Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2019-05-12, 14:24
GPS Speed Sentry v1.51
Autor Wiadomość
kuman
azymut


Dołączył: 22 Kwi 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-09-22, 20:55   

hello
Panowie i Panie czy może mi ktoś poradzić co zrobić w przypadku kiedy ściągnąłem plik do instalacji i w momencie kiedy chcę go instalować to wyskakuje mi informacja "Could not create install directory. Setup cannot continue and will exit." Co zrobić z tym fantem? Probowałem instalować na kompie i na 512-stce. i cały czas to samo.
 
 
sapoan
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 89
Wysłany: 2008-09-22, 23:05   

Jakoś nie instalowałem. Gdzies chyba byla wersja na SD. Poszło bez problemów. Trzeba bylo jedynie ustawić parametry GPS
Pzdr
 
 
Majk59
Waypoint



Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 25
Skąd: Toruń
Wysłany: 2008-11-07, 19:45   

Miałem podobny problem. Usunałem wszystk co zwiazane z GPS.... nawet w rejestrach, zainstalowałem ponownie i jest ok ( oczywiscie przez ActivSync
_________________
Majk
Lark : AM 6.15 itp
amsung Galaxy SIII no root:AM 1.7
 
 
pyra 
Waypoint


Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 46
Skąd: Pyrlandi
Wysłany: 2008-11-09, 16:12   

Witam
Mam zainstalowany program w wersji
http://www.fotosik.pl/pok...e3ae47023f.html
I problem jest taki ze chciałem dodac poi SpeedFoto0805.csv
"Trzeba ją zlokalizowac dla programu: menu/setup/database i wejść w Browse For Database aby wskazac lokalizację"
Tylko nigdzie nie widzę "Browse For Database "
http://www.fotosik.pl/pok...f23542aed5.html
Proszę o pomoc co jest nie tak
_________________
Android
Gość pozdrawiam
 
 
Majk59
Waypoint



Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 25
Skąd: Toruń
Wysłany: 2008-11-10, 10:23   

Ja mam wersje 1.51 i na samym dole jest odnośnik for dataBase.
Myślę, że trzeba popracować nad rozdzielczoscią - zmniejszyc format
_________________
Majk
Lark : AM 6.15 itp
amsung Galaxy SIII no root:AM 1.7
 
 
dw4463757
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-12-17, 15:47   

Na moim Larku 35. z GW, próbuję włączyć GPS Speed Sentry - bez skutku.

Po próbie włączenia przez przycisk 'Nawigacja' wyskakuje komunikat 'Program nawigacyjny nie znaleziony', natomiast przez Windowsa wyświetla się komunikat dotyczący tego, że to nie jest odpowiednia aplikacja dla Windowsa CE5.

Co z tym zrobić, aby program działał?

Pozdrawiam :)
 
 
MarcoVW 
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2008
Posty: 45
Skąd: PL
Wysłany: 2008-12-25, 16:51   

GPS Speed Sentry v1.5.9 + keymaker




http://www.4shared.com/fi...eed_sentry.html

Owner to nazwa urzytkownika windowsa nawigacji. By ją ustawic lub odczytać wchodzimy: Start-Settings-Control Panel i Owner, zakladka Identification-Name. Odczytujemy nazwe lub wpisujemy nową i na OK.
 
 
 
lazy49
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 416
Wysłany: 2009-02-13, 21:28   

Ostatnio otrzymałem zapytanie skąd brać bazę fotoradarów do GPS Speed Sentry. Ponieważ ostatnio rzadko ją aktualizowałem, a ponadto nie zamierzam się ją więcej zajmować, to zamieszczam parę wskazówek jak same ją zmajstrować.
Przy obecnym łatwym dostępie do plików SpeedcamText.txt (baza foto do iGO 2006, iGO8.x) pobieranych na przykład stąd: http://poi4am.prv.pl/ , łatwe jest ich przekształcenie w paru krokach w bazę dla GPS Speed Sentry. Do przekształceń potrzebny będzie tylko notatnik z windowsa.

Nazwa bazy Speed Sentry jest dowolna, jest to plik z rozszerzeniem csv np:
Foto 12-02-2009.csv

Struktura bazy Speed Sentry jest taka (pierwsza linia nagłówkowa nie jest wczytywana):

Longitude,Latitude,Name
16.85390,51.27750,"GATSO:1@30"
17.93863,52.86562,"GATSO:1@40"
16.730178,52.350244,"MOBILE:5@40"
19.811239,50.074678,"MOBILE:5@50"
20.1584760,51.9553026,"REDLIGHT:2@,0"
20.1563769,51.2718632,"REDLIGHT:2@0"

gdzie:
"GATSO:1@ fotoradar stacjonarny
"MOBILE:5@ fotoradar przenośny
"REDLIGHT:2@ przyjęte u nas jako możliwa kontrola -suszarki

Uwagi: przy radarach stacjonarnych i mobilnych powinna być podana jakaś wielkość prędkości, kiedy nie znamy prędkości to wpisujemy 0, brak określenia prędkości po znaku @ może być przyczyną wieszania się programu!

Struktura SpeedcamText.txt (pierwsza linia nagłówkowa nie jest wczytywana):

X,Y,TYPE,SPEED,DirType,Direction
16.85390,51.27750,1,30,0,0
17.93863,52.86562,1,40,0,0
16.730178,52.350244,5,40,0,0
19.811239,50.074678,5,50,0,0
20.1584760,51.9553026,3,0,0,0
20.1563769,51.2718632,3,0,0,0

gdzie Type:
1 fotoradar stacjonarny
5 fotoradar przenośny
3 red light (przejazd przez czerwone światło) przyjęte u nas jako możliwa kontrola -suszarki

Czyli musimy wykorzystując polecenie zamień w notatniku windowsa doprowadzić z postaci SpeedcamText.txt do postaci Foto 12-02-2009.csv

1 krok zmieniamy nazwę pliku SpeedcamText.txt na Foto 12-02-2009.txt (txt to nie pomyłka!)
2 krok zmieniamy ciąg: ,1, na: ,"GATSO:1@
3 krok zmieniamy ciąg: ,5, na: ,"MOBILE:5@
4 krok zmieniamy ciąg: ,3, na: ,"REDLIGHT:2@
5 krok zmieniamy ciąg: 0,0,0 na: 0"
6 krok zmieniamy nazwę pliku Foto 12-02-2009.txt na Foto 12-02-2009.csv
7 krok umieszczamy w nawigacji (najprościej w katalogu programu Speed Sentry) plik Foto 12-02-2009.csv
8 krok uruchamiamy nawigację i wskazujemy programowi lokalizacje bazy

i to koniec majsterkowania.

Pozdrawiam Fanów Gps Speed Sentry

ps. Zakup GPS Speed Sentry był moim najodleglejszym zakupem. Nowa Zelandia. Kupiłem ze strony Producenta poprzez PayPala.
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 66
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1546
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2009-12-09, 19:48   

Czy istniej jeszcze możliwość "odgrzania" tego tematu.
Podjąłem próbę zainstalowania na moim LARK 35.0 wersji GPS Speed Sentry v1.53 na karcie SD z postu na pierwszej stronie. Jest w tym archiwum plik exe do generowania jakiegoś klucza. Niestety nie wiem, co wpisać obok "owner:" i co zrobić z ewentualnym efektem tego generowania.
Na kartę SD skopiowałem katalog GPSS_sd, w którym znajdują się: GPS Speed Sentry.exe i trzy biblioteki: aygshell.dll, coredll.dll, gsgetfile.dll.
Dorzuciłem też na próbę plik SpeedFoto28-11-2008.csv - też z tego wątku.
Gdy uruchamiam w nawigacji plik GPS Speed Sentry.exe - otwiera mi się okienko jak w załączniku. W tym momencie brak możliwości dalszych ruchów.
Czy ktoś mógłby mnie oświecić w tym temacie?

Screen01.jpg
Plik ściągnięto 8397 raz(y) 20,14 KB

 
 
maly_gi 
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 344
Skąd: 53°77'N 15°78'E
Wysłany: 2009-12-10, 20:55   

ciekawe co oznacza "2" i "4" ... ?
_________________
Navia NV 35; GoClever 5040;
Modecom SX 7.1

http://www.mynavi-expert.pl/reflink/47765/
 
 
 
kubas 
Waypoint


Wiek: 43
Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 34
Skąd: Mosina
Wysłany: 2009-12-11, 02:08   

Czy ktoś się orientuje czym się różni wersja 1.53 od 1.59 a ta z kolei od 1.71 - wiem że na ich stronie to jest, ale mam na larku i 1.53 (razem z win 7) i zainstalowaną 1.71 - nie widzę żadnej różnicy ...

i jeszcze jedno....czy ktoś może wie gdzie można znaleźć wersję nieinstalacyjną 1.7.1 lub 1.5.9 ?
 
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 66
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1546
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2009-12-11, 10:44   

kubas napisał/a:
Czy ktoś się orientuje czym się różni wersja 1.53 od 1.59 a ta z kolei od 1.71 - wiem że na ich stronie to jest, ale mam na larku i 1.53 (razem z win 7) i zainstalowaną 1.71 - nie widzę żadnej różnicy ...

i jeszcze jedno....czy ktoś może wie gdzie można znaleźć wersję nieinstalacyjną 1.7.1 lub 1.5.9 ?

Kubas, a może użyczyłbyś mi swojego gotowca z Larka (nie napisałeś jaki model Larka).
Być może odpaliłby na moim 35.0.
 
 
kubas 
Waypoint


Wiek: 43
Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 34
Skąd: Mosina
Wysłany: 2009-12-11, 13:12   

mam larka 43.1

nie ma problemu - jeśli nadal chcesz zgram i Ci podeślę :)
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-12-11, 15:32   

kubas napisał/a:
i jeszcze jedno....czy ktoś może wie gdzie można znaleźć wersję nieinstalacyjną 1.7.1 lub 1.5.9 ?
http://www.tchartdev.com/...eedo_arm_en.cab + MSCEInf
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 66
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1546
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2009-12-11, 16:13   

kubas napisał/a:
mam larka 43.1

nie ma problemu - jeśli nadal chcesz zgram i Ci podeślę :)


Aktualne. Dzięki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 13