Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NAVIO 505 - backup, reanimacja
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2013-07-12, 15:23   

Spróbuj po wyjściu z edytora rejestru uruchomić programik off.exe http://chomikuj.pl/jajace...,2906973108.zip (usypia urzadzenia)

Uruchomić go możesz z poziomu PC przez http://www.my-navia.pl/vi...p=334121#334121
_________________

 
 
tykfa90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 6
Wysłany: 2013-07-12, 15:30   

jacekp1313 napisał/a:
Spróbuj po wyjściu z edytora rejestru uruchomić programik off.exe http://chomikuj.pl/jajace...,2906973108.zip (usypia urzadzenia)

Uruchomić go możesz z poziomu PC przez http://www.my-navia.pl/vi...p=334121#334121


No! Nareszcie coś innowacyjnego. Zaraz się wezmę to testowania tego i napiszę jak rezultaty.


EDIT:
Windows 7 mi się nie chce przyznać do tego "Off.exe" i go nie uruchamia ( "... nie jest prawidłową aplikacją systemu win32." Mam to uruchamiać z poziomu windowsa czy wkleić gdzieś do nawigacji?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2013-07-12, 15:40   

Off.exe ma być w urządzeniu lub karcie SD i uruchamiasz go mobilerem lub poradnymi w linku programami
_________________

 
 
tykfa90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2012
Posty: 6
Wysłany: 2013-07-12, 15:51   

jacekp1313 napisał/a:
Off.exe ma być w urządzeniu lub karcie SD i uruchamiasz go mobilerem lub poradnymi w linku programami


I tym samym moja nawigacja została "odceglona"! Wielkie dzięki i ukłony w Twoją stronę! :mrgreen:

Teraz jeszcze muszę tylko zresetować soft oryginalny, i podstawić AutoMapę EU pod przycisk "Nawigacja" w oryginalnym menu. Tak czy siak, mój problem rozwiązany.

Jeszcze raz dzięki!
 
 
bakteria1986
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-07-27, 12:29   NAVIO 505 backup

Witam, czy jest ktoś w stanie napisać od podstaw jak zrobić backup systemu i rejestru GOCLEVER navio 505 na systemie win 7? Jakie programy potrzebne idt...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2013-07-27, 12:57   

Co masz na myśli - zrobienie kopii, czy jej wgranie?
_________________

 
 
bakteria1986
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-07-27, 13:52   

Zrobienie kopii. Kupiłem właśnie taką navi i chcę się zabezpieczyć przed przykrą niespodzianką. Wcześniej miałem blaupunkta i tam nie było problemu. Tutaj z tego co się orientuje partycja systemowa jest zablokowana bo jej w ogóle nie widzę po podłączeniu do kompa. No i oczywiście wskazówki jak przywrócić system też by sie przydały...


I jeszcze jedno pytanie do tego modelu. Czy tylko u mnie nie działa hibernacja/uśpienie poprzez przyciśnięcie przycisku power czy po prostu ten model tak ma?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2013-07-27, 13:59   

Skopiuj tylko program nawigacyjny - jak nawigacja nawali, to z reguły nie ma połączenia z kompem, więc nie ma jak przywrócić kopii
Ewentualnie jeszcze kopia rejestru CeRegEditorem.
_________________

 
 
bakteria1986
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-07-29, 12:57   

ok dzięki za info. Czyli po prostu jak padnie system to raczej tylko serwis - trochę lipa... A CeRegEditorem nie mogę się połączyć dlatego że mam siódemkę na kompie?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2013-07-29, 15:00   

Raczej tak.
Sa edytory rejestru na kartę SD http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 p.31
_________________

 
 
bakteria1986
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-07-30, 15:14   

jeszcze tylko szybkie pytanie, czy goclever 505 da się zrobić menu wyboru mapy? takie menu które by się automatycznie włączało już po a nie zamiast winodowsa CE
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2013-07-30, 17:25   

bakteria1986 napisał/a:
automatycznie włączało już po a nie zamiast winodowsa CE
Po czym ma sie włączać?

Na upartego można pogrzebac w rejestrze, ale nie polecam tej metody - za dużo nawigacji trafiło do serwisu lub smietnika. Lepiej zajrzyj do "Dodatkowa karta wyboru programu navigacyjnego GC Navio 505"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
bakteria1986
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-08-01, 20:59   

dzięki wielkie, właśnie o coś takiego mi chodziło :)
 
 
feliks314
Waypoint


Dołączył: 16 Lis 2012
Posty: 22
Wysłany: 2013-09-24, 09:35   Navio 505 - firmawre?

Witam, czy ktoś jest w posiadaniu firmawre do nawigacji GoClever Navio 505? W internecie nie znalazłem, a moja świruje i chciałbym spróbować wgrać jej soft od nowa...

Pozdrawia,
Feliks
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2013-09-24, 09:38   

Fw nie jest z reguły upubliczniane, bo musi pasowac do wersji płyty - a w niektórych modelach było ze sześc typów płyt. Wgranie złego załatwia sprzęt definitywnie
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10