Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navman f35 instalacja map
Autor Wiadomość
Grzechooo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Lut 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-02-12, 17:36   Navman f35 instalacja map

Witam, zakupiłem prawie ze darmo wyżej wymieniona nawigację. Jednak nie posiada polskich map:( Czy mógłby mi ktoś pomóc i podpowiedzieć jak zainstalować nowe mapy na niej? Jakiś link do instrukcji? Szukałem tutaj i na google ale mało to dało. Navman f35 bardzo rzadko występuje.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-12, 18:18   

Grzechooo napisał/a:
Szukałem tutaj i na google ale mało to dało.
:arrow: http://lmgtfy.com/?q=Navman+f35+my-navia
:arrow: http://lmgtfy.com/?q=Navman+f35
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2013-02-12, 18:20   

Masz na myśli nowe mapy do programu, który już tam jest?
Czy chcesz zainstalowac inny program nawigacyjny?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Grzechooo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Lut 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-02-12, 18:22   

Chce mieć najaktualniejsze mapy PL,a co do wersji lub sposobu nie mam jakiś ścisłych preferencji.

___Olivia_ napisał/a:
Grzechooo napisał/a:
Szukałem tutaj i na google ale mało to dało.
:arrow: http://lmgtfy.com/?q=Navman+f35+my-navia
:arrow: http://lmgtfy.com/?q=Navman+f35


Dziękuje bardzo za kretyński i nic nie wnoszący do tematu post. Prze paczyłem wszystkie tematy które wyskakują w google i w żadnych nie było informacji które by mi pomogły.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2013-02-13, 07:11   

U kogoś na forum działało na F35 iGO, więc da się coś zrobić. Tylko potrzebna informacja:
1. Nazwa obecnego programu nawigacyjnego
2. Jest na SD, czy w urządzeniu
3. Nazwa folderu i pliku exe z tym programem
4. Jaki system operacyjny - WinCE 4.2?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Grzechooo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Lut 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-02-13, 08:59   

jestem_ktoś napisał/a:
U kogoś na forum działało na F35 iGO, więc da się coś zrobić. Tylko potrzebna informacja:
1. Nazwa obecnego programu nawigacyjnego
2. Jest na SD, czy w urządzeniu
3. Nazwa folderu i pliku exe z tym programem
4. Jaki system operacyjny - WinCE 4.2?


1. Przy starcie pisze Navman Beyond Navigation
2. To urządzenie nie posiada karty SD
3.
4. Nie wiem jak WinCe bo jak włączam urządzenie to od razu przechodzi do pokazywania położenia na mapie.

Jeśli mam cos jeszcze podesłać to pisz;)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-02-13, 09:39   

Brakuje najważniejszego - czyli p.3
_________________

 
 
Grzechooo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Lut 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-02-13, 17:13   

W program Files mam takie foldery:
- Common Files a w nim fonts
- Navman a w nim: folder SmartST_CE oraz AppStartupSec.exe i appstartupsec.ini

Podpowiedz co mam więcej podesłać, to pomogę:)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-02-13, 17:28   

A co w SmartST ?
_________________

 
 
Grzechooo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Lut 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-02-13, 18:23   

Proszę printscreen

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-02-13, 20:06   

AutoMapa raczej na tym już nie ruszy, więc sięgnij po iGO 8.3.4 http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528

dagetto napisał/a:
Musisz wrzucić program do folderu SmartST_CE i zmienić nazwę pliku MioMap.exe na SmartST_CE.exe
W przypadku iGO przemianuj plik igo.exe na SmartST_CE.exe (oryginalny plik exe przemianuj na SmartST_CE1.exe
_________________

 
 
Grzechooo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Lut 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-02-13, 20:12   

Udało mi się jakoś uruchomić IGO Primo ale jednak nie wyszukuje map:/
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-13, 20:58   

Grzechooo napisał/a:
ale jednak nie wyszukuje map
A wkleiłeś mapy do katalogu content/map ?
Jeśli nie to pobierz tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=228 i wklej.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Grzechooo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Lut 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-02-13, 21:01   

Są mapy ale w programie ich nie widać i nie łapie GPS:/
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-13, 21:07   

Grzechooo,
Skonfigóruj swoje iGO według tego poradnika :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29503
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9