Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:44
Becker 7926 / 7927 odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
janusz66 
azymut


Wiek: 53
Dołączył: 29 Kwi 2008
Posty: 3
Skąd: tORUN
Wysłany: 2008-12-11, 17:28   nawigon 7

witam!!!,moze mi ktoś powiedziec jakie są ustawienia GPS do Beckera?,wszystko ładnie pięknie tylko GPS nie chce mi złapać - POMOCY!!!!! - chodzi o ustawienia GPS nawigon 7 w beckerze..
 
 
qlin 
Navi Expert
Oberschlesien



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 413
Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2009-03-26, 21:28   

Zobacz TUTAJ
_________________
Grozisz mi Gość ? :-P
 
 
atomic99
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 69
Wysłany: 2010-06-09, 21:30   Becker 7926 / 7927 odblokowanie, programy nawigacyjne

Pytanie głównie do posiadaczy tego modelu 7926

Jakie programy nawigacyjne udało się WAM odpalić, które działały prawidłowo ? ?


Ja na swojej navi odpaliłem AutoMapa6.2, MapaMap6.4 i iGO 8.5.2 Truck

Próbuję jeszcze MioMap3.3 ale jakoś nie chce współpracować


Jakie jeszcze programy nawigacyjne odpaliliście na tej navi ?? ?? ? ?
_________________
Modecom Freeway MX3 + AutoMapa PL (licencja)
Modecom Freeway MX4 + iGO Europa

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-03-09, 17:13, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2010-06-09, 21:49   

Na tej - i każdej innej - nawigacji nie odpali się żadnej MAPY. Nazwy, które wymieniasz, to PROGRAMY NAWIGACYJNE
_________________

 
 
atomic99
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 69
Wysłany: 2010-06-10, 08:16   

jacekp1313, Dobra niech Ci będzie

Jakie PROGRAMY NAWIGACYJNE odpaliliście na Becker 7926
_________________
Modecom Freeway MX3 + AutoMapa PL (licencja)
Modecom Freeway MX4 + iGO Europa

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2010-06-10, 10:19   

Wątek o MioMap na Beckerze 7926: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2163
Wątek o TomTomie na Beckerze 7926 (założony przez Ciebie): http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19864
Wątek o AutoMapie na Beckerze 7926: http://www.my-navia.pl/vi...p=122500#122500

Podobny wątek: http://www.my-navia.pl/vi...&highlight=7926
_________________

 
 
atomic99
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 69
Wysłany: 2010-06-10, 11:06   

jacekp1313, Ja napisałem że odpaliłem na swojej (AutoMapa6.2, MapaMap6.4 i iGO 8.5.2 Truck) zadałem pytanie jakie jeszcze udało się odpalić programy nawigacyjne na tej navi

Te linki które podałeś nic nie wnoszą do tematu
_________________
Modecom Freeway MX3 + AutoMapa PL (licencja)
Modecom Freeway MX4 + iGO Europa

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2010-06-10, 12:23   

Oprócz uporządkowania.
W ten sposób inni właściciele tego modelu łatwiej znajdą właściwe tematy.
_________________

 
 
atomic99
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 69
Wysłany: 2010-08-04, 13:05   Becker 7926 kopia zapasowa - WinCE

Witam

Dwa tematy:

1. Jak zrobić pełną kopie wszystkiego co się znajduje w nawigacji ?

oraz

2. Jak w nawigacji Becker 7926 pozbyć się tego menu Beckera
do takiego stopnia żeby po włączeniu było coś takiego

Czyli bezpośrednio pulpit systemu Windows CE5


------

Znalazłem coś takiego :

Sblocco Becker 7926 v1.3 by FncZ4pp4 & Simoneser.rar‎

Ale nie wiem czy to bezpieczny sposób bo temat dość stary.

------

Jeszcze przy okazji się dopytam : na boku nawi obok USB i karty SD mam reset i mały otworek do czego ten "reset" służy ? ? ?
_________________
Modecom Freeway MX3 + AutoMapa PL (licencja)
Modecom Freeway MX4 + iGO Europa

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-05, 08:00   

atomic99 napisał/a:
1. Jak zrobić pełną kopie wszystkiego co się znajduje w nawigacji ?
gpslab.pl/article_strona_4429_3.html
atomic99 napisał/a:

2. Jak w nawigacji Becker 7926 pozbyć się tego menu Beckera
do takiego stopnia żeby po włączeniu było coś takiego
Odblokować nawigacje

atomic99 napisał/a:
Jeszcze przy okazji się dopytam : na boku nawi obok USB i karty SD mam reset i mały otworek do czego ten "reset" służy ? ? ?
Wykonuje reset, jak program nawigacyjny się zawiesi.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
atomic99
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 69
Wysłany: 2010-08-05, 13:43   

No ja wiem że odblokować nawigację

Ale jak to zrobić w "warunkach domowych"
_________________
Modecom Freeway MX3 + AutoMapa PL (licencja)
Modecom Freeway MX4 + iGO Europa

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-05, 18:43   

atomic99, http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
atomic99
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 69
Wysłany: 2010-08-09, 13:20   

1. Nazwa nawigacji i dokładny model
BECKER Traffic Assist 7926 Model No: BE 7926

2. Czy nawigacja może łączyć się za pośrednictwem kabelka i USB z PC-tem
Tak łączy się z komputerem za pośrednictwem kabelka USB używam programu ActiveSync i mogę przeglądać zawartość "Urządzenia przenośnego"

3. Jakiego programu nawigacyjnego używa Twoja nawigacja ?
Oryginalnego Becker NAVTEQ ale ta mapa na Polskie jest do luftu
Używam też AutoMapy 6.5PL oraz sprawdzałem MapaMap te dwa programy działają
Niestety już iGo 8.5.2 Truck strasznie przekłamuje
A programy TomTom i MioMap nie uruchamiają się wcale

4. Jeżeli komunikacja na linii komputer->nawigacja działa OK to wymień do jakich katalogów masz dostęp i podaj ich zawartość.
Katalogi:

My Documents -> pusty
Network -> pusty
profiles -> pusty
Program Files -> pusty
Temp -> pusty

My Flash Disk
http://www.fotosik.pl/pok...1c3d5fb16e.html

My Flash Disk -> MNAV
http://www.fotosik.pl/pok...904f9a4188.html

Windows
http://www.fotosik.pl/pok...ebb8d89913.html



5. Dla każdego problemu dobrze dorzucić swoje uwagi, które wg Was są ważne
Chciał bym odblokować tego Windowsa CE5 i pozbyć się tej bzdetnej nakładki Beckera z tego co się doczytałem to właśnie przez tą nakładkę fixują niektóre programy a na czystym WinCE5 działały by poprawnie


Z góry dzięki za podpowiedzi
Pozdro
_________________
Modecom Freeway MX3 + AutoMapa PL (licencja)
Modecom Freeway MX4 + iGO Europa

Ostatnio zmieniony przez atomic99 2010-08-09, 13:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-09, 13:28   

atomic99, Co masz w HKEY_LOCAL_MACHINE\init? Jakie masz procesy uruchomione?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
atomic99
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 69
Wysłany: 2010-08-09, 13:49   

HKEY_LOCAL_MACHINE\init

http://www.fotosik.pl/pok...94535ee376.html
_________________
Modecom Freeway MX3 + AutoMapa PL (licencja)
Modecom Freeway MX4 + iGO Europa

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12