poradniki
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6498
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-10-23, 21:44   

Google napisał/a:
Obrazki są nawet

Kiepskiej jakosci przecież :evil:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Joymaxx
azymut


Dołączył: 29 Lis 2015
Posty: 3
Wysłany: 2016-10-23, 23:23   

no_taki napisał/a:
Joymaxx,to nie działanie pt" Najpierw kliknij to dwa razy a potem odmów zdrowaśkę" i będzie OK.
Prawda jest brutalna., ale Ci ja napiszę: " Albo się coś wie, albo sie za to placi placi "( w Twoim przypadku serwisowi manty ).
Ja - pomimo, ze w zyciu nie miałem żadnej manty w ręku - rozumiem poradnik doskonale, więc wniosek ?

Albo doczytasz na form informacje, ktorych Ci brakuje i wiedząc o co chodzi naprawisz urządzenie, albo...... albo czeka Cie wydatek.
Sorry za brutalność - ale nie wszystko da się zrobic po prostu klikając i nie mając pojęcia dlaczego i w co się klika.


Znam się na oprogramowaniach bardzo dobrze, naprawiam telefony i obróciłem już nie jedną nawigację. Ale autor napisał że zmienił nazwę exeka startu menu na AutoCopyFile. Po pobraniu nazwa to mobilemenu.exe i tak mam wrzucić? I druga sprawa to czy po wrzuceniu karty po prostu mam odpalić urządzenie i menu powinno się uruchomić? Nawigacja jest tak uwalona że nie łączy się z PC...
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2016-10-24, 19:38   

Joymaxx napisał/a:
Znam się na oprogramowaniach bardzo dobrze, naprawiam telefony i obróciłem już nie jedną nawigację.
Wierzymy na słowo. :mrgreen:

Ja nie znam się na oprogramowaniach ale naprawiam też telefony o ile da się je naprawić. Podobnie jest z nawigacjami.

Joymaxx napisał/a:
Ale autor napisał że zmienił nazwę exeka startu menu na AutoCopyFile. Po pobraniu nazwa to mobilemenu.exe i tak mam wrzucić? I druga sprawa to czy po wrzuceniu karty po prostu mam odpalić urządzenie i menu powinno się uruchomić?
Zacytuję ci fragment z poradnika gdzie piszę co dokładnie masz zrobić :

Gdy wpakowałem panel na czystą kartę pamięci i plik uruchamiający dałem do głównego folderu karty wraz z jego innymi plikami uruchomiłem nawigację.

Czyli łopatologicznie zobacz na obrazki:

Kliknij w obrazek



Kliknij w obrazek



Jak już tego nie ogarniesz nie pisz że naprawiasz telefony i nawigacje.

[ Dodano: 2016-10-24, 19:43 ]
no_taki napisał/a:
Kiepskiej jakosci przecież :evil:
Zgadza się ale można pobrać obrazek na kompa i sobie go powiększyć. Ponadto napisałem że
Cytat:
Przepraszam za jakoś zdjęć .
.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[ Dodano: 2016-10-27, 08:33 ]
Joymaxx, milczysz czy w końcu udało się uruchomić ?
_________________
Poradniki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11