Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-02-06, 21:51
GC Navio 405 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
wisiorek1
Waypoint


Dołączył: 25 Mar 2011
Posty: 99
Wysłany: 2012-12-24, 22:43   navio 405

zainstalowałem sobie automape na tym urządzeniu 6.11 ale muli mi troche jak poruszam się po menu,co z tym zrobić ,gdzie jest problem ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4547
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-12-24, 23:05   

wisiorek1, Powyłączaj zbędne gadżety np:animacja menu ; zarządzanie energią itd....
Poczytaj jeszcze tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=326117#326117
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
szymko 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Sty 2013
Posty: 12
Skąd: Polska
Wysłany: 2013-01-12, 16:11   

Podobno na AM 6.12 beta działa lepiej.
Spróbować nie zaszkodzi.
 
 
BodzioO
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2010
Posty: 14
Wysłany: 2013-02-06, 20:41   GC Navio 405 i programy nawigacyjne

Witam

Czy najnowsza MapaMap i AutoMapa pójdą na powyższą nawigację ? MapeMap zainstalowałem ale przy uruchomieniu wyskakuje mi " MapaMap startup error. Filed to get Hardware ID "

Proszę o jakieś wskazówki.

Dziękuję, pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-02-06, 21:51, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4547
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-06, 20:47   

BodzioO napisał/a:
Czy najnowsza MapaMap i AutoMapa pójdą na powyższą nawigację ?
Tak pójdą
BodzioO napisał/a:
wyskakuje mi " MapaMap startup error. Filed to get Hardware ID
Ponowna instalacja, w patcherze odptaszkuj :
1. Patch invalid Hardware
2. Patch invalid OEM
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18753
Wysłany: 2013-02-06, 21:44   

Jest wątek o tym błędzie w dziale o MapieMap
Są też poradniki instalacji MM i AM - zapraszam do czytania

P.S. Zuniwersalizowałem tytuł i przeniosłem do właściwego działu
_________________

 
 
Adrek
azymut


Dołączył: 22 Sie 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-08-22, 15:58   TomTom na GC 405

Na początek witam Wszystkich na forum.
Otóż mam następujący problem kolega dał mi nawigacje j.w abym wgrał mapy TomToma na Europę. Posiadam mapy Europe 905-4757. Po wgraniu czy to na kartę czy na nawigację i po aktywacji programem FastActivate (który niby daje w odpowiedzi że wszystko przebiegło sprawnie i ok) mapa normalnie się uruchamia i z poziomu samego systemu i po zmienieniu ścieżki jednak za każdym razem daję odpowiedź że podany kod jest nieaktualny. Co mogę w tym temacie jeszcze poradzić?
Dziękuje z góry za odpowiedź i pozdrawiam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18753
Wysłany: 2013-08-22, 16:29   

Po pierwsze - scalam z istniejącym wątkiem.
Po drugie - patrz wątek http://www.my-navia.pl/vi...5936&start=1200
_________________

 
 
Donka
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-09-21, 20:41   GoCever 405

Hej, posiadam nawigacje GoClever Navio 405, mój problem polega na tym, że wgrana jest tylko mapa PL a tata nudzi mnie o wgranie mapy Europy. Stąd moje pytanie, jakie mapy dla tej nawigacji i skąd mam je pobrać? Prosze o pomoc, kobieta prosi :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18753
Wysłany: 2013-09-21, 22:02   

Do jakiego programu nawigacyjnego szukasz map?

Czym się różnią te pojęcia: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094
_________________

 
 
Donka
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-09-22, 09:44   

Jestem w tym kompletnie zielona :P Może mnie ktoś poprowadzić od podstaw jak to ogarnąć?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18753
Wysłany: 2013-09-22, 09:59   

Najpierw wyjaśnij, co chcesz osiągnąć.
Dodac mapy Europy do Mireo Black Edition, czy wgrać inny program nawigacyjny?
_________________

 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 741
Wysłany: 2013-09-22, 10:00   

Donka napisał/a:
Hej, posiadam nawigacje GoClever Navio 405

Donka napisał/a:
że wgrana jest tylko mapa PL a tata nudzi mnie o wgranie mapy Europy

Donka
To bardzo proste, (przykład na podstawie AutoMapy).
Instalator pobierasz z tych linków, z tym że wcześniej zaopatrujesz się w kartę mikroSD na EU potrzeba minimum 4 giga pojemności, najlepiej kupić ósemkę (8 giga).

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=38820

Nastepnie czytasz dokładnie i ze zrozumieniem poradnik, czyli to:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484

Postępujesz dokładnie tak jak radzi poradnik.
Jeżeli zrobisz wszystko dokładnie tak jak w poradniku to po wskazaniu w urządzeniu ścieżki bez problemu osiągniesz sukces.
Ostatnio zmieniony przez wojtek1234321 2013-09-22, 10:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18753
Wysłany: 2013-09-22, 10:05   

Ale koleżanka pyta wyraxnie o MAPY Europy, a nie PROGRAM NAWIGACYJNY.
Czyli nie chodzi jej o AM, a o dodanie map do Mireo.
_________________

 
 
Donka
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-09-22, 13:22   

Hej chłopaki, pobrałam MapaMap Travel Europa (więc potrzebne mi było oprogramowanie:P) i wrzuciłam na kartę pamięci, uruchamia się spoko, tylko mam problem z licencją, jak zawsze. Może mi ktoś pomoc?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12