Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 50.7 HD DVBT - inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
daffek
azymut


Dołączył: 11 Lip 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-07-11, 19:15   Lark 50.7 HD DVBT - inne programy nawigacyjne

Witam wszystkich.

Dostałem owy model nawigacji ostatnio.
Okazało się, że jest tam tylko mapa Polski.

Jako, iż jestem 'dopełnieniem' zieloności w temacie nawigacji zapytam mądrzejszych od siebie:
"Czy jest możliwość wgrania do tego modelu Larka mapy Europy? Jeżeli tak to czy mógłbym prosić o jakieś informacje na ten temat."

Przeglądając owo forum znalazłem posty o instalacji AutoMapy, odblokowywaniu softu ipt. itd.

Ale nic do tegoż modelu Larka, więc nie wiem czy cokolwiek z tych porad zadziała.
Prosiłbym o odpowiedź/poradę.

Pozdrawiam,
daffek

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-07-11, 21:26 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Poprawiłem tytuł na bardziej ogólny
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-07-11, 21:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2012-07-11, 20:09   

Jak każdy Lark ma on możliwość korzystania z karty pamięci, na której można umieścić dowolny program nawigacyjny obejmujący swym zasięgiem kraje Europy. Potem korzystając z instrukcji obsługi zmienić ścieżkę dostępu do programu nawigacyjnego (zamiast Lark Map uruchamiać inny - z karty pamięci) i po kłopocie. Nie jest potrzebna żadna wiedza tajemna a tym bardziej "odblokowanie". Program wybrać można jaki się podoba. Polecam np. iGO8. AutoMapa jest przereklamowana :-D

Przy okazji napisz jak się na nim ogląda cyfrową TV naziemną (jakość sygnału, czystość odbioru) w tym wątku: http://www.my-navia.pl/vi...=365422#365422.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-07-11, 20:56   

daffek,
Najnowszą 6.10e - linki tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=34272
Jak zainstalować - http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484
Jak zmienić ścieżkę - instrukcja obsługi
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
daffek
azymut


Dołączył: 11 Lip 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-07-11, 20:57   

Dzięki wielkie za szybką odpowiedź!
Bałem się, iż będzie to bardziej skomplikowanie wyglądało.
Zobaczymy jak wyjdzie to 'w praniu'.
Pozdrawiam.
 
 
trader88 
azymut


Dołączył: 27 Lip 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-07-27, 23:23   Lark 50.7 automatyczny start Auto Mapy

Witam.
Mam taki problem, że po wgraniu AutoMapy uruchamia się ona automatycznie. tzn pojawi się na kilka sekund główne menu a potem startuje AM. AM została zainstalowana na larka nie na microSD.
Nie mogę za nic zmienić ustawień w larku ponieważ zaraz uruchamia się AutoMapa, oraz nie mogę wyrzucić (usunąć) folderu AM ponieważ jest on już używany przez AM i system nie może go usunąć.

Co mam zrobić w takiej sytuacji?
Dziękuję wszystkim za okazałą pomoc.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-07-28, 08:56   

trader88,
Zamknij program AM wejdź w ustawienia urządzenia wybór ścieżki mapy i od-ptaszkuj autostart.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
trader88 
azymut


Dołączył: 27 Lip 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-07-29, 09:58   

Tylko problem w tym. że przy zamykaniu AM nawigacja się zawiesza.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-07-29, 12:53   

trader88,
Masz połączenie z komputerem :?:
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
trader88 
azymut


Dołączył: 27 Lip 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-07-29, 22:13   

Tak, Mam połączenie z komputerem
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2012-07-29, 22:16   

AM masz wybrana jako program nawigacyjny + autostart, czy grzebałeś w rejestrze?

AM na SD, czy w urządzeniu?
_________________

 
 
trader88 
azymut


Dołączył: 27 Lip 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-07-29, 23:00   

AM skopiowana została do folderu NandFlash, następnie zmieniłem ścieżkę w ustawieniach nawigacji żeby uruchamiała się AM- nie zwróciłem uwagi czy był zaznaczony autostart ( ale wszystko wskazuje na to, że był zaznaczony).
Nic nie grzebałem w rejestrze .
AM jest w urządzeniu nie na SD

[ Dodano: 2012-07-30, 08:55 ]
Problem rozwiązany.

W programie CeRegEditor wyszukałem wszystkie klucze, wpisy "automapa" i usunąłem co się dało, oczywiście przed zabiegiem zrobił kopię zapasową rejestru.

Odziwo po restarcie nawigacji, Am się nie uruchamia co umożliwiło mi usunięcie wszystkich plików AM.
Pomimo nie uzyskania odpowiedzi na forum, wszystkim dziękuję za zaangażowanie w udzieleniu pomocy;)

Pozdrawiam
 
 
daro39 
młodszy inspektor GPS
daro39


Wiek: 56
Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 9
Skąd: śląsk
Wysłany: 2012-08-06, 23:25   Lark 50.7 + AM problem

Witam
zainstalowałem AM 6.10e w pamięci Larka, spaczowałem program , mapa chodzą bez problemu tylko jest zaznaczone w ścieżce uruchamianie automatyczne i tu jest problem bo jak chcę zamknąć AM to program się wiesz i nie mogę wrócić do menu Larka i odfajkować żeby się nie włączał automatycznie, po resecie znowu załącza się AM i przy próbie zamknięcia znowu zawias i tak w koło.
może ma ktoś jakiś pomysł na to ? będę bardzo wdzięczny za pomoc

pozdrawiam Darek
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2012-08-07, 07:27   

AM masz na karcie? To uruchom Larka bez karty
_________________

 
 
daro39 
młodszy inspektor GPS
daro39


Wiek: 56
Dołączył: 14 Gru 2007
Posty: 9
Skąd: śląsk
Wysłany: 2012-08-07, 18:10   

jacekp1313 napisał/a:
AM masz na karcie? To uruchom Larka bez karty

pisałem że zainstalowana jest w pomięci Larka,

problem już rozwiązany, po którymś razie AM się zamknęła bez zawiasu i na nowo zainstalowałem na karcie mikroSD

pozdrawiam Darek
 
 
 
bartmal85 
azymut


Dołączył: 13 Lis 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-11-13, 13:08   

Witam

Czytając wszystkie wiadomości odnośnie AM jestem pełen podziwu że można dowiedzieć się czegoś ciekawego z tego forum.
Posiadam AM na karcie SD 4GB typu 6.11.0 Europa 1209 a działa na urządzeniu LARK 50.7 HD-DVBT. Problem polega na tym, że po wyznaczeniu trasy na Europę nawigacja nie chce jej załadować, nawet jeśli ustawie profil auta ciężarowego. Natomiast na starym LARKU 47.0 mapa działa i profil ciężarowy również z tym że dość długo wyznacza trasę.
Pytanie moje polega na tym, czy jest to wina urządzenia LARK 50.7 HD, czy trzeba coś ustawić w ustawieniach aby mapa działała poprawnie? Czy ma ktoś jakąś inną opcję jeśli chodzi o inną mapę z Europą??

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11