Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-03, 20:31
TT Truck vs Igo Primo
Autor Wiadomość
patryk691 
Waypoint
TomTom GO 910



Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 133
Skąd: DGL
Wysłany: 2013-03-06, 21:15   TT Truck vs Igo Primo

Może użytkował ktoś z was te dwie mapy i podzieli się która lepsza? Zależy mi na kodach pocztowych, precyzji dla opcji ciężarówki tzn. omijanie niskich wiaduktów, czas dojazdy, punkty pośrednie i POI.
_________________
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2013-03-07, 15:35   

Nie widze sensu takiego porownywania - to jak "ktore swieta sa wazniejsze - wielnanoc czy boze narodzenie) - spotkkasz sie ze zwolennikami zrowno iGo jak i TT i kazdy bedzie chwalil to co ma w swojej navi.. Sprawdz sam i wybierz, ktory program bardziej Tobie odpowiada..
Osobiscie zastanawiam sie nad wygaszeniem watku, ale poczekmy na rozwoj sytuacji.. pewnie i tak go wygasze za kilka dni.. na razie daje mu szanse.. Powiedzmy tydzien amestii..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1513
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-04-28, 15:51   

Witam

Ja tą kwestię widzę trochę inaczej

Należy rozróżnić
- program nawigacyjny
- mapy

IGO Primo - to tylko nakładka = kwestia funkcjonalności i estetyki

Do Igo, w przypadku Polski możemy wgrać mapy od jednego z trzech dostawców
- Tomtom (dawniej Teleatlas)
- Navteq
- Emapa

Więc jeśli będzie IGO Primo z mapami Tomtom, to dokładność będzie taka sama jak z programem i mapami Tomtom

W Primo, poza plikami map, potrzebny jest plik FTR z profilami ciężarowymi.
Możemy miec wgrane mapy od wszystkich dostawców i przełączac się miedzy mapami - w ramach tego samego programu Primo

Kolejna sprawa - POI => możesz mieć mapy od jednego dostawcy (np. Tomtom) a POI od drugiego dostawcy (Navteq)


pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11